אביר העץ הצוחק.

Zarniwoop

New member
אביר העץ הצוחק.

אחת התעלומות שהכי מרתקות אותי. מי הוא?
אז האפשרות הכי נפוצה היא כמובן ליאנה. היא נמוכה, היא זאת שעזרה להאולנד נגדם מלכתחילה והיא טומבוי כמו אריה. היא יודעת לרכב על סוס וזה פחות או יותר מה שצריך בשביל ג'אוסטינג. האפשרות הזאת גם תסביר איך נוצרה אינטרקציה בינה לבין ראהגר - אריס המשוגע שלך אותו אחרי האביר במחשבה שהוא אויב שלו.
זו גם סיבה מספיק טובה בשביל אדארד לא לספר את הסיפור הזה לילדים שלו אם זה באמת מה שגרם לליאנה להכיר את ראהגר.
יש תאוריה אחת שמאוד מעניינת אותי - אשארה דיין. המניע של האולנד היה ידוע רק לסטארקים ואנחנו יודעים שלאשרה היתה אינטרקציה עם אדרד (וגם ברנדון ששאל אותה בשמו לרקוד). משהו הלך בינה לבין אדרד ואולי הוא סיפר לה את הסיפור והיא רצתה להוכיח את עצמה בפניו בכך שהיא תציל את כבודו של חברו. ג'וג'ן ומירה מתארים אותה בסיפור עם "עיניים צוחקות" וזה מתאים לסמל שהיא לקחה לעצמה - העץ הצוחק - עץ שקשור לאלים הישנים שאדרד כל כך אוהב.
מי אתם חושבים שהיה האביר המיסתורי? ומי אתם רוצים שהוא יהיה?
אני כל כך מחכה לפגוש את האולנד בעתיד של הסדרה. הגיעה הזמן שהוא יגלה לנו כמה דברים מתקופת מרד בוב.

אם אני זוכר נכון את הסיפור ההוא

אביר העץ הצוחק כרע בפני האלים העתיקים וביקש מהם שיעניקו כוח לזרועו. אם הוא לא נלחם, למה לו כוח?
תמיד חשבתי שזה היה האולנד ריד.

לא יודע איך אשארה דיין מצילה את כבודו של האולנד ריד בכך שאשה נלחמת בשבילו. מה גם שלחימה מתאימה לטיפוס של ליאנה, ועם כל זה שאנחנו בקושי יודעים על אשארה, אבל מהמעט שאנחנו יודעים היא הייתה טיפוס אצילי כזה, מבנות לווייתה של איליה מדורן, שמהמעט שאנו יודעים עליה הייתה בעצמה עדינה ואצילית. לא הטיפוס שיחזיק אמזונות בין נערותיו.
לגבי התיאוריה עצמה, אחת הסיבות בשלן בריאן כל כך חריגה, היא משקלם של כלי נשק. חרב קלאסית ממוצעת שוקלת החל משש קילו ומעלה. חרבות דקות כמו של הרברבנים מבראאבוס שוקלות פחות, אבל הן לא מתאימות לסגנון הלחימה בווסטרוז, חרב אבירים יכולה לשבור חרב כזו בהתנגשות, וגם שריון הופך את השימוש בה לקשה מאוד.
חרבות כבדות יותר, אלות מלחמה, פטישי מלחמה וגרזנים, אמורים להיות כבדים יותר מחרב. כדי להניף אותם ולשלוט בהם במהירות, צריך כוח שאין לאשה הממוצעת. דבר שהופך את סיפורי הנשים הלוחמות שכל כך מצויות בכישור הזמן, לפחות אמין.
להניף חרב ולהלחם בה במשך דקה, זה דבר שמצריך כוח וסיבולת. אבל רומח כבד יותר מחרב ומצריך הרבה כוח בזרוע ובכף היד כדי להחזיק בו כיאות ובעיקר כדי להעיף אבירים משוריינים, חסונים ומנוסים, ולהעיף אותם מהסוס.
אם האולנד ריד היה בגודל של ליאנה, הוא עדיין אמור להיות חזק ממנה פיזית. לכן אני פחות נוטה לחשוב שאביר העץ הצוחק היה אשה.

