אבנים בכליות ??

tgalya

New member
אבנים בכליות ??

לכל הרפלקסולוגים שלום רב ! אני רפלקסולוגית מתחילה (אוטוטו מסיימת שנה א) אני מטפלת במישהי שיש לה גבישים (כמעט) בכל מערכת השתן - כליות, שופכה, שלפוחית השתן, בשתי הרגליים, וגבישים גדולים, לדוגמא - בכליה - יש גביש אחד גדול כמו כדור (בשני ברגליים) בתשאול, נאמר לי ע"י המטפלת שהיתה לה דלקת בדרכי השתן, היא גם עברה בדיקות דם כלליות לפני כחצי שנה, והכל היה תקין (הרופא לא מצא כלום) חוץ מזה, לפני מס' שנים, היו לה כאבים נורא חזקים שעברו לאחר שהמטופלת יצאה לנופש של שבוע שמטרתו היה להירגע - כנראה זה היה סמפטום פיזי ללחץ מהעבודה. השאלה שלי היא האם יתכן שזה אבנים בכליות/במערכת השתן? האם יש טעם לשלוח אותה לבדיקות חוזרות? כרגע היא אומרת שאין לה כאבים במתן שתן אני לא רוצה סתם להלחיץ ולהדאיג אותה דרף אגב יש לה עקמת (+ כאבים בגב תחתון, צוואר), האם יש אפשרות לעזור לכאבי גבבמקרה של עקמת? המון תודות ג.

csh018

New member
ברוכה הבאה tgalya

לגבי אבנים בכליות, את האבנים בד"כ מרגישים המטופלים טוב מאד הכאב הוא חזק ויש מספר בדיקות שניתן לעשות לזות בעייה כזו. לפעמים בגלל מרכיבי האבן לא ניתן לראות אותה בצילומים או הU.S. לגבי העודף שהצלחת לזהות, יתכן ובאמת יש אבן ש"יושבת" במקום ולא גורמת לכאב, או דלקת ( אם האזור אדום), ל.ד.ג וכל מה שמסמל עודף. את יכולה לעזור ולבקש בנוסף לעשות בדיקות לא יזיק. לגבי כאבי גב כמובן שאת יכולה לעזור הכל במידת הידע שרכשת בלימודייך. בהצלחה שלומי

anti gravity

New member
בנוסף על התשובה של שלומי

אני זוכרת שבשנה הראשונה, כל סימפטום ולו הקטן ביותר היה נראה לי חמור מאוד. אחרי כל הפתולוגיות והמצבים הלא נעימים שעוברים עליהם בחומר הלימוד יש נטייה טבעית לחפש אותם אצל אחרים ולפעמים גם אצלנו (אני חושבת שיש לזה איזה מונח פסיכולוגי על שם תלמידי רפואה שנה א'..לא משנה) בכל מקרה, מה שאני מנסה להגיד זה שיכול להיות שיש בסיס מוצדק לחששות שלך ולכן תמיד אנחנו מייעצים לגשת לרופא ולבדוק את הדברים, אולם לא תמיד הדברים הם באמת כל כך בוערים. הרגשת קריסטלים (אני חושבת, תקני אותי אם אני טועה) לאורך הנתיב של הכליות ושלפוחית השתן ומן הסתם יש שם משהו, לא מחייב פיזי, אולי יותר רגשי. עם הזמן התרגול תגלי של 90% יש קריסטלים בכל מיני מקומות והרבה מאוד פעמים זה לא מתבטא בפתולוגיות איומות. תמשיכי את העבודה הטובה ואל תהססי להפנות לרופא אם נראה לך שיש צורך, כמובן שבלי לעורר פניקה אצל המטופל. בהצלחה

בטיפול רפלקסולגי היא אפשר לקבוע בוודאות

אם ישנן אבנים בכליות או מה גודלן. במקרה זה יש לערב את הרפואה הקונבציונלית והמיכשור הקיים בכדי לקבוע או לשלול בוודאות קיום או אי קיום של אבנים לעומת זאת אפשר לקבוע בוודאות על קיום איזו שהיא דלקת בשלפוחית השתן ומוביל השתן מהכליה לכיוןן השלפוחית וזאת ע"י מגע לאורך כל מערכת הכליות מוביל השתן והשלפוחית ,,בכף הרגל . החסימות במסלול באות לידי ביטוי ( כפי שהרגשת ) בקריסטלים הממוקמים לאורך המסלול ,,ועבודה נכונה יכולה למוסס ולהניע לפחות את חלקן ובכך לסייע לתהליך . מאד יכול להיות שכאבי הגב נובעים מהעקמת ומצורת ההליכה שלה עקב העקמת ,,,ברור שניתן להקל ולעבוד על כל הקשת של כף הרגל מחוליות הצוואר על החוליות בעצם הזנב . סופשבוע נעים

