אבי היקר

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
אבי היקר

אבי היקר, כשתעמוד על קברי/ חנוך לוין ============================================= אבי היקר, כשתעמוד על קברי זקן ועייף ומאוד ערירי, ותראה איך טומנים את גופי בעפר ואתה עומד מעליי אבי. אל תעמוד אז גאה כל כך, ואל תזקוף את ראשך, אבי, נשארנו עכשיו בשר מול בשר וזהו הזמן לבכות, אבי. אז תן לעינייך לבכות על עיניי, ואל תחריש למען כבודי, דבר מה שהיה חשוב מכבוד מוטל עכשיו לרגליך, אבי. ואל תאמר שהקרבת קורבן, כי מי שהקריב הייתי אני, ואל תדבר עוד מילים גבוהות כי אני כבר מאוד נמוך, אבי. אבי היקר, כשתעמוד על קברי זקן ועייף ומאוד ערירי ותראה איך טומנים את גופי בעפר- בקש אז ממני סליחה, אבי.

magy

New member
הארץ שלי

זוהי ארץ/ אפרים קישון ======================= זוהי ארץ כל כך קטנה ששטחה על מפת העולם אינו מספיק כדי לכתוב את שמה בתוכו. זוהי הארץ היחידה בעולם שמשלמי מיסייה בחוץ לארץ הקימו אותה. זוהי ארץ בעלת גבולות בלתי מוגבלים. זוהי הארץ הצרה ביותר בעולם, זוהי ארץ הצרות. זוהי ארץ בה לומדת האם את שפת האם מפי ילדיה. זוהי ארץ בה אבות אכלו בוסר ושיני הבנים מצויינות. זוהי ארץ בה כותבים עברים, קוראים אנגלית, ומדברים רוסית. זוהי ארץ בה לכל אזרח זכות לומר את דעתו אך אין בה חוק המחייב מישהו להקשיב. זוהי ארץ המתקדמת ביותר במזרח הקרוב – הודות לשכנותיה. זוהי ארץ בה כל ההון נמצא אצל היהודים ורבה ההתמרמרות על כך. זוהי ארץ בה תוכל לקנות בכספך את הכל חוץ ממכונית יגואר שהיא יקרה מידי. זוהי ארץ שהפרידה בין דת למדינה ומאז שולטת בה הדת לבדה. זוהי ארץ שיש בה כור אטומי אך טלפון רק בעוד שנתיים. זוהי ארץ של ברירות שאין בה כל ברירה. זוהי ארץ שהתגברה על החרם הערבי אך לא על שביתת עובדי הניקיון העירוני. זוהי ארץ שהצליחה להפיק מי שתייה מן הים אך הרחצה עוד אסורה בו. זוהי ארץ שהיא חלק בלתי נפרד מן האיגודים המקצועיים שלה. זוהי ארץ שבה פתק קטן מסוגל להזיז הרים, אך הרים מולידים נאומים. זוהי ארץ המייצרת פחות ממה שהיא אוכלת ודווקא בה טרם מת איש מרעב. זוהי ארץ בה לא מצפים לניסים אלא מתחשבים בהם. זוהי ארץ שקיומה בסכנה מתמדת אך תושביה מקבלים "אולקוס" דווקא מן השכנים למעלה. זוהי ארץ בה אין איש רוצה לעבוד, לכן מקימים עיר חדשה תוך שלושה ימים והולכים בטל עד סוף השבוע. זוהי ארץ שאינה מקבלת אוויר אבל נושמת חירות. זוהי ארץ בה כל אדם – חייל ובכל זאת כל חייל – אדם. זוהי ארץ בת חמישים אבל חכמה ומנוסה כבת עשרים. זוהי הארץ היחידה בעולם שבה יהודי אינו יהודי. זוהי הארץ היחידה שאני יכול לחיות בה. זוהי הארץ שלי!

סאלח( קישון ) שבתי...

בתחילת שנות הששים, חופשת קיץ, אבי סידר לי עבודה, אצל קבלן, מכר. שמו ליפוביץ. אביה של "אשתו הקטנה". של אפרים קישון. בנה להם בית באפקה. וילה. קיבלתי צ´ק, שכ"ע, מאפרים קישון, עם תמונה של טופול, בדמות סאלח. הייתי שומר את הצ´ק, סורק ושולח לכם. אבל, אז לא הייתי בענייני נוסטלגיה. הלכתי לבנק.פדיתי אותו. פאשלה. אגב,אחיה, צביקה ליפוביץ, של ה"קטנה" קישון. הוא הגולש, בסקי מים. בפתיחה החגיגית של "תעלת בלאומילך".

אטיוד5

Active member
עוד מעט יצא ...

שאני היחיד שלא פגש אותו.
לטובת המצטרפים החדשים שלא ידעו את אטיוד5 הנה שוב מציל הערב בתוך החד גדיא המקורית

שקדי

New member
גנובה על קישון......../images/Emo55.gif

ובצדק......כנראה אגב קראתי פעם ראיון עם קישון ואשתו ומסתבר שהם מצאו דרך מקורית לשמר ....איכשהו.... את חיי הנישואין שלהם כל אחד מהם גר בקומה אחרת של הבית ונפגשים ....אצלו או אצלה......רק אם מרגישים צורך ותחשבו גם על זה...........נראה לכם????

