אבעבועות רוח

kanga

New member
אבעבועות רוח

הקטנה בת 2.5 לא מחוסנת לאבעבועות וחלקית לדברים אחרים. תוולד לה אחות עודכ 4 חודשים. אני ובן זוגי היינו חולים באבעבועות כילדים ולכן מחוסנים (אני גם נבדקתי בתחילת ההריון) חברה טובה של הקטנה חולה באבעבועות כרגע. בעיקרון נשמע לי כמו זמן מצוין לנסות להדביק אותה בזה (ולא כשיש עוד תינוקת בבית) מצד שני קשה לי המחשבה לגרום לה לחלות. אשמח לשמוע מה דעתכן

פולספגן

New member
לכי על זה

אם היית כותבת לי פחות מ-3 חוד' עד הלידה, הייתי אומרת לך בשום פנים ובאופן, כי זמן הדבקות זה שבועיים ואח"כ יש את זמן הריפוי של עוד כשבועיים ואז צריך לעבור 6 שבועות בכדי שלא יזיק לתינוק כשיוולד וגם צריך לקחת בחשבון שבד"כ יולדים לפני הזמן.

kanga

New member
תודה

לא חשבתי על כל לוחות הזמנים. יכול להיות שהיא כבר נדבקה כי הן ביחד בגן ונפגשות לא מעט גם אחה"צ אבל אני רוצה לוודא

פולספגן

New member
וידוא זה רק ע"י בדיקת דם

מזמן ההדבקה על הופעת הפצעון הראשון לוקח שבועיים וגם אחרי הופעתו העין האנושית לא מסוגלת לזהות האם זה אבעבועות רוח או הרפס סימפלקס שהם מאותה משפחה.

kanga

New member
אם הייתי רוצה לחסן אותה

הייתי עושה את זה מזמן. חשבתי על זה הרבה והחלטתי לא לחסן.

ברח לי...

הבן הקטן שלי חלה די קשה באבעבועות רוח והגענו לבית החולים. היה לי מאוד קשה נפשית אם הייתי גורמת לו למחלה הזאת בכוונה.

פולספגן

New member
יש הבדל גם איך נדבקים

האם הדבקה מבית או הדבקה מבחוץ. הדבקה מבית היא הרבה יותר מסוכנת ויכולה לגרום לסיבוכים.

פולספגן

New member
בית זה אחד מבני הבית ואילו בחוץ זה הדבקה מהגן

או מכל מקום אחר. הסיבה היא שהדבקה בבית היא יותר מסוכנת היא שנמצאים כל הזמן עם החולה וכך חוטפים כמות מכובדת של חיידקים.

פולספגן

New member
מילה יפה, אך איך היא קשורה לשאלה, האם להדביק?

או לא? זה כמו, שאלו שמתנגדים לברית מילה, תמיד קופצים בראש, כשיש שאלה - איזה מוהל מומלץ?

אילתית 2

New member
קשה להגיד...לכי על זה...אבל

אם החלטת לא לחסן אז כדאי עכשיו ולא כשיש פיצי בבית אני גם לא חיסנתי מרצוני את הגדולה כשהיו לי הזדמנויות להדביק...הקטנציק היה קטן מדי...אבל לשמחתי לפני חצי שנה היא נדבקה בגן (היו המון ילדים שחלו) וכשהיא סיימה התחיל אצל הקטנציק וכך עבר לשניהם ברוך השם בצורה קלילה ובלי בעיות ואני שמחה שלשניהם היה כבר
שיעבור בקלות

למעלה