אבי בחצי הגמר איזה כיף!הכי מגיע לו!

BlackUnicorn

New member
../images/Emo45.gif תהייה לחלוטין במקומה.

אני חושבת שהסלסלות "הותאמו" למתמודדים ולא דרך הגרלה.

Haad Yao

New member
האמת היא שלא חשבתי על זה

אבל גם הסלסלה האסיאתית - רק שי ובמידה מסוימת עמנואל היו מסוגלים להתמודד בכבוד עם בישול אסיאתי.

Mominit

New member
לא תמוה.במידה וזה היה נופל עליו הוא היה פורש

נראה לי שזה די וטו אצלו או כשר או בכלל לא...

juspan

New member
נו באמת, איך הטיעון שלך חוזר למניפולציות

סטייל מיכל והטכניקה שלה (אבי האדם הצנוע והמרגש, כעת הוא גם איש העקרונות היחיד שם) ומפספס את העובדות היבשות שכתבתי בין היתר. נראה לך שחשבתי שבאמת הם היו מעמידים אותו בדילמה כזו (לא) מוסרית? לא סתם ציינתי במפורש שההפקה מכבדת את זה, איש לא יחשוב לרגע שמישהו בהפקה היה מתנכל לאחד המועמדים שומרי הכשרות בישראל-פריים טיים-הלהיט של המדינה. מובן מאליו שאין סיכוי בכלל שהיו מגרילים לו את הסל הזה! ועל זה תמיהתי, שמשהו כאן קצת מריח לא טוב, וזה לא הנקניקיה הלבנה.

lb22

New member
למה ויכוח?

ידוע שהכל מכור נקודה. ברגע שאת לא יכולה לדעת באמת אם הכל טעים אז זה מכור . והרי ברור שהשופטים וכולם חוץ מהתמודדים ידעו מה יש בסלסלות האלו והרבה ברור שאבי לא היה מבשל לא כשר ולכן יעדו לו מראש תיבה מסויימת. זה שהוא איש עקרונות וכל זה לא אומר שהמשחק הזה לא בדיוק מכור , הדבר היחיד שלא מכור זה המנצח (בתקווה...) בקיצור אני מקווה שאבי יגיע לגמר ויפתיע את כולם...

lb22

New member
ד"א ....

אני עדיין מקווה שעמנואל ינצח כי הוא פשוט הכי טוב שם מכולם כולל אבי. אדם קריר משהו אבל מבשל הכי טוב.

אם מה שאת אומרת נכון...

באותו אופן התיאמו את הסלסלאות לכל המתמודדים. ואיפה היו התלונות שבתכנית אחת לפני ליאב ועמנואל לא הפסיקו לנסות לעזור לגילי כשיוסי הזיע שם כמו מטורף להבין את התבלין?

juspan

New member
אכן, הכוונה שלי לא היתה שזה רק בשביל אבי

אלא שכנראה עבדו עלינו (שוב) והתאימו את הסלסלות לכולם באופן כלשהו. אם נמשיך בתאוריית הקונספירציה, ייתכן שזה לא רק כדי לעזור לאבי מחד (למה מי היה מתלהב שם ממש ממנה שהולכת לכיוון הקציצות חוץ ממנו?) אלא אולי אפילו לשים רגל לגילי, שנראה שבתכניות האחרונות כבר החליטו לוותר עליה משום מה. כי חוץ משוקרוט, ומה לה ולשוקרוט, מה באמת כבר אפשר לעשות עם זה? וגילי כהרגלה רצתה להתחכם (לא במובן השלילי אני אומרת את זה, היא באמת אוהבת להעז ובגלל זה היתה אחלה מתמודדת בתכנית כזו שזה גם מהותה) ולא הלכה על שוקרוט שזה כאילו הכי מובן מאליו, וגם לא בטוחה שמנת שוקרוט היא מנה של חצי גמר בלי קשר, וגם מיכל יודעת הרבה יותר טוב...

Haad Yao

New member
את רוצה סיבה מדוע לנפות את גילי?

נורא פשוט. אין לה שום קהל יעד שלא מכוסה על ידי מתמודדים אחרים. איזה צופה מזדהה עם גילי, מחזיק אצבעות לגילי? משכיל, מעמד ביניים, אוהב בישול סולידי אבל גם קצת מתוחכם? עמנואל מכסה את כל אלה והוא יותר כריזמטי (הכי כריזמטי למעשה). ניפו אותה כמו שניפו את אביבה בעונה הקודמת - כי אין לה מספיק קהל יעד. ואביבה באמת הייתה 20 רמות מעל כולם (גילי סתם טובה, אפילו טובה מאוד - אבל לא כמו אביבה).

juspan

New member
את צודקת לגמרי

אני מההתחלה אמרתי שגילי לא כ"כ מעניינת טלוויזיונית וזה בעוכריה (אחרי 5 הדקות הראשונות שאנחנו מתפעלים שהיא גם רופאה וסחתיין) וגם אין לה את המשהו הזה, ה- X פקטור, האפיל הזה שמגיע לאנשים ומושך אותם (אם כבר להפך, היא קצת מעצבנת, אני לא היחידה שקראה לה אנאלית אפילו ואעצור כאן כי המטרה שלי לא להעליב אותה חלילה). אבל לא העליתי על דעתי שהם ידיחו את האישה האחרונה, מבחינת התכניות בסגנון של "כל העם", זה תקדים. מול שי היא הרבה יותר מעניינת טלוויזיונית, אבל כנראה שהוא יודח בפעם הבאה.

