אביזרים לפאזלים...

מילושית

New member
אביזרים לפאזלים...

היי אני חדשה פה,ואשמח לקבל את עצתכם בנוגע לאביזרים לפאזלים... אבל לפני הכל מעט רקורד על קצה המזלג עליי ~~ מאז שאני זוכרת את עצמי נמשכתי לבנייה של פאזלים האהבה שלי לפאזל התחילה עוד משהייתי קטנה,סביבות גיל 6-7 בערך,תמיד היו לנו בבית פאזלים ותמיד נמשכתי לבנייה וליצירה,בזכרוני המעורפל אני זוכרת את פאזל העץ הראשון שבניתי זה היה פאזל של פטריה (לאחרונה אף מצאתי אותו בשעה שעשיתי סדר לדברים שתרמתי,וצילמתי תמונה שלו למזכרת למי שירצה לראות) ,משם התחלתי לעבור לפאזלים לא מעץ של כלי רכב,נופים,חיות,זכור לי מכל הפאזל של הרובוטריקים שבניתי דאז פאזל שקיבלתי מתנה ממבצע של פיתוח סרטי צילום =) (פעם היו מבצעים שווים באמת!) כיום אני מתעניינת יותר בבניית יצירות של ימי הביניים,הרנסנס,יצירות אומנות,דיסני ארט,נופים,חיות ועוד) לפני מס' שנים ביום כיפור אחד ניסיתי לחזור לבנייה...וכמעט וסיימתי לבנות פאזל של 1000 חלקים זה היה פאזל מרשים ביופיו,של פיטר ברויגל-משחקי ילדים למי שמכירה =) לצערי לא הצלחתי לסיים את הבנייה שלו בגלל שנאבדו לי תוך כדי הבנייה,מס' חלקים דבר שציער אותי מאוד :( מאז לא יצא לי לשוב ולבנות גם מחוסר זמן,וגם בשל הטראומה שהיתה לי מהבנייה הקודמת ...בחודשים האחרונים האהבה שלי לבנייה רק הלכה והתעצמה,והגעתי להחלטה שאני רוצה לחזור לתחביב הישן והאהוב עליי אז הלכתי ורכשתי לי 2 פאזלים של 500 חלקים,החלטתי לחזור לבנייה לאט ובביטחה איך שאומרים בעברית ~~ אבל כאן בעצם גם נעוצה הבעיה למעשה...לפני חודש בערך קניתי את ה"פיקניק פאזל" אבל לא אהבתי אותו במיוחד,כיוון שברגע שהתחלתי לגלגל את הפאזל על יריעת בד הלבד עם הגליל שמגלגלים מעליו,מה שקרה זה שהפאזל פשוט התעגל על הגליל ונפתח תוך כדי שכמה חלקים היו מתנתקים ממנו.ראיתי באתר של "פאזלנד" מהיכן שרכשתי את השטיח... גם מזוודת פאזלים והיא נראית לי הרבה יותר נוחה,גם מהבחינה הזו שבונים את זה על משטח שהוא ישר,אבל הבעיה היא שהמוצר אינו זמין במלאי... מישהו מכיר אופציה אחרת שניתן לבנות עליו את הפאזל חוץ מהגליל והשטיח? אני מחפשת ממש מתקן רב פעמי שאפשר לבנות עליו בצורה בטוחה ויציבה

חניר35

New member
באיקאה יש שולחן נמוך שבדרך כלל אמור להיכנס

מתחת לסםות בסלון, אני מניחה שזה מותאם לספות שלהם אז כדאי לראות אם זה נכנס אצלך לאיפה שאת רוצה(?ספה,מיטה וכו) נראה לי משטח סבבה ושכחתי לציין שזה בעצם על גלגלים.

מממאיה35

New member
ברוכה הנמצאת

מאגניב שיצאת מהקופסה
קודם כל ברור שנשמח לראות תמונות של הפאזלים שהרכבת.. לגבי השאלה שלך - אני מבינה שאת מרכיבה בבית אבל אין לך אזור הרכבה אחד ולכן את צריכה להזיז את הפאזל ממקום למקום? אם ככה את יכולה להרכיב על שולחן על גבי קרטוני ביצוע (להשיג בכל חנות למוצרי כתיבה כמו קרביץ אופיס דיפו וכו', בעלות ממש נמוכה) ואז להעביר למקום אחסון (למשל מתחת לשטיח/למיטה וכו' כשאת שמה על זה עוד קרטון. קרטון ביצוע מספיק לפאזל של עד 1500 חלקים, אבל אפשר לחבר שניים ואז זה מספיק לפאזל גדול יותר. ואפשר גם במקום קרטון ביצוע להרכיב על פוליגל (אוו סדר גודל במחיר) או קפה )קצת יותר יקר), אבל בהחלט קרטון ביצוע מספיק לצורך העניין.. לגבי משטחים ניידים להוציא את הפאזל מחוץ לבית, יש מזוודות וכו', לא מכירה ולא התנסתי. מה שאני יודעת שלעבוד עם השטיחון זה די סיוט, חלקים נדבקים עליו ולא יוצאים וזה מאוד מסרבל את ההרכבה... אז כמובן נשמח לראות תמונות של מה שהרכבת בעבר ושל מה שאת מרכיבה כיום, ואם יש לך עוד שאלות אנחנו כאן

