אבץ למציצה

daniel354

New member
אבץ למציצה

שאלה: חברה נטורופתית המליצה לי לקחת אבץ למציצה של סולגאר לכאב גרון שתקף אותי בימים האחרונים. אני ממש לא מזלזלת בחברתי היא מטפלת מצויינת אבל סתם בשביל חוות דעת נוספת. מישהו שמע על טיפול כזה לגרון?

0 אור 0

New member
תוספים בכלל ואבץ בפרט

ברמה של ידע עממי/תרופות סבתא /תרמיל פתרונות סטנדרטי למטפל אז אכן אבץ לפעמים עוזר לכאבי גרון, וכך גם ויטמין C. הסיבה לכך היא לפעמים המחסור בהם מחליש מעט את המערכת החיסונית ומאפשר להלחם טוב יותר בבעיה. לכן יש גישה טיפולית שאומרת שכל מה שיכול לעזור לבעיה לפעמים , ניתן אותו למטופל ובמקרים רבים זה יעזור. מקסימום אם לא - זה לא יזיק. יש גישה אחרת שאומרת שכל מרכיב תזונתי עדיף לקבל רק מהתזונה, והגישה שבאמצע שאומרת שמתספים רק לפי אינדיקציה ברורה לחוסר. חברתך מן הסתם נקטה בדרך הראשונה וברמה של תרופת סבתא - שאם תקחי אז מקסימום זה לא יעזור.

hal767

New member
לא ממליץ

את אבות המזון יש לקבל באמצעות אכילה נכונה. זאת דרכו של הגוף להיזון. אבות המזון המצויים במזון קשורים כימית אחד לשני, הכמויות מאוזנות וישנה השפעה הדדית ביניהם בכל הקשור להטמעתם בגוף. אב מזון מבודד שנצרך כתוסף אינו מאוזן ע"י חומרים אחרים ולכן משבש את האיזון הנכון בגוף. זה עלול לגרום לאובדנם של יסודות מזון מרזרבות הגוף הקשורים לקליטתו בגוף. בוודאי שההרכב הכימי של החומר בתוסף שונה מזה המצוי במזון הטבעי הנכון. עקב כך הגוף מנסה לסלקו במהירות החוצה והשפעתו, אם בכלל, היא מועטה. לחומר מבודד כזה ישנן השפעות שונות מאלה של המקביל לו במזון, והשפעות אלה אינן טובות לגוף. הנכון לדעתי הוא לטפל שורשית בגורם האמיתי לכאב בגרון. מאחר ואינני מכירך אני לא מרחיב בנושא. רק אציין שיכולים להיות גורמים שונים לתופעה. הכאב הינו סימפטום שמתריע על בעיה. הזנחת הטיפול בגורם האמיתי של הבעיה והסתפקות בהקלה סימפטומטית עלולה להיות דרך להחמרה במצב הבריאותי.

edi43

New member
אצלנו זה דווקא עובד טוב בבית

כל מי שמרגיש קצת את הגרון כואב אנחנו לוקחים אבץ למציצה וזה נמצא מאוד יעיל. אני אשאיר פה הסבר יותר מפורט בקישור וזה יסביר את העיניין טוב יותר.

hal767

New member
עוזר אולי סימפטומטית

ומזיק לבריאות. בוודאי שלא מטפל בגורם האמיתי של הבעיה. זאת דרך גרועה לטפל בגוף.

edi43

New member
איך אתה יכול להגיד שזה מזיק לבריאות?!?

מה זאת האמירה באהבילית הזאת? סלח לי אבל אתה מוציא פה דיבה וזה לא לעיניין. אבץ לא מזיק לבריאות, תבדוק טוב לפני שאתה כותב פה כאלה דברים. עם כל הכבוד, אלפי אנשים לוקחים ויטמינים ותוספים שמאוד עוזרים להם. אין בזה כל רע. להיפך.

hal767

New member
איך אני יכול להגיד שזה מזיק לבריאות?

בעברית פשוטה. המילה "אהבלית" אינה מקובלת בדיון רציני ואינטיליגנטי. גם הטיעון שאלפי אנשים לוקחים ויטמינים ותוספים אינו נימוק רציני ומשמעותי לטיעונייך. ישנם מיליוני אנשים שצורכים סמים ואלכוהול. זה לא אומר שהרעלים האלה בריאים. ומאחר שהבנתך בתחום הינה מינימלית ושואפת לאפס, אינך פרטנרית לדיון הזה. ועוד הערה חשובה: אין לתת יעוץ רפואי מכל סוג במסגרת פורום באינטרנט לאדם שאין מכירים מכל בחינה שהי. מאד חשוב לדעת, ובעיקר להבין (ואת אינך מבינה), הוא שמה שטוב לאחד לא בהכרח יהיה טוב לאחר. יותר מזה - מה שטוב לאחד עלול להזיק לאחר. המלצה לצרוך תוסף הינה יעוץ רפואי. המלצה כזאת לאדם שאין מכירים הינה רפואה גרועה וחסרת אחריות.

edi43

New member
אני מצטערת אם פגעתי

זו לא הייתה כוונתי. אני הצעתי תוסף שלי ולמשפחתי מאוד עוזר. כמובן שאני אינני רופאה ולכן כדאי ללכת להיוועץ ראשית עם רופא מוסמך. עצה פה בפורום הנה בגדר עצה כמובן. אני יכולה רק להמליץ ואת השאר כמובן צריך לבדוק. מלבד זה האמירה שאבץ מזיק היא אינה נכונה, אולי הוא יכול להזיק לחלק אך לחלק אחר להועיל. את העניין הזה כדאי לבדוק. שוב אני סליחה אם פגעתי זו לא כוונתי. חג שמח

hal767

New member
נראה לי שאינך מבינה את ההבדל

בין שני סוגי האבץ, זה שנמצא בפירות וירקות למשל ובין זה שבתוסף. אלו הם אינם אותם חומרים. זה נכון גם ליתר אבות המזון.

למעלה