Zarniwoop

New member
האולנד ריד

צריך להיות בכוח של אישה, בגלל זה הם הציקו לו מלכתחילה. בטורניר הם השתמשו ברומח מעץ שבנוי להתנפץ במגע (משהו במרטין מציין ב"האביר הלא משוח"). רומח קל שגם בנות (והאולנד) יכולות להרים. האביר ההמסתורי לא נלחם באבירים אלה בנושאי כלים מסכנים.
אנחנו באמת לא יודעים על אשרה דיין הרבה, וזה לא פוסל או מחזק את התאוריה. היא דורנית. דורנים מגדלים בנים ובנות באופן שווה אז יכול להיות שאימנו אותה ללחימה (בניגוד לליאנה שאביה לא הרשה לה להרים חרב). מה שבטוח זה, שכבת אצילים, אימנו אותה לרכב על סוס שזה מספיק בשביל ג'אוסטינג. לא צריך כוח פיזי או סיבולת. צריך לשבת על הסוס ולהחזיק את הרומח.
איך היא תציל את כבודו? היא תגרום לאנשים שהשפילו אותו להפסיד ובכך ללמד אותם לקח. הוא לא בהכרח ידע שאישה עשתה את העבודה בשבילו.

אנחנו יודעים שבהמלצתו של נד, הוא הלך להתפלל לעץ. הם לא אומרים לך בפירוש שהוא האביר המסתורי. מירה וג'וג'ן רומזים שאולי האלים נתנו לו כוח וכישרון זמני. אני לא ממש אוהב את התאוריה הזאת - יותר מידי קסם בשביל מרטין. גם אם זה כן הוא, אז למה שהם לא פשוט יספרו לו את זה?

האולנד ריד

לא צריך להיות בכוח של אשה. מספיק שהוא חלש מהם.
רומחי תחרות בנויים להתנפץ בהתנגשות. לא במגע. עדיין הם כבדים. אם הם היו נשברים בקלות כמו גפרורים, אף אחד לא היה נופל מהסוס וזה העקרון בתחרויות הרומח. סר באריסטאן סלמי שהשתתף בתחרות כאביר המסתורין בגיל 10, לא יכל להחזיק את הרומח שלו.
צודק. אביר העץ הצוחק לא נלחם באבירים אלא בנושאי כלים. בקשר למסכנות שלהם ולכישורי הרכיבה שלהם, זה עדיין לא פשוט למי שמתקשה להחזיק רומח ביד.

הדורנים לא מגדלים בנים ובנות באופן שווה. הם נותנים אפשרות ירושה שווה לבנות. זה דבר אחר לגמרי. נחשיות החול מפורסמות כחריגות וגם הן לא נלחמות כמו גברים. אוברה, הגברית ביותר מביניהן, נלחמת בחנית - אם אני זוכר נכון. החנית היא כלי נשק קל יחסית. האחרות מרעילות ומפתות. לא נלחמות פנים מול פנים.

כשמישהו שבייש אותך אוכל אותה ממקום אחר, אתה אולי שמח לאיד, אבל לא החזרת לעצמך את הכבוד. ואחרי הכל, אני מתקשה לחשוב על גברת שמחליטה לחגור שריון ולאחוז ברומח לפתע פתאום, כדי להלחם באנשים שביישו חבר של יומיים של חצי אהוב מהלילה האחרון. נשמע מופרך לגמרי.

האולנד ריד לא צריך את המלצתו של נד כדי להתפלל לעץ. בית ריד מאמין באלים העתיקים. האולנד ריד שהה שנה עם האנשים הירוקים באי הפנים לפני שבא לטורניר בהארנהול.
מירה וג'וגן רומזים שאולי האלים נתנו לו כוח וכשרון זמני, אתה לא אוהב את התיאוריה הזו כי זה יותר מדי קסם שלא מסתדר עם היכולת של מירה לנשום בוץ, עם החזיונות של ג'וגן ועם האנשים הירוקים מאי הפנים שהפכו לאגדה?

