אבי ז"ל היה שר לי אחד השירים כשהייתי ילד

bluebeard

New member
אבי ז"ל היה שר לי אחד השירים כשהייתי ילד

שיר זה מתנגן לי בראש,ולצערי רני לא זוכר את כל המילים.אשמח אם מישהו מכיר שיר זה ויוכל להשלים לי את המילים.השיר הוך כך (סילחו לי על טעויות כתיב) yo al dia no fumava une sigera de tutun. e agora paket intero por ....... de ti hcanum. זה מה שאני זוכר מהשיר. הוא גם שר אץ השיר a la tres de lanuche va pasar abacho de to ventana. את השיר השני אשמע קרוב לוודאי במפגש שיהיה בים המלח.השיר הראון חשוב לי. תודה לכל מי שיוכל לעזור.

אם יש לך אפשרות

להקליט את עצמך (או להקליט מישהו אחר, אם זה יותר יתאים) שר או מנגן את המנגינה - זה יכול להקל על הזיהוי (אולי). השיר השני הוא `tres de la noche` ('בשלוש אחר חצות'), גלגול של שיר מוכר יותר בשם `por la tu puerta yo pasi` ('על סף דלתך עברתי לי')

Vamos Para La Orilla

את הטקסט הבא מצאתי באתר של הזמר (שחי בקנדה) ג'ראר אדרי: http://www.sefaradrecords.com/lyrics.php לפי הבנתי הטקסטים באתר הם של שירים שהוא הקליט. בדקתי בתקליטורים שבאתר שלו ולא מצאתי את השיר. אולי אחרים יצליחו. אני לא מכירה את השיר אז אין לי מושג מהי המנגינה. גירסה רחבה יותר של השיר ישנה אצל משה אטיאש, קאנסייונרו ספרדי, מס' 117. לפי דברי אטיאש נראה שיש לשיר הרבה גרסאות. מה דעתך על הרעיון של האגס שתקליט את עצמך? כך נכיר כולנו את השיר. Vamos Para La Orilla Vamos para la orilla La orilla de la mar Alli te contare mis males Que te metas a llorar Un dia del enverano Port tu campo yo pasi La culebra de tu hermana Me salio a maldizir Yo al día no fumaba Un cigaro de tutun Agora paqueto entero Por modo de la bija Yo al día no bevía Un vazico de raqui Agora carafe entera Que me topí triaquí

bluebeard

New member
וואי,כמה שירים!!!!תענוג.

ניסיתי למצוא את הזמרים שהזכרת כדי לשמוע את השירים או חלקם ,ללא הצלחה. את יכולה להפנות אותי לאתר בו אוכל לשמוע את שירי הזמרים שציינת??

Vamos para la orilla

שלום רב, ג'ראר אדרי (Gerard Edery) הוא זמר ויש לו אתר (הקישור במייל הקודם) ובו קישורים לתקליטים שלו, כולל אפשרות שמיעה של ההתחלה. כאמור, לא מצאתי את השיר הזה. משה אטיאש אינו זמר אלא אספן וחוקר שהוציא את הספר "קאנסייונירו ספרדי" ובו יש טקסטים ומידע על כ-150 שירים. אחד מהם הוא זה שחיפשת אבל אצל אטיאש אין הקלטות. אני ממשיכה לחפש הקלטה, אם אמצא אכתוב על כך. בינתיים, שוב, אולי תקליט את עצמך? כל אחד יכול להיות מקור למידע על שירים, ואתה בכלל זה. כל טוב, רבקה

למעלה