tgalya

New member
שלום, ותודה על התשובות

קודם כל, תודה על עזרה ועל ההיענות שלכם, כל דבר קטן נורא עוזר. רציתי לדעת אם זה יהיה כ"כ נורא אם אני אמשיך לטפל בה, גם בעוצמת טיפול חזקה (על מנת למוסס את הקריסטלים), ללא הפניה לבדיקות אצל הרופא. כמו שאמרתי, היתה לה בעבר דלקת בדרכי השתן, שעברה לה ע"פ מה שהיא מתארת. ובדיקות שהיא עברה לפני חצי שנה, הכל היה תקין. לגבי הכאבי גב, האם יש קשר כלשהו בין הכאבי גב ל למע' השתן/ דלקת בדרכי השתן בצורה כלשהי? ועוד שאלה אחרונה, האם הטיפול בכאבי גב בעקבות עקמת הוא אותו טיפול כמו במקרה של פריצת דיסק/עמידה ממושכת/ כאב גב מסיבה כלשהי? באיזה אופן מתבצעת ההחלקה על נק' ההשתקפות של החוליות הגב בכף הרגל - חזק / חלש, מהר /לאט .... - כדי לטפל במקרה של עקמת? שוב, המון תודות, ושיהיה לכולכם שבוע טוב, ג.

csh018

New member
לא יהיה נורא אם תמשיכי לטפל, אך יהיה נורא אם

המטופלת לא תיהיה במעקב לשלום הכליות. עם כליות לא משחקים, אני מחזיר אותך לשעורי רפואה לבדוק שוב את חשיבותם, ובהמשך בשנה שניה ושלישית את המשמעות הכליות בהבטים נוספים. ולהסביר למטופלת שחשחוב להיות במעקב!!!. לגבי כאבי גב ואברים המעוצבבים ע"י אותם חוליות ( ראי מפה כירופרקטית) יש קשר. אני לא מבין למה התכוונת לגבי צורת הטיפול ( אולי תפרטי אשמח להגיב ולילמוד) וכמובן על אופן ההחלקה לא ברור לי אשמח לילמוד. בהצלחה את רואה כמה מעניין !!!! שלומי

tgalya

New member
היי שלומי

זה ברור לי שהחשיבות של הכליות רבה, כמו איברים נוספים בגוף, אבל לפעמים, אתה יודע, אם שולחים מישהו לעשות בדיקות, הוא מגלה פתאום כ"כ הרבה דברים אחרים לא בסדר, שהם לא כ"כ משמעותיים, במילים אחרות, סתם ידאיג וילחיץ את המטופל. חוץ מזה,מה הטעם לבצע בדיקות אם קיימת אפשרות שלא יגלו כלום ב- U.S. (היא עשתה בדיקת דם כללית לפני חצי שנה, והכל היה תקין), מה גם שהבנתי שיתכן מצב שיש אבנים בכליות שאינם מזיקות. לגבי אופן הטיפול וההחלקה בכאבי גב, הכוונה היתה פשוט לעבור על נק' ההשתקפות של חוליות עמוד השדרה בכף הרגל בעוצמה חזקה/חלשה בקצב מהיר/איטי, וגם תנועה של סחיטה של כף הרגל אמורה להקל במקרים של כאבי גב. אם יש עוד טכניקות, אשמח לשמוע. ושוב תודה, ג.

csh018

New member
צריך לדעת לשתף את המטופל בצורה מאד עדינה

ולעשות איתו ברור ( כאבים,צריבה,תכיפות במתן שתן....) ולבקש לעשות ברור עם רופא קונבציונאלי כדי לשלול ולא לעורר. עוצמת העיסוי כיוון או מהירות היא בהתאם למטרה, וכמובן תגובת המטופל. בהצלחה שלומי (סליחה שאני כותב בלשון זכר, רק לצורך הנוחות כתיבה שלי והכוונה גם לנקבה)

avorly

New member
ברוכה הבאה באור ../images/Emo82.gifנו

לדעתי הקריסטלים במערכת השתן יכולים בהחלט להראות על כמה דברים שונים. חשבת לכיוון הוליסטי?

avorly

New member
כוונתי היתה,

שלכל איבר יש פאן מערבי ופאן משלים. חשבת על האיברים הקשורים מכיוון אחר?!

למעלה