Zarniwoop

New member
תאורית הקסם

שבה האולנד ריד משתמש בכוחם של האנשים הירוקים והופך בין לילה ממסכן לאביר שמסוגל להלחם כראוי, לא סבירה באותה מידה שהתאוריה של אשרה או כל אישה אחרת. כל מה שאני אומר שיש משהו שהלך בינה לבין נד שאנחנו לא יודעים. אולי המשהו הזה הוביל לזה.

זה לא משנה אם אימנו אותה ללחימה, זה לא נחוץ בג'אוסטינג.
“Whoever he was, the old gods gave strength to his arm.
זה יכול להיות כל אחד. האלים חייבים לעזור רק לאלו במתפללים אליהם? אם זאת אשרה אז הם עזרו לה בשביל כבודו של ריד. אם זאת ליאנה, היא מאמינה באלים האלה.

זה כן יציל את כבודו בגלל שהוא יודע שהאביר המסתורי עשה את זה בשבילו ואולי הוא יראה אותו כשליח מהאלים שלו.

The quiet wolf had offered the little crannogman a place in his tent that night, but before he slept he knelt on the lakeshore, looking across the water to where the Isle of Faces would be, and said a prayer to the old gods of north and Neck . . .”
אני לוקח את זה שהוא ונד התפללו ביחד. זה שהוא שהה שנה באיי הפנים אומר שיש לו את הכוחות האלה? אל תשווה את הכוח הזה לחזיונות ירוקים.
אני חושב שזה בשביל לבלבל את כולם. הם שואלים אותו שוב ושוב האם אבא שלו לא סיפר לו את הסיפור. אם ריד הוא האביר, אין לו סיבה לא לספר. אם זאת אשרה או ליאנה, אני יכול לחשוב כבר על כמה סיבות.

אתה תופס את עניין התפילה באופן מילולי מדי

זה סגנון ביטוי ותו לו. כמו הפתגם "אלוהים צועד עם הצבא המנצח"... בדיעבד, אחרי שהאולנד ניצח (אם אכן זה היה הוא) ניתן לומר שהאלים נתנו כוח לזרועו. יהיה יותר סביר לומר שהאמונה שלו בצדקת דרכו ובכך שהאלים הינם אלי צדק ויהיו בעדו, זה מה שנתן לו כוח מנטלי ולכן גם פיזי. מהיכרותנו הדלה עם דרכיהם של האלים העתיקים, לא נראה שהם "מעניקים כוח לזרוע" של מישהו בכלל.

עכשיו נעשה רגע סדר:
הסיפור, כפי שהוא מובע בידי בני ריד, נועד להביא את השומע לחשוב, שבפשטות, אכן דר הביצות הקטן הוא אביר העץ הצוחק. כשאנחנו מוסיפים את רסיסי המידע האחרים שיש לנו על הטורניר, אנו מתחילים לחשוד שאולי זה לא האולנד אלא ליאנה- כי זה מסתדר לנו מאד עם התיאוריה הידועה (ודי לחכימא)- אם כך, כל שנותר לנו זה להעריך האם מרטין הביא לנו אותה בהפוכה (ואז זו ליאנה) או בהפוך על הפוך (וזה האולנד) למרטין מתאים לעשות גם כך וגם כך, אם כי לדעתי, כשמרטין היה בשלב כתיבת הקטע הזה בספר, הוא לא העריך כמה התאוריה הידועה תהיה נפוצה ומקובלת ולכן זו הטעיה פשוטה ובעצם אביר העץ הצוחק הוא בתכלס ליאנה סטארק.

ניר 1980

New member
צריך לזכור גם את טאואר אוף ג'וי

כשהאולנד ריד רכב עם נד דרומה לדורן, הם היו חבורה של 7 ולחמו נגד 3 מאנשי משמר המלך,שנד מתאר אותם כלוחמים מעולים. נד מזכיר מספר פעמים איך הוא בקושי ניצח אותם, ורק בעזרתו של האולנד ריד הוא הצליח לשרוד. כך שמה שאנחנו יודעים בוודאות שבפעם היחידה המתוארת שבה האולנד לחם הוא היה מספיק מיומן כדי לנצח בקרב מול אבירי משמר המלך ולא רק מול שוליות אבירים

בדיוק!

