אביתר בנאי - רדיוהד

אביתר בנאי - רדיוהד

פה אין לי כ"כ הרבה אבל כשקראתי הוכחות מוחשיות לכך שהוא באמת מושפע מהם זה שימח אותי משום מה וסתם משעמם לי וכל עוד זה נוגע לאביתר זה לא ימחק :) - מתוך 'ויקיפדיה'- שיריו של בנאי מורכבים גם מבחינת המלודיה המלווה אותם (בעיקר באלבום הראשון), ויש בהם השפעות של מוזיקה קלאסית. בנאי מושפע גם מהמוזיקאי הבריטי רוברט וויאט, מהלהקה הבריטית רדיוהד, וכן משלמה גרוניך ומאחיו מאיר בנאי. באלבומו האחרון ניכרות גם השפעות של רוק גיטרות ושילובי בס-תופים הדוקים, שלא אפיינו את עבודתו של בנאי בעבר. - ומתוך האתר של 'סיוון שביט'- בקטגוריה 'מיוחדים' אפשר למצוא את השיר 'יפה יותר מיפה'.. סיוון רושמת שם קצת על ההיכרות עם אביתר את אביתר הכרתי דרך עמיר לב. התארחנו יחד במספר הופעות של לב בשנת 2000. אחרי הופעה משותפת בפסטיבל ערד, ירדנו יחד חזרה לת"א. אז עוד גרנו בת"א. אביתר נהג. שמענו Radiohead ודיברנו בלי סוף.

TEENAGER1

New member
נו, הבא בתור זה שלמה גרוניך...

אתה לוקח על עצמך את המשימה?
סתם.. משום מה רדיוהד אף פעם לא הזכירו לי את אביתר, ממש בכלום. אם כי אולי העובדה ש-90% מהאנשים שמסתובבים כאן ממליצים כל שבוע מחדש על רדיוהד כבר מוכיחה משהו...

:) אה ושכחתי לציין

הייתה תכנית רדיו שאביתר התארח בה ששמה שירים שאמן מסויים אוהב... באותה תכנית משום מה הוא לא שם רוברט וויאט, אבל הוא שם שיר של רדיוהד בהופעה (שאני אישית מאוד אוהב) וגם שיר של הסולן שלהם תום יורק ביחד עם ביורק... שגם אותה אני ממש אוהב.. השפעות של רדיוהד בו קצת קשה לשמוע בפעם הראשונה ששמעתי את 'טיפה של אור' אמרתי 'וואי זה מזכיר קצת רדיוהד'... אבל עכשיו אני משום מה לא רואה את זה... אני מניח שהם פחות השפיעו עליו מוזיקלית, אה יש משהו ששמתי לב יש לרדיוהד שיר שנקרא Fake plastic trees מהאלבום השני שלהם, אחד מהמוכרים ביותר , והוא בעיקר מתאר תרבות שכולה זיוף... ואז.. ב'עומד על נייר' אנחנו מוצאים שיר שנקרא 'בבית'.. שיש בו משפט שגם נועד לתאר משהו מזויף או דמיוני לדעתי, "עץ פלסטיק"... צירוף מקרים? שלא יעבדו עליכם...

Evi Virus

New member
זה שיר מקסים ../images/Emo99.gif

והממ אבחנה מעניינת, למרות שאני לא באמת רואה את הקשר, גם אחרי שהעלית את זה... הרעיון יפה
אבל אני אישית עדיין לא רואה את זה... ואיזה שיר של רדיוהד בהופעה הוא שם?

like spinning plates

מתוך הדיסק בוטלגים i might be wrong - live recordings תום מנגן את זה בפסנתר שם... וואי :(

אה והתבלבלתי בין pj harvey ל bjork

זה בעצם היה Pj harvey הוא שם את This mess we're in שהיא שרה עם תום.

ח ל ו ן

New member
אני גם חשבתי על זה פעם../images/Emo45.gif

לי זה קורה הרבה שאני שומע רדיוהד ואומר "וואי זה ממש אביתר"
שמעו את KNIVES OUT ותגידו לי שזה לא אביתר

למעלה