Haad Yao

New member
בהתחלה גם אני חשבתי שלא ייתכן גמר בלי אישה

ועכשיו תסתכלי מה קרה. האם יש מישהי שנטשה את התוכנית בזעם? אפילו אני, אישה עם מודעות גדולה מאוד למשמעות של סגרגציית תפקידים מגדרית (הכוונה היא לכך, שבתחום הבישול הנשים תמיד עושות עבודה כפויית טובה ובחינם, שהיא הבישול בבית, והגברים ממנפים את יכולות הבישול שלהם והופכים אותן למקור פרנסה. ועכשיו יש לנו שלושה שופטים שמנים לצד שופטת רזה אחת, ארבעה פיינליסטים גברים, ועדיין 95% מהמבשלים בבתים הן מבשלות), לא ממש ריסקתי את הפלאזמה עם השלט. כאילו, ניפוי האישה האחרונה איכשהו עבר חלק ובלי עצבים (התעצבנו - בן זוגי ואני - אבל לא זעמנו יותר ממה שהאיש שלי זעם על כך שמשאירים בכוח את אבי). לא יודעת האם גילי מעניינת יותר משי. לי היא בכלל לא נראית מעניינת טלוויזיונית, למרות שאישית אהבתי אותה מאוד והייתי שמחה לחברה כזו. מה שכן, את צודקת, גם שי כנראה יודח והוא היה מודח כבר לפני גילי אם לא היה מכין מנה גאונית לגמרי, שלא השאירה שום אופציה חוץ מאשר להעביר אותו. בשורה התחתונה, יהיו לנו כנראה בגמר: עמנואל שיש לו קהל אדיר, אבי שיש לו קהל אדיר, ואליהב שהוא גאון קולינרי + משעשע מאוד על המסך. ניתן לצפות לסטייה מההרכב הזה, רק אם מישהו מבין השלושה יעשה פאשלה מחרידה ובמקביל שי יכין משהו גאוני שלא ניתן יהיה לקטול. שימי לב, שגם בשנה הקודמת הרייטינג עיצב את זהות המתמודדים בגמר. אלקנה שהיה סוג של אבי משודרג מאוד, סמדי שסיפקה שואו אדיר וגם לה היה קהל יעד מכובד, ואינה, שלא היה לה קהל מי יודע מה, אבל היא התמקמה חזק על משבצת האנדרדוג (לא מתוקה, לא מנסה למצוא חן בעיני אף אחד, יפה, לא נגישה, זורקת שמות של מסעדות עם כוכבי מישלן וכד') וגם זה מושך הרי אנשים.

peporain

New member
וואלה....

יש בזה הרבה. הסלסלות הותאמו בדיוק למתמודדים... אבי לדוגמא לא היה מצליח לא עם האסיאטי ובוודאי לא עם נקניקיות לא כשרות... כנראה ה"הגרלה" הייתה רק בשביל הרייטינג...

lb22

New member
כן דוחפים אותו

אבל הוא הראה משהו אחר בשתי התוכניות האחרונות משהו שאף אחד לא הראה הרבה זמן , המנה של יום רביעי (העוף) היא אחת המנות היותר טובות שיצא לי לראות השנה. חוץ מזה , שסביר להניח שידעו מה יש לכל מתמודד ואם עוד לא הבנת הכל בתוכנית הזו מכור מראש ..... לטוב ולרע..

היא לא היחידה...

גם אני מאוד אוהבת את אבי, מה לעשות אני מתחברת לאוכל "נחות" ועממי. תהרגו אותי. שלישיית הגמר שלי היא עמנואל, אליהב, אבי - בסדר הזה.

Haad Yao

New member
זה לא עניין של אוכל נחות לעומת עילי

אלא של ורסטיליות. במילה "שף" יש משהו מחייב. שף הוא לא סתם בשלן שעושה משהו טעים, הוא מעבר. הוא אומן או אפילו אמן. יש לו יכולת להפגין ורסטיליות, לשנות את הסגנון לפעמים וגם לחדש, לתרום איזושהי אמירה ייחודית לעולם הקולינרי. לאבי אין את זה, הוא עושה כל מיני וריאציות של אוכל ביתי טעים מאוד, והגיוון אצלו זה לאמץ צורת הגשה שונה מקציצות ברוטב (כשצורת ההגשה השונה שלו מזכירה אולמי אירועים בשנות ה - 1990). בגלל זה אין הבדל גדול בינו לסימה/ אליסיה/ זוהר ואפילו שלה שנשרה ראשונה, שגם היא עשתה אוכל ביתי מעולה (אני בטוחה בזה). אם היה מגיע בשלן שמפגין יכולות מצוינות במטבח עילי, אבל דבוק לאותו סגנון של בישול והגשה - גם עליו הייתי אומרת שהוא סובל מחוסר ורסטיליות ומתאים במקרה הטוב להיות הסו שף במסעדה שמתמחה בבישול בסגנון שלו. לכן, האנשים כאן בפורום חושבים ברובם שאבי הגיע לשלב הזה בנבחרת לא כי יכולות הבישול שלו מצדיקות זאת, אלא כי יש לו קהל גדול מאוד כשכל שאר המשתתפים שפנו לאותו קהל כבר נשרו. זאת תופעה בכלל לא נדירה או מפתיעה בריאליטי. ושוב, זה לא עניין של בישול נחות אלא בישול חד גוני ולא יצירתי.

למעלה