אשור

New member
קישון היה מצחיק בשעתו,היום

הוא נשמע מלנכולי ומריר.

עגום...../images/Emo8.gif

אם אני מכוון לראיון, ששקדי מספר עליו. היה ב"יומן". בערוץ הראשון. קישון, סיים את הראיון, באמירה, על נטייתו לריבוי נשים. "מיליארד מוסלמים, אינם טועים". נעבעך.

צריך לצלצל פעמיים לקבוע פגישה

טלפונית, לתאם יומנים. ואם יסתדר אז ביום רביעי הבא אחרי מבט לחדשות ולפני שמתחיל סקס והעיר הגדולה אפשר אצלי ואפשר גם אצלך. נראה לי מלאכותי , מרוחק , זר , ב"כאילו " להישאר נשואים אבל לרוקן את המהות והתוכן. ומצד שני מכירה זוגות שישנים באותה מיטה שלושים שנה אוכלים בוקר צהרים וערב יחד ואז נפרדים. אז כנראה שאין"פטנט רשום" לעניין זה ואיש בדרכו יתנהל.

וזה מעלה שוב את זכר הבדיחה הותיקה

על ההוא שמדבר עם אשתו בזמן שהוא עושה סקס אם היא בדיוק טילפנה אליו.

magy

New member
מאז שאני ובעלי (לשעבר)

גרים בדירות נפרדות, גם אנחנו מסתדרים יפה. למדנו לדבר. כשאנחנו מתראים, משוחחים כמו בני תרבות. לריב, אין יותר שום סיבה. לקנא.....הוא עדיין קצת.... אני מסבירה לו איפה הוא טועה עם החברה שלו שזורקת אותו חדשות לבקרים. אני שמחה שיש לו חברה. היא מחזירה לו לפחות, עשרה אחוז מהיחס שהוא נתן לי. כמו שאומרים : "צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים".... השאלתי לו ספר שהשאילו לי....ואחרי שבוע סיפר לי שישב במקום עבודתו וקרא את הספר....נכנס גבר , ראה את הספר, ואמר לו שגם הוא קרא את הספר. היה בטוח שזה האיש שהשאיל לי את הספר.....כמעט שאל אותו שאלה מביכה... רק בסוף הבין......שהוא טועה בזיהוי. צחקנו ... נו........כבר היה שווה להתגרש....... פעם , לא צחקנו. כל זה בקשר לשאלתו של שקדי....על דירות נפרדות. ולא קשור לנוסטלגיה... אבל במבט לאחור........הנישואין שלי.....הפכו לנוסטלגיה...... ולא כל נוסטלגיה........מעלה דמעות אושר........

"אני רווק...אשתי נשואה../images/Emo9.gif

למישהו אחר..." זו התשובה , כששואלים אותי למצבי המשפחתי. בכל פעם שגרושתי, מסתכסכת עם בעלה, היא פונה אלי, בתלונה עליו. אני מפשר, מפייס ומרגיע. לך תדע, מה יש לה בראש. לא בעניין, לשאת את גרושתי מחדש. גם אם זו מצווה גדולה, מדאורייתא.

magy

New member
טוב שאתה פה בן בן ..

שלא אהיה ה- ג היחידה בפורום המכובד הזה.
))))))))

שקדי

New member
אז זו ההזדמנות........

להחליף חוויות גימלים שנדע אם כדאי או לא.....להתגמל יאללה......שתפו....פרטו נמקו צטטו.......

magy

New member
אודטה דנין - שוורץ - שוורץ

כידוע, חיתנה את עצמה פעמיים....אחרי הפרידה מהאחרון, כתבה משהו בעיתון, כמו .........מכה בטמבון לא תצליח להוריד אותי מהכביש....... וחיתנה את עצמה מחדש.......וטוענת שהיא כולה אושר ומעדנים..... (עיתונאית אחת, סיפרה לי באוזן, שגם הנוכחי בוגד בה, אבל אני לא נוטה להאמין לעיתונאית שלי, ואם כן.???????????? אני, מכ´פת לי?????) האם בכל פעם זו אותה טעות, בן..??? לא לומדים מטעויות? והרי לא דובר על נישואין עם אותה טעות מחדש......... כולן דומות לטעות הראשונה????????? לא, - ברצינות?????????????????. אחרי תאונה לא נכנסים יותר לרכב? לא מחליפים מכונית? לא משתמשים בסכין שחתכה את האצבע, להכנת סלט ביום המחרת?????? טועים, טעות, טעינו.........וממשיכים הלאה...... ולא לאור הטעות.....אלא בגישה חדשה.....ובקשר חדש..... נכון, לא חייבים לשים טבעת על האצבע.....אפילו לא....לגור ביחד.... אבל לא כדאי להנציח טעות אחת שנעשתה בנעורינו כאילו היא המאפיינת אותנו. ואילו דודו טופז אוהב רק, להתחתן........ אחר כך מתגרש, כדי שיתאפשר לו להתחתן מחדש.........

פרה פרה...

אין חלקי עם אודטה דנין, גם לא עם דודו טופז. למצוות "פרו ורבו" אינני זקוק להכשר מהרב. אם אשנה את דעתי, אתחלק עם הפורום בסוד הכמוס הזה.

למעלה