זה שהוא מתואר כקטן גוף ממש לא אומר שהוא היה חלש או לא מוכשר כלוחם. להיפך, נאמר במפורש שהוא לא הגיב לתקיפה של נושאי הכלים משום שהוא היה על אדמתם (ולכן לא רצה להסתבך אם הם יפגעו)

Zarniwoop

New member
אני חושב שהוא נלחם "מלוכלך"

קלשון ורשת ועוד טריקים של קנגרומן. משהו שהאבירים לא היו רגילים אליו וזה הביא לו את היתרון (חוץ מהעובדה שהם היו 7 נגד 3).

אבל עוד פעם אני אגיד, אתה לא צריך להיות לוחם טוב בשביל ג'אוסטינג.

אני נוטה לחשוב כמוך

כבר מתחילה נאמר שהיוא היה לוחם מצטיין כדרך בני עמו (ידע לנשום בוץ ולעוף בין העלים ולהלחם בקלשון וברשת נגד קריקסוס הגאלי הבלתי מנוצח).
אבל אני חולק על הקביעה שהצלחה בקרבות רומח לא דורשת אימון ונסיון בלחימה. אחרת, מה הקטע בתחרויות הרומח ולמה תמיד האלופים הם אבירים ידועים לשם?

אתה טוען שהסבירות שעלמה - לגמרי חסרת הכשרה בלחימה ולא הטיפוס הלוחם (אשארה) - תנצח בקרבות רומח, שווה לאפשרות שגבר בגודל שלה ינצח, מן הסתם חזק יותר ממנה ומנוסה בסוגים שונים של לחימה, גם אם לא בקרבות רומח.
הרי לאותו בחור יש כמה יתרונות גדולים. יש לו נסיון כלוחם, הפעולה של הקלשון מזכירה את הפעולה של הרומח, גם אם הרומח כבד יותר והפעולה שלו מתבצעת תוך כדי רכיבה ודורשת כישורי פרש.
היתרון היחיד של הנערה הוא ברכיבה. ליאנה הייתה רוכבת כמו רוח הצפון, וכדרכו של גבר, מן הסתם. בקשר לאשארה, לא זכור לי שהוזכר אם בווסטרוז רכבו הנשים בנות המעמד העליון באוכפי נשים (רכיבת צד). אם ציינו בקשר למארגארי טיירל שכבת אצולה סביר יותר להניח שאיבדה את בתוליה לסוס, ובהנחה שעדיין לא מדובר באמי בית השער ושבנות האצולה נתנו לסוסים להרביע אותן, אז נראה שבנות האצולה בווסטרוז לא היו רוכבות בצורה שונה מגברים.

לדעתי, העובדה ששהה שנה באי הפנים, כמעט מכריחה שהוא למד שם דברים. מה למד? לאלים העתיקים הפתרונים...

Zarniwoop

New member
כל מה שאתה צריך לעשות עם רומח

זה לכוון אותו למגן של היריב בעוד שאתה מגן על עצמך עם מגן משלך. הסוסים עושים את שאר העבודה.
ריד מעולם לא היה בג'אוסטינג בדיוק כמו הנשים המדוברות.
למה אתה חושב שהוא חזק מליאנה? רק כי הוא גבר? אין לנו תאור שלו, הוא יכול להיות רזה וחלש. הוא לוחם מסוג שונה. סוג שלא דורש כוח פיזי רב. בסיפור הם אומרים שאף על פי שהוא הגיע לגיל בגרות, נושאי הכלים היו גדולים ממנו פיזית.
אז גם אם זה היה ריד או ליאנה או אשרה, זה היה מזל של מתחילים נגד נושאי כלים לא מנוסים.

