אבני ריצוף CUSTOM לגינה

tacher

New member
אבני ריצוף CUSTOM לגינה

אל תתבלבלו, אנחנו ממש רחוקים מזה, אבל עלתה לי גחמה שאולי יש פה מי שיכול לעזור האם יש חברות / יצרנים בארץ שניתן להגיע אליהן עם תבנית לריצוף חוץ (עם דוגמה מוטבעת) והם ייצרו לי במיוחד ? מה עלות של דבר כזה ? ראיתי שיש חברות לייצור משטחי בטון שמדמים אבני ריצוף - לא נראה שהם עובדים עם דוגמאות מהלקוח, אלא רק עם מה שיש להם, תקנו אותי אם אני טועה. וזה הכל אשמת ברצלונה, שכל הריצוף ברחובות עם הטבעות מגניבות כאלו, גם ברחובות הכי צדדיים. מצרפת תמונות לדוגמה.

tacher

New member
ועוד דוגמה

אלו מרצפות בעיצוב גאודי, השדרות המרכזיות של העיר מרוצפות בהן, אני קניתי אריחי קרמיקה עם הדוגמה הזו כך שאני יכולה לייצר תבנית ליציקה.

פיטנגו4

New member
קיים

ריצוף בטון מוחלק מגוון ומוטבע, הנקרא בשם הג'נרי "בומנייט". יש הרבה חברות שעוסקות בכך. בעיקרון, יש להם תבניות קבועות. בעלות נוספת תוכלי ליצר תבניות משלך.

tacher

New member
ואם אני לא רוצה משטח

אלא אבני ריצוף שאוכל להניח בעצמי, יש לזה פתרון ?

איריסג

New member
יכול מאד להיות שכן - קוראים לו אבנר גלוסקא

הוא איש חביב מאד מאד, דור שני ליצרני מרצפות סומסום (ועכשיו עובד איתו כבר הבן שלו - דור שלישי ....) . המפעל שלו נמצא ברחוב הרצל 130 בתל אביב . מאחר והוא מייצר את המרצפות בשיטה ה"עתיקה" בעבודת יד - אז הוא גם מייצר תבניות לדוגמאות (הוא הראה לנו תבנית שהוא הכין במיוחד עבור אחד הלקוחות) והוא עושה גם אריחי חוץ עם תבליטים . בקיצור - שווה לקפוץ אליו ולבדוק .

fireman

New member
מה הסדר גודל של המחיר

למ"ר אריחים "hand made" שכאלה?

איריסג

New member
20 ש"ח לאריח של 20 על 20 ס"מ

ולא, לא השמטתי בטעות אפס... זה אכן 20 ש"ח לאריח... (בעוד שאצל רוחמה שרון עולה אריח כזה 70 ש"ח ובאלוני 180-250 ש"ח (לאריח!!! גם אני הייתי בשוק). אבל זה המחיר לתבניות קיימות (את שילובי הצבעים קובעים בהזמנה - אפשר מה שרוצים) - אני לא יודעת כמה הוא ייקח להכנת תבנית מיוחדת, ואם יש כמות מינימום לתבניות כאלה.

איריסג

New member
הבהרה - המחיר שכתבתי הוא לסומסום

המצויירות. לאריחי חוץ עם תבליט - נדמה לי ששילמנו משהו כמו 120-150 ש"ח למ"ר.

לגלוסקא אין סומסום, אם אני לא טועה

יש לו אריחים ללא אגרגטים כלל. רק צמנט לבן עם פגמנט.. האיכות מתאימה רק לחוץ, לדעתי. מי שמחפש אריחים דומים בעיצוב אך באיכות גבוהה פונה ל"אור באבן"(הרבה יותר יקר) או לריצוף סומסום ממש (עם אבנים קטנות כמו סומסום) אצל "הדוגמא" או "המומחה" אבל המחירים מאוד גבוהים... כי יש גם איכות, שלא כמו אצל גלוסקא. על החומר של גלוסקא אני ממליצה רק לחוץ. וגם, למי שאוהב את מראה ה"חירבה". אני אוהבת ואצלי שמתי אריחים שנים שלו.

azaria

New member
אחלה סלוגן!../images/Emo6.gif מראה ה"חירבה".

טוב שאת אדריכלית ולא ... נניח ... קופירייטרית.

איריסג

New member
לא תמיד האיכות והמחיר הולכים בקורלציה ישירה

ראיתי לא מעט מקומות שרוצפו עם גלוסקא - גם בתוך הבית - וזה נראה נפלא, גם אחרי זמן. יתכן שהמונח סומסום הוא לא המונח המתאים - אבל העובדה היא שגלוסקא קיימים בשטח כבר למעלה מ 60 שנה - ההגיון שלי אומר שאם הם היו כל כך גרועים הם לא היו שורדים, ולא היו להם לקוחות ענקיים כמו שיש להם. וכאמור - עבודת יד על פי הזמנה - כולל ייצור תבניות - זה יתרון של ההזמנה בגלוסקא - אני לא יודעת אם האחרים מאפשרים את זה.

crazyflower

New member
לגלוסקא יש תבניות יפיפיות לריצוף חוץ

עם תבליטים בדיוק כמו בתמונה הראשנה שבשרשור. לא יודעת אם יכול לייצר תבנית מיוחדת אבל הדוגמאות שלו לא פחות יפות. ריצוף חוץ של גלוסקא

azaria

New member
עיצוב של = זכויות של.

אני לא מבין גדול בזכויות יוצרים, אבל סביר יש כאן עניין של זכויות יוצרים. אם המרצפות הן בעיצוב של גאודי - את לא יכולה סתם כך להעתיק וליצור לך מרצפות כאלה. את אמורה לכל הפחות לבקש (ולקבל) רשות מבעל הזכויות. לכמות קטנה לצריכה עצמית לא בטוח שהם יתנגדו ואולי אפילו לא ידרשו תשלום עבור הסכמתם. לכמויות מסחריות מאוד הגיוני שידרשו תמלוגים או כל צורת תשלום אחרת.

tacher

New member
לשימוש עצמי ולא מסחרי מותר

אני לא עסק, אין פה פרויקט ציבורי, לא מדובר בייצור מאסיבי, לכל אלמנט אדריכלי שאתה רואה יש מעצב, ועדיין אנשים מעתיקים את האלמנטים לביתם, אני במקרה יודתת מי המעצב, זה כל ההבדל.

fireman

New member
החוקים בנוגע לזכויות יוצרים יותר סבוכים

מסיר מלא בספגטי. כל אחד יכול לפרש את זה בצורה כזו או אחרת, בסופו של דבר, מי שמכריע זה בית המשפט.... פעם החוקים במדינת ישראל בנוגע לזכויות יוצרים וקניין רוחני היו מאוד מאוד ברורים ומפורשים, היום?.....סלט ענק.

yrnkrn

New member
לדעתי מי שמיישם תבנית כזו בבית שלו

באופן פרטי חד פעמי ולא מוכר את התוצר באופן מסחרי המוני יכול לישון בשקט, אף אחד לא יתבע אותו.

tacher

New member
תנוח דעתך

נבדק מול עו"ד פטנטים, לשימוש פרטי מותר.

למעלה