אבן בכיס מרה

אבן בכיס מרה

הבן שלי (בן 10), סובל מכאבי בטן שבאים וחולפים. בבדיקת אולטרסאונד שנערכה לו ביום חמישי האחרון, נתברר שיש לו אבן בגודל של 1 ס"מ בכיס המרה. רופאת קופ"ח (בשיחה טלפונית), אמרה לי שזה נדיר מאוד שילד בן 10 סובל מיזה ושאין מנוס מניתוח להוצאת האבן. הרופא ששלח אותנו לבדיקה (יש לנו תור אצלו לעוד שבועיים), אמר לי בטלפון שלא בטוח שצריך ניתוח וכי יש מקום לערוך לו בדיקה נוספת לצילום הכיבה. אז עכשיו אני מבולבלת, האם יש דרך להוצאת האבן ללא ניתוח, ואם כן, מהיא הדרך. ודבר נוסף, האם יש קשר בין שתייה מרובה של קולה לבין האבן בכיס המרה

אבן בכיס מרה

צדק הרופא שדברת איתו שאין קשר ודאי בין כאבי הבטן לממצא בכיס המרה. צריך לבצע בירור לראות האם יש סיבה בגללה יש יצור יתר של אבני מרה ( כמו למשל רמת השומן בדם).אין קשר בין שתית קולה לאבנים בכיס מרה.צריך לשמוע בפירוט את הסיפור של כאב הבטן ולהחליט אם יש צורך בבירור נוסף ויזה. אין לך בשלב זה סיבה לדאגה מיוחדת או דחיפות.

שאלה

במידה והרושם של רופא הגסטרו שהכאבים אינם מוסברים על ידי האבן בכיס מרה נתן לעקובאחר הגדול שלה בסונר אחת לתקופה.

מעקב אחר הגודל

מובן לי למה, האם בכל מקרה באיזה שלב יהיה צורך לנתח להוצאה או שהניתוח לא מאסט במקרה זה.

למעלה