לליאנה היה נסיון רב ברכיבה

ונאמר עליה שהיא רכבה טוב מרוב הגברים. כמו כן נאמר ע"י ג'יימי שהבסיס להצלחה בקרבות רומך הוא יכולת רכיבה טובה. לאשארה לא היה כנראה נסיון כזה רב ברכיבה- אחרת אני מניח שהיינו שומעים על זה. ממה ששמענו עליה- היא הייתה ליידי עדינה שלא יכלה לשאת את צערה (על ילד? על אח?) וקפצה אל מותה- לא נשמעת כ"כ טיפוס פראי ולוחמני...
דבר אחר: האולנד/ליאנה ניצחו בקרבות הרומח את האבירים עצמם- לא את נושאי הכלים שלהם.

Zarniwoop

New member
צודק הם היו אבירים

בדקתי בטקסט.
אני מסכים שיותר הגיוני שזה ליאנה. אבל אשרה יכול להיות מעניין.

אלה עובדות פשוטות

גבר ממוצע חזק יותר מאשה ממוצעת באותו גובה. הטסטוסטרון מעודד התפתחות שרירים ולגבר הממוצע יש בפלג הגוף העליון 35 אחוז שריר יותר מאשה בגובה מקביל.
נכון שסגנון הלחימה של דרי הביצות הוא לא סגנון הלחימה של האבירים שכולל הנפת כלי נשק כבדים, תנועה בשריון ומגן כבדים ובעצם לחימה שדורשת כוח ושרירים. אבל סגנון הלחימה של דרי הביצות דורש כוח של אתלט. לוראס טיירל בחור דק גזרה, אבל יש לו כוח.
ככה שאם אתה מציב בפני גבר ואשה באותו גודל, פחות או יותר, הסטטיסטיקה תספר לך שלגבר אמור להיות יותר כוח.

לכוון את הרומח ביציבות ולהחזיק בו בזמן ההתנגשות בלי שהיד המחזיקה ברומח תעוף אחורה - זו פעולה הדורשת כוח. בעיקר כשהגוף עוטה שריון, היד משוריינת ואוחזת ברומח שהוא מקל ארוך, גדול וכבד והיד השניה אוחזת במגן שגם הוא לא שוקל כמו פתק שתולים על המקרר.
כמו שכבר אמרתי, אם הסוסים היו אחראים על רוב העבודה, אין סיבה שדווקא האבירים הגדולים והמפורסמים יהיו האלופים בתחרויות הרומח.

אני עדיין נוטה לחשוב שזה האולנד ריד. יש סבירות נמוכה יותר שזו הייתה ליאנה. כמעט ואין סיכוי שזו אשארה.

Zarniwoop

New member
אתה לא יכול להניח

ששניהם היו באותו גובה וממוצאי גזרה.

אז אני צריך להניח ש...?

שליאנה הייתה מגודלת כבריאן מטארת'? או שהאולנד היה נמוך כטיריון?

אם נסתכל על נד ובנז'ן סטארק, נראה שהמאפיינים של בית סטארק הם של גוף ממוצע. לא מגודל ושרירי.
לכן אם נניח שנד ממוצע הקומה היה בגובה של מטר שבעים או מטר שבעים ושלוש, וליאנה כנערה הייתה נמוכה ממנו משהו כמו מטר שישים או מטר שישים ושלוש, הרי שהאולנד בגובה מטר שישים ושלוש זה נמוך מאוד לגבר. לא מספיק לך? אתה רוצה אותו מטר וחצי? או אפילו הוביט?

Indego

New member

Macphista

New member
שאלה של צעירים

על מה אתם מדברים?
זה בחלק בספרים שעוד לא הגעתי אליו או שמדובר כאן על תאוריה אחרת?

rsmb1

New member
לספרים

כמה עובדות:

1. jouster טוב הוא פונקציה של יכולת רכיבה גבוהה.
2. יכולת רכיבה גבוהה היא פונקציה של הרוכב לתקשר עם הסוס ולהיות חלק ממנו .
3. אדארד אומר שאריה דומה לליאנה.
4. אריה נקראת פני-סוס.

=> לליאנה יש סבירות גבוהה להיות אבירת העץ הצוחק.

למעלה