123נעמי

New member
ברוכה הבאה

כמו שהציעו לך לפני קרטון ביצוע הוא הפתרון הכי נוח והכי קל או קרטו של מקרר או טלויזיה וכדומה כל השטיחים האלו מיותרים כשאת לא מרכיבה - כסי את הפאזל,עם עו קרטון ביצוע הדקי אותו עם 4 אטבי כביסה בפינות וזהו לא צריך יותר מזה קרטון ביצוע מתאים לפאזל עד 1500 חלקים - 2000 זה ממש על הקצה אם יש פאזל גדול יותר מחברים עוד קטע של קרטון.או שמרכיבים בחלקים - כמו שאני עושה (מחלקת את הפאזל לשני חלקים ומרכיבה כל חלק על קרטון ביצוע ניפרד - בסוף מחברת לפאזל שלם) אם את רוצה להשקיע את יכולה לקנות בנגריה דיקט שיהיה בסיס להרכבת הפאזל - כיסוי כשלא מרכיבים - קרטון ביצוע. ברוכה הבאה אלינו מקקוה שנישמע ממך הרבה

מילושית

New member
תודה =)

תודה רבה על הכנסת האורחים החביבה
ותודה כפולה על העצות. שמחתי לקרוא שאני לא היחידה שיש לה את הבעיות והתסביכים האלו =) בנוגע להרכבת הפאזל חשבתי בהתחלה לקנות את קרטון הביצוע,והציעו לי גם לקנות ב"פאזלנד"אבל לא הבנתי איך להשתמש בו כ"כ לכן לא קניתי אותו לאור מה שהצעתם לי שאני יכולה לבנות עליו פאזלים גדולים במיוחד,הרעיון נשמע לי קורץ אבל אני רק עכשיו חוזרת לעיסקי הבנייה, אז החלטתי להתחיל ממשהו בסטייל של 500 חלקים,ומשם לעבור לפאזלים של 1000 ויותר אחרי שאראה שאני כבר על גב הסוס. חשוב לי מאוד שהפאזל יהיה בעמדה כזו שהוא יהיה נייד,ושאני אוכל לקחת אותו ממקום למקום כדי לבנות עליו,וככה גם אוכל להתקדם יותר עם הבנייה שלו, לצערי כפי שכתבתי קודם,נכוותי מעניין-גלגל ההצלה של פיקניק הפאזל
חניר 35 השולחן שהראית לי נראה ממש מדליק,גם מהבחינה הזו שהוא מתקפל וגם נייד כזה שאפשר לגרור אותו ממקום למקום הוא בהחלט מעורר נקודות מחשבה,נתקלתי עכשיו בפריט הזה שמצאתי ב"AMAZON" http://www.amazon.co.uk/Portapuzzle-Standard-Jigsaw-Puzzle-Accessory/dp/B000FCURJC מה דעתכם על המוצר? האם כדאי להזמינו לפי איך שהוא נראה הבנייה היא על משטח שהוא שטוח, ושבגמר העבודה אפשר לסגור אותו,השאלה שלי האם הוא יוכל תחליף לקרטון ביצוע למשל? או שעדיף לקנות את הקרטון בכל זאת? אשמח לשמוע את עצותיכם, כמו כן אשמח להעלות בקרוב פאזלים שבניתי בעבר,ובעזרת השם גם את הפאזלים שאני הולכת לבנות

סקרמנטה

New member
את יכולה לחתוך את הקרטון לשניים

קרטון ביצוע הוא מאוד עבה אבל גם מאוד גמיש, כך שניתן לעגל אותו לצורך שינוע במעבר צר. הגודל הסטנדרטי שלו הוא 100X70 ס"מ, ואם תחצי אותו (לפעמיים 50X70) הוא יהיה נוח יותר לשימוש ולהעברה ועדיין יתאים ל-500 חלקים. על חצי אחד תרכיבי את הפאזל ובחצי השני תשתמשי כמכסה. באטבים תיעזרי לצורך העברה כפי שהסבירו לפניי. אני לא יודעת למה כוונתך ב"לקחת אותו ממקום למקום", אבל אם כוונתך בין חדרים בדירה אז כדאי לך לשקול אפשרות להניח את הקרטון (הכפול) באופן קבוע על שולחן האוכל, מתחת לשעוונית/ מפה. בכל פעם שרוצים להרכיב פשוט מסירים את המפה. מאוד נוח ומסודר, וגם לא תופס מקום. אם את מתכוונת לניוד מחוץ לבית, אז... אין לי המלצה בשבילך
אני מאלה שמעדיפים להרכיב בבית. בחוץ יש לי מספיק מה לעשות. ברוכה הבאה

