אבל למה?

אבל למה?

או שאנחנו חווים חיים נפרדים כי יש לנו נשמות שונות, או שפשוט הנתונים הפיסיים שלנו, כמו גם הזכרונות שלנו, מכתיבים לנו את האישיות השונה ואת העצמי השונה, אבל בכל מקרה, עדיין אין הסבר לשאלה- למה? כדי לשמש כבובות במשחק הבריאה של אלוהים? כדי לחוות ולהגיע להארה? ההגיון הבסיסי אומר שכיוון שהתחלנו מכלום ונחזור לכלום, אין שום משמעות ואין שום תשובה לשאלה. אבל אם זה כך, מהי הדרך הנכונה לחיות את החיים? ומי בכלל יודע אם באמת נחזור אי פעם לכלום, או אם באמת התחלנו מכלום? זה פשוט חור שחור אינסופי של מחשבות שלא נגמר. יש לכם רעיון שמפשט את העניין?

Dragonaut

New member
בלתי אפשרי

לפשט את הרעיון, ובלתי אפשרי לתת תשובה חד משמעית על העניין. אנחנו חווים חיים נפרדים כי אנחנו ישויות נפרדות, בעלות תודעה נפרדת ומוח נפרד. כל אחד חי לפי החוויות והתחושות שלו. למה? אי אפשר לדעת. עניין של תפיסה. המאמינים יאמרו שהכל נועד לרצות את אלוהים, להגיע לגן עדן, הלא-מאמינים יאמרו שאין משמעות לדבר ושצריך לחיות כפי שמתחשק לנו. אין דרך 'נכונה' לחיות את החיים, זה משתנה מאדם לאדם, בהתאם לאמונות שלו, ומעבר לכך. גם האתאיסטים הגדולים ביותר יכולים לומר שלדעתם אין טעם בחיי נהנתנות מוחלטים, ושיש לאזן זאת בצורה כלשהי. מדובר בערך בלתי אפשרי למדידה. תחיי את חייך, בהתאם לאמונותייך, בהתאם לרצונותייך. זה מה שחשוב, בסופו של דבר.

להבין

באיזשהו מקום תמיד נגיע לשאלות האלה .. שאלה תוביל לשאלה ולשאלה ובסוף נגיע לאותו אין מוצא . אבל מהו אותו מחסום ? למה הוא בכלל קיים? את כל השאלות שהובילו אותנו אליו חקרנו בעזרת הידע שלנו , בעזרת החושים ,בעזרת לוגיקה וביקורתיות . בקיצור, יכולת התפיסה שלנו את העולם . החומה משמעה הגבול של היכולת שלנו לתפוס . נתקענו. הרבה אנשים מפחדים מהתקיעה הזאת ולכן בורחים תחת כנפי הדת והרוחניות אשר בשבילם הן מאין פריצה של הקיר . אך חשוב לשים לב , כל מה שמעבר לתפיסה שלנו הוא אמונה . האמת המוחלטת עבור האדם הם חמשת החושים שלו ועל כן אנחנו לא יכולים להגיד אם הוא(דבר האמנה) קיים או לא . אם גם אתה מחפש משמעות אמיתית וקשה לך לקבל את הבלופים למינהם – אתה אתיאיסט . לא נרחיב על זה כעט שכן זהו לא אותו הדיון. אז רגע , מה עושים עכשיו ? עכשיו הוא הרגע לקחת את הענינים לידיים שלך. כלומר , לסלול לך דרך אמיתית . אחרי שהבנו שאנחנו לא יכולים לתפוס את המעבר, החיפוש עבור אֵם כל היוצרות משתנה , והאדם והחי הופכים ליוצרים עצמם . צור לך משמעות – מוזיקה , כתיבה , אהבה , קריאה , למידה וכו' וכו' שים את האדם והחי בראש סדר העדיפויות , במקום את האלוהים שלוקח הכל, לחינם . זו דעתי.

מוכרח לציין שאהבתי את התגובה שלך ../images/Emo13.gif

ואני בטח מתחבר אליה יותר מאשר לדת, אבל לדעתי אם למישהו טוב בדת, שיעשה מה שטוב ונכון לו. לכן האמת האמיתית היחידה עבור כל בנאדם היא פשוט לחיות את החיים שלו כמו שהוא רואה לנכון.

נכון

קודם כל ף שמח שהבנת אותי כי יש לי בעיות ניסוח מוזרות לאחרונה
.. נו שיהיה. בכל מקרה , מה שעושה את האדם מאושר - הכוח בו . ולשם ההברה, כוונתי היתה, כפי שכבר כתבתי, שה"אמת המוחלטת" היא רק מה שאנו מסוגלים לתפוס ותו לא.

Boldo

New member
האם אתה מסוגל..

לתפוס בעזרת חושיך (או אולי לשרטט על דף?) את המספר המדומה i ? אני בספק. אבל הוא קיים... והוא גם שימושי לאללה :)

../images/Emo6.gif אז כנראה לא הבנת אותי

הם לא קיימים, הם דימוי . בהחלט יש דברים שלא ניתן לראות אותם בעניים - כל העולם הלא גישמי כולו .. כשזה מרעיון .. אידיאולוגיה .. ועד לרגשות וכו'.. זהו העולם הפנימי שלך .. אלו דברים שנמצאים בך ואתה מסוגל גם לדבר עליהם עם אחרים .. אבל אף אחד מהם הוא חלק מהעולם שנמצא מחוץ לגוף(מוח) שלך- שום דבר לא חקוק בטבע. מטאפורות של החיים..(אין על זה איזה משפט? )

למעלה