אבי אחוז תזזית

zadka

New member
אבי אחוז תזזית

אבי סובל מדמנציה ווסקולרית , לאחרונה הוא אחוז תזזית , הוא זז מכסא אחד למשנהו, מספה לספה , ממצב עמידה לישיבה וחוזר חלילה כמו סחרחרת, מה הסיבות לכך הוא מקבל 1 סירקוואל בבוקר פלוס 0.25 מיליגרם קלונקס. בצהריים הוא מקבל חצי מירו כלומר 15 מילי , ובערב בחמש מקבל 2 סירקוול וחצי קלונקס. בלילה 1 קלונקס 0.5 , האם זה בגלל התרופות או שזה תפנית במחלה . אשמח לשמוע

zadka

New member
אבי אחוז תזזית

הוצאנו אותו מבית אבות והוא בבית שלו עם מטפל

zs1957

New member
לפנות לרופא פסיכוגריאטר

לתרופות שמקבל אביך יש תופעות לוואי. אנא פנה לפסיכוגריאטר. התרופות יכולות לגרום לחוסר שקט. לכן יש להתייעץ עם הפסיכוגריאטר שישנה את המינון או יחליף לתרופה אחרת זהבה

ronnyw

New member
לזדקה,

אני לא בדיוק יודעת למה לייחס את התופעה שאמרת, אם זה אכן שלב במחלה או תופעת לוואי של איזו תרופה. אני יכולה לספר לך שגם אימא שלי, שמבלה את רוב ימיה בישיבה שקטה על כיסא גלגלים ובבהיה בטלביזיה (היא כבר מעבר לכל השלבים של קריאה, משחקים, שיחות או פעילות קוגניטיבית כלשהיא, בת 91, עמוק עמוק בתוך המחלה) נתקפת אחת לכמה שבועות במים תזזיתיות שכזו. היא מנסה לקום מהכיסא (לא מסוגלת, כמובן), דופקת על השולחן, נתקפת בבולמוס דיבור מבולבל ולא ברור. מחפשת את אבא שלי (שנפטר לפני שנה ), את הוריה (שניספו בשואה), את ביתה בפולניה מלפני המלחמה וכו' וכו'.. המטפלת מנסה להרגיעה בדיבור, ואם לא - בתרופות הרגעה. אחרי הפעם האחרונה רופאת המשפחה (המצוינת) של אימא אמרה שבפעם הבאה תנסה מינון תרופות אחר. אני הנחיתי את המטפלת שלא תחסוך בתרופות, אפילו במחיר הפיכתה של אימא שלי לזומבי. אני מאמינה שבעת "התקפה" כזו, כשמוחה הקודח מנסה להשיג משהו או מישהו ולא מצליח, היא אומללה ומתייסרת, היא אובדת עיצות ומיוסרת. כך שהמלצתי (אני לא אשת מקצוע !!) היא, כמאמר קודמי, ללכת לרופא ולא לפחד מקבלת תרופות, אפילו חזקות ואפילו מזמבזות. הכל במטרה להקל על אביך שמי-יודע-מה עובר לו בראש וכמה הוא מתייסר. ההבדל בין אימא שלי למה שאת מספרת הוא הכמות. אצל אימא שלי זה בא בהתקפות של יום-יומיים, וא"כ נעלם לשבועות... וגם ככה זה נורא ואיום לכולם. אז אני יכולה להבין את גודל המצוקה שלכם.

נכון כתבו זהבה ודרורה

לא יכלתי לחזור לפורום מאז תגובתי הקודמת, ואם הן לא היו כותבות, הייתי כותב בדיוק כמוהן. אני גם רוצה להוסיף שלא צריך להמתין לעיצות מסוג זה מהפורום. את צריכה להפנים שכשיש תופעות חדשות משמעותיות, צריך קודם כל לדווח לרופא המקצועי שמטפל בו. במקביל כמובן אפשר לשאול את דעתנו, אבל חבל לחכות עד קבלת תגובה. לא תמיד מזדמנים לפורום מהר חברים. זה יכול לפעמים לקחת יום יומיים עד שתקבלי תגובה וחבל על הזמן. אגב, שאלתי היכן אבא נמצא היתה מסיבה זו. כי אם היה נמצא עדיין בבית האבון יתכן שרופא מקצועי היה יותר זמין. תלוי כמובן באיזה בית אבות.

למעלה