אבני הנצחה

אבני הנצחה

אני רוצה להביא לידיעת חברי הפורום, במיוחד היקים שביניהם, מידע על פרויקט להנצחת קורבנות השואה שגרו בעבר בגרמניה. מדובר ביוזמה של צייר גרמני שמשלב אבני שפה מוזהבות במדרכה שליד הבית שבו גרו בעבר הניספים.המיזם נקרא Stolpersteine Project-בתרגום חופשי Step Stones או אבני מדרכה. הרעיון הוא לשלב בתודעה היומיומית בגרמניה את שמותיהם של יהודים שחיו באותו המקום. זה נעשה על ידי שיבוץ אבן מוזהבת בחזית הבית שבו גרה המשפחה לפני המלחמה. על האבן חרוטים באותיות קטנות שמות בעלי הבית, הפרטים על הגירוש ותאריך הפטירה. האמן כבר שילב כ5000 אבני זכרון כאלה בגרמניה. כדי לתת לכם מושג על מראה האבן ניתן ללחוץ כאן וכאן, יתר על כן ניתן לקרוא את המאמר המצורף שפורסם בניו יורק טיימס. הערה:עלות כל אבן הנצחה היא 95 € , אולם משפחות הנספים המעוניינות להנציח את יקיריהן פטורות מעלות זאת.

למי שלא רואה את הקובץ שדני צירף...

נאלצתי למחוק אותו, כיוון שהקובץ הכיל את הכתבה מן הניו-יורק-טיימס כלשונה ובמלואה. דבר זה מהווה עבירה על חוקי ההגנה על זכויות היוצרים באינטרנט (ובכלל). וגם בלי קשר לזכויות יוצרים - הרבה הרבה יותר נוח ויעיל להביא קישור, במקום להכביד בקובץ מצורף. במקרה הזה, ה"עבירה" כפולה, כיוון שאת הטקסט המלא של הכתבה ניתן לקרוא באתר ה - NYT רק לאחר תשלום... ארנון

צלילית3

New member
דני, אולי הפרויקט יפה, לי זה עושה

אסוציאציה לא נעימה. סבי נאלץ, בין היתר לקרצף מדרכות בלייפציג, עם מברשת שיניים. (זאת לפני שהושמד בבוכנואלד). לא הייתי רוצה שזכרו יונצח על מדרכה, ושימשיכו לדרוך עליו גם שם.

עמי60

New member
אולי הכוונה טובה אבל מאד לא חכם

לא הייתי רוצה שגויים אנטישמים ידרכו , ירקו או ישתינו על האבנים שעליהם חקוקים שמות כל בני משפחת אבי שגורשו מברלין ונרצחו במחנות . אם הייתי מספר זאת לאבי הוא לבטח היה מתחלחל , עברו כבר 60 שנים מאז השואה אך שינאתו לגרמנים כה גדולה עד שהיום הכעס העיקרי שלו הוא על האמריקאים שזרקו את הפצצה על הירושימה ולא על ברלין...

גם שנאתי לגרמנים אינה מרפה

ולעולם לא אדרוך בגרמניה ולא אקנה מוצרים גרמניים אבל גם אם ישתינו,ירקו על אבני השפה הללו,זה לא יפגע בי.להציב אבנים אלו שם ,בתוך נשמתם ולנגד עיניהם זו מצווה,זו עוד דרך לומר להם,"זה רכוש שלנו,לא הצלחתם למחוק אותנו ואותו".אותי לא מעסיק קומץ חוליגנים שמידי פעם יגרמו לעיריה צורך לנקות או לשפץ.אבל רוב האנשים מתייחסים לזה בכבוד והם צריכים להיות קהל היעד. דני

צלילית3

New member
דני, גם בדבריך יש משהו.

כמו שאמר טוביה החולב : אתה צודק וגם אתה צודק.

למעלה