מילושית

New member

נראה לי ש"פאזלנד" יצטרכו לפגוש אותי שוב פנים מול פנים בקרוב =) בנוגע לקרטון הביצוע,אני אקנה כמה קרטונים כאלו שיהיו לי למקרה הצורך, השתכנעתי שזה דבר מצויין שיכול להקל עליי הרבה =) בנוגע להעברה למקום למקום,כוונתי כמובן להעברה בתוך חלל הדירה,לפעמים יש השתלטות על הסלון,ואני נאלצת לעבור ממקום למקום. ובגלל זה חיפשתי פתרון לסוגיה הנ"ל,הבעיה שאין לי גם שולחן בכל חדר בדירה,לכן חשבתי שפתרון הניוד יוכל לפתור לי את הבעיה, אבל בגלל שהבנתי שאפשר לכסות את הקרטון היעודיי בכל מקרה,בלי להפריע יותר מדי למשתלטים
אני מאמצת את הרעיון לתצומת ליבי
תודה ענקית על העצות,החכמתי מעט

סקרמנטה

New member
בכיף!

ודרך אגב, קרטון ביצוע אפשר לקנות בכל חנות ציוד משרדי ואפילו בחנויות צעצועים גדולות. הוא עולה בד"כ 7 ש"ח, ולמיטב ידיעתי בפאזלנד הוא קצת יותר יקר (אבל לא בדקתי). מה שכן, ברשתות ציוד גדולות כמו אופיס דיפו אפשר לבקש לחתוך את הקרטון. אני בזמנו קניתי פוליגל וכשביקשתי מיד דאגו שעובד יבצע את החיתוך :) בחינם, כחלק מהשירות. שבת שלום ומבורך

חניר35

New member
נראה טוב הצעצוע הזה
אבל ההצעות לחיסכון

שכבר הציעו קודמי,טובות מאד, כך שבמה שחסכת תוכלי לקנות הרבה פאזלים במקס סטוק
הכי טוב זה קרטון ביצוע ולפאזלים גדולים אני פשוט מחברת כמה ביחד עם מסקנטייפ רחב. זה גמיש,מספיק עבה וגדול. תעזבי אותך מכל מיני פטנטים, אח"כ את אף פעם לא מוצאת לאן לדחוף את המתקן....(למרות שהוא יתקבל בברכה כאן בפורום
) ראיתי שהשתמשת בדבק פאזלים,זה יקר מאד ולא הכרחי יש כל מיני שיטות זולות כמו דבק פלסטי ודפים או מסקנטייפ וכו תקראי קצת בפורום,יחסוך לך כמה ג'ובות
(עוד פאזל במקס סטוק....) ואת קרטוני הביצוע כאמור אפשר לקנות בכל חנות ציוד משרדי. שימי לב יש 2 גדלים, החצי והגדול(בפאזלנד ברננים למשל היה בפעם האחרונה שקניתי רק את החצי). לגבי המחיר לא חושבת שיש הבדל משמעותי, אבל לא ערכתי מחקר בנושא. בהצלחה

orel אוראל

New member
שלום מילושית

אני הייתי מציע לך לא להיסחף עם הוצאה על אביזרים לפאזל שעולים כמו 10 פאזלים.. אני ממליץ לך לקנות כאשר את מתחילה להרכיב לקנות ממסגריה/ חנות פאזלים קרטון 1 של ביצוע עולה בערך 10 שקל. 70/100 , לחתוך לשניים ואפילו ל 4 תלוי מה גודל הפאזל.. את יכולה ללכת לאופיס דיפו יש שמה קליפים מיוחדים שאחרי שאת מסיימת עם הפאזל א ת שמה קרטון ביצוע נוסף מעל הפאזל המורכב והקליפסים האלו נתפסים כמו אטב, אבל בניגוד לאטב הם שטוחים ויש להם אפשרות נעילה שהם בחיים לא יפלו , 6~8 קליפסים כאלו בעלות של אני מאמין 2 שקל לקליפס יספיקו לך . אני אישית יש לי את הפיקניק פאזל של ה 3000 חלקים ,זה היה בידיוק שהרכבתי פאזל של 3000 , היה מאוד קשה לגלגל כל פעם ולעיתים היו כמה חלקים מתפרקים .. אבל שום חלק לא התקמט לי . בהצלחה שיהיה וברוכה הבאה לפורום !..

למעלה