אביי הנחל

אביי הנחל

בסיעתא דשדמיא שלום לפני שבוע קניתי את הספר "אביי הנחל" וההוא שמכר לי אותו אמר לי שאם יש לי בקשה/עצה או משהו כזה אז שאני אכתוב או אכוון ואפתח את הספר ורבינו כבר ישלח לי את התשובה אז שאלתי אותו אם זה כמו אגרות הקודש אז הוא אמר בערך על אותו עיקרון. זה היה נשמע לי נורא מוזר אז אני רוצה לשאול פה. זה נכון בכלל? ואם כן או אם לא אשמח לקבל יותר פירוט. יום טוב בציפיה לגאולה.

אביי הנחל

לשון רבינו בספר המידות: "כשאדם רוצה לידע איך להתנהג באיזה דבר יפתח ספר ויבין איך להתנהג" (ס"ה דעת י'ד) וכמובן שמועיל ביותר לפתוח בספרי רבינו הק' איגרות קודש?? לא שמעתי הדיבור של רבינו הולך על כל ספר

זה מה שהוא אמר לי

בסיעתא דשמיא. כשהייתי במירון וקניתי את הספר זה מה שהוא אמר לי ואני לא מדברת על מה לעשות וכו'... אלא.. למשל אם אני רוצה לדעת אם ללכת לאנשהו או מה יהיה על הבנאדם הזה (רפואה..) וכו'... אז לפתוח את הספר ואני אקבל עיצה. האם זה נכון? בציפיה לגאולה. כל טוב.

פראזניק

New member
הופה הופה

אנ"ש נהגו בכל הדורות לפתוח ספר ולראות משם עצה. "לכתוב מכתב" ולשים בספר מעולם לא נראה בברסלב. לא היה כמוהו ואין לזה שום מקור. ומה שמקובל, זה על ספרי רבינו ורבי נתן, לא על שום ספר אחר.

אני שמעתי...

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו אני שמעתי גם לגבי "עלים לתרופה"... אפילו לא לעשות "פתיחה", כי אם לקרוא אותו עם "סדר"...גם רואים ישועות...אני אישית ראיתי... ברכה והצלחה...

פראזניק

New member
עלים לתרופה

אם אני לא טועה, הוא ספר מכתבי רבי נתן, שבתחילתו יש את מכתבי רבינו, ובסופו יש את מכתבי רבי יצחק בן מוהרנ"ת וכו'. בקיצור: זה ספר מרבינו וממוהרנ"ת:)

מגדולת אבי הנחל

מגדולת אבי הנחל לשון רבי ישראל דב אודסר: ברוך השם עכשו נעשה מהמכתבים הספר "אבי הנחל" במכתבים כתוב להנשיא: "אחי יקירי חבר יקר מדוע אתה ישן מה יהיה ממך?" אתה ראית את ה"אבי הנחל"? "אבי הנחל" זה דבר.. לפני ביאת המשיח יתגלה "אבי הנחל" כן כל מי שרואה המכתבים-נעשה בעל תשובה! תשתדל לקבל הספר "אבי הנחל"-אז תהיה חסיד ברסלב! הספר "אבי הנחל" מקרב את כולם כולם מי שקורא בהספר אומר שזה פלא מהמכתבים האלה נעשה הרבה בעלי תשובה תראה תראה את המכתבים הם מעוררים מאד על ידי המכתבים האלה אתה תעשה תשובה.... מתוך "ישראל סבא" כנראה שאבי הנחל הוא גם ספר של רבינו...

בעזרתו יתרך

בסיעתא דשמיא. אמ....טוב רק רציתי לדעת. כל טוב לכולם. שיהיה לכולנו ר-ק טוב בחיים. ו...שנזכה לגאולה במהרה בימינו אמן.

פרזנאיק מי אתה בכלל?

האמת שגם אני לא היתי אומר לך שצריך לכתוב מכתב. אבל גם לא היתי יושב לחפש בדיוק את המילה הזו בכל השאלה שלך. ב) איך אתה פראזניק קובע על איזה ספרים רבנו דיבר וכ`דו. חוץ מלעבוד על מחשב במה אתה יותר מכל אדם אחר? תוריד קצת לחץ אויר בבקשה.

למעלה