אביזרי אימון בבית

שוקוקאן

New member
אביזרי אימון בבית

בוקר טוב לכולם, המאמן שלנו המליץ לנו בחום להתאמן בבית על שק אגרוף ומאקיווארה. אז: 1. איפה משיגים מאקיווארה? (ואם לא משיגים, איך מכינים). 2. איפה שמים את זה? (על קיר? על משהו אחר?) כל מידע נוסף יתקבל בברכה

לשוקוקאן.

ראשית, אני מניח שיש לחם עזרי אימון בדוג´ו - תשתמש בהם. לגבי שק איגרוף ומקיווארא - קצת תמוה בעיניי שהמורה שלכם המליץ להתאמן במקיווארא (אתה צעיר יחסית), אבל אם אתה בכ"ז רוצה, עדיף לקנות ולא להכין. משום שמקיווארא "תוצר בית" עלולה להיות לא "תקנית" ולגרום נזק חמוק למפרקי ידיך, הוא הדין בשק איגרוף. ככלל, לשק איגרוף צריך בבית מספיק מקום, מקיווארא תופסת הרבה פחות מקום. ניתן למצוא דגמים שמקבעים בקיר, כך שאין עם זה בעיה. בכל מקרה, לפני שאתה קונה, רצוי להתייעץ עם מישהו שמבין בזה (לא מישהו מהחנות
), הכי כדאי עם המורה שלך - גם כדי שיוכל להתאים לך את הסוג הנכון עבורך (לפחות מבחינת הגיל), וגם כדי "שלא יעבדו עליך"...

שוקוקאן

New member
לסלבו

למה התכוונת כשאמרת "צעיר יחסית"? לגיל או לניסיון? ודווקא אני הבנתי שמקיוורה מחנות עלולה להזיק יותר (ראה באתר Shotokan Planet). בכל אופן - הייתי מעדיף לעבוד עם שק אגרוף, אבל אני גר בדירה שכורה בגודל 2 חדרים, כך שבקושי יש שם מקום לחברתי ולי... (ואולי גם ל-
).

טעות... ../images/Emo3.gif

תסלח לי, אבל משום מה נתפסת אצלי בראש כנער בן 16... אל תשאל אותי למה. בכל מקרה, לגבי המקיווארא - צריך שתעמוד בתנאים מסויימים (חוזק, גמישות וכו´), כל דבר אחר עלול לגרום נזק רציני לידיים, לכן, לעניות דעתי - עדיף לקנות מקיווארא בחנות (כמובן אחרי שמישהו שקצת מתמצא בזה, יבדוק/ימליץ על משהו שלדעתו טוב וראוי).

למעלה