אביה נח....

אביה נח....

ראיתי שהגבת להודעה בפורום השני בקשר לטרמפים. קודם כל אני שמח לראות שאתה ואחרים מגיבים, זה חשוב ויכול להשפיע על הרבה דברים שקורים בישוב. שנית, הערת שם הערה לגבי פעילות הנוער ו"דברים שיעסיקו אותכם חוץ מהתנועה". חשוב לי להבין על מה אתה מדבר. המשובים שאני מקבל מרכזי המחנה ומחניכים שונים הם לא על חוסר פעילות אלא להפך, על עודף פעילות. מה גם שאתה בין החניכים הפעילים ובעלי התפקידים (ועדת טיולים וכו') אז מה בדיוק הכוונה?

עווומר

New member
טלצור

לדעתי ... מה שאביה התכוון הוא יותר פעילויות שלא קשורות למחנות העולים זאת אומרת ... לא טיול חנוכה ... ולא ערב חמישי במחנה.... אלא יותר לצאת מהיישוב ולהפעיל בין אם זה באולינג ובין אם זה ללכת ולשבת בבית קפה ... הבעיה עם השילוב של המחנות העולים היא שאנשים שלא לוקחים חלק בפעילות מרגישים לא בנח להגיע לפעילויות אלה ... אפשר גם לראות את זה באתגרים שהיה לח' ט' כשהייתה חובת דמי חבר למחנות העולים חלק מילדי השכבה לא באו כי חלקם לוקחים חלק בתנועות נוער אחרות וחלקם פשוט לא לוקחים חלק בתנועה הזאת והוריהם לא מאשרים את התשלום אם הם לא הולכים לפעילותץ.. בקשר לבוגרים יותר, יש אנשים שכבר לא מאמינים בערכי התנועה או בתנועה עצמה ולא רוצים ללבוש עליהם את החולצה כחולה, וברגע שאתה מוציא פעילות שהמחנות העולים קשורים אליה צריך ללבוש חולצה כחולה. בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד זה שצריך (או שהיה צריך בזמן השביתה) לעשות יותר פעילויות של נוער הר אדר ולא נוער הר אדר-המחנות העולים...

avia noah

New member
אני חושב שכבר דיברתי איתך

על זה אבל עם לא אז עכשיו מה שאני מתכוון זה פעילות לנוער ללילה במיוחד בתקופת החופשים אולי ההודעה באה באיחור אבל יש עוד הרבה חופשת ובלילה אין מה לעשות בהר אדר וזה עובדה ונכון שהשנה המחנה מתפקד יפה מאוד אבל בעיקר בשעות היום

בנוגע לפעילויות

בתור אחד שבא מהנוער ויושב בהרבה פגישות. להפך אנחנו כן מדברים על העניינים האלו כמו איך להביא חבר'ה שהם לא בתנועת מחנות העולים-הר אדר, עכשיו לדעתי במקום להציג את הבעיה תעזרו לנו למצוא פתרונות ואולי הסברים כדי שנדע איך להביא אותם כי אני למען האמת זה כבר מתסכל אותי לעשות מאה ומשהו טלפונים ולהציע לאנשים פתרונות לצאת מהבטלה היומית בבית ומה שאני שומע בריפיט "זה לא יודע" או" אין לי כח", וואלה אני לא בא מהגישה של אין מה לעשות, פשוט יש אנשים שבוחרים מרצונם לא להתחבר ואין לי סיבה למה יכול להיות שהם באו בתקופה שהשכבה שלהם לא משהו(בנוגע לחדשים)או שאין לי מושג או שהם פשוט מעדיפים את הטכנולוגיה והערכי הפינוק והיחידות מאשר ערכי האחווה להיות חלק מקבוצה חלק מתהליך וחלק מתוצאה כלשהי אני רואה בעיה פה בהר אדר בזה שאנחנו לא מצליחים להוציא חבר'ה מהבתים ושיצאו לגישה אחרת של התמודדות עם הקבוצה ושיתוף כי אנחנו בכל זאת יישוב קהילתי ובקהילה בדרך כלל יש פעילויות משותפות ואם לא ברצונך לקחת חלק בהם איבדת את ערכי הקהילה וחבל שככה זה היום וזה לאו דווקא החדשים כי זה גם הישנים אז עם כל הכבוד בואו נעשה מאמץ משותף של כולנו ונדחוף את כל ה"נעלמים" לפעילויות של הר אדר בשיתוף עם התנועה ואין מה לעשות יש פעילות שיתופית עם התנועה לא יעזור שום דבר כי לפעמים לעבוד לחוד קשה יותר והעזרה והביחד מחזקים עוד יותר ואפילו מעצימים וחבל לאבד את כל הכח על מאבקים מי ישלוט ולהתמקד ברעיון המרכזי שהוא משותף גם לנוער וגם לתנועה. אז בבקשה תציעו פתרונות יישומיות ואנחנו בעזרתכם נממש אותן . ותודה שסוף סוף יש משהו רציני לדבר עליו בפורום ולא משהו רדוד. סליחה אם אני תוקפני ורציני מדי אבל זה מאד נוגע לי ויש לי הרבה מה להגיד בנושא . תודה על נושא מעניין. נ.ב. יש מלא פעילויות עכשיו ובעתיד אז קצת קשה לי לשמוע שאין פעילויות.....

עווומר

New member
בנוגע למה שאורי אמר.

אורי, אני אסביר לך מה הבעיה עם השילוב הזה... לפחות בשכבה שלי ברגע שאנשים שומעים שזה משהו שקשור לתנועה הם ישר נרתעים ולא מקשיבים אפילו למה יש לך להציע (ואני לא מנסה לבטל את עצמי מהם כי גם אני חלק מזה) מצד שני אם תסתכל על כמות האנשים מהשכבה שלי שיוצאים למשל למבצע אילת חרמון אתה יכול לראות הבדל משמעותי בכמות האנשים... אבל אי אפשר להגיד תשמעו חברה זה מה יש וזה ביחד עם התנועה, כי ככה לא תגרום לאנשים לבוא, במיוחד שאתה מכיר את הנוער של הר אדר שצריך כמה דחיפות ושתראה עניין כדי להגיע לפעילות, מצד שני אם תגיד אוקיי אנחנו הולכים למקום ... אבל בתור נוער הר אדר (ובתור התחלה חייבת להיות סוג של אטרקציה ) אז יכול להיות, וסביר להניח שכן יגיעו אנשים... צריך לעבוד על גיבוש של נוער הר אדר בלי קשר למחנות העולים... אני חושבת שהנושא הזה רגיש אמצל כולנו באותה מידה ושכן צריך לחשוב על פתרונות, אבל לגעתי הנקודה שהעליתי היא חלק גדול מהסיבה לריחוק של הנוער מהפעילויות האלה... אשמח לדבר איתך גם באופן אישי יותר ולשמוע מה יש לך להגיד...:) לילה טובץ.

עומר חפץ...

אני שמח שאת מגיבה לנושא אבל נראה לי שהגישה שלך היא מעט מיושנת ולא תואמת את המצב כפי שהוא היום. רוב הפעילויות שמתקיימות היום במסגרת פעילות הנוער הם פעילויות משותפות לתנועה ולפעילות הנוער ביחד ולא פעיליות תנועה מובהקות (כמו טיולי חנוכה, קורס מדצ"ים וכו'). כשאת כותבת ש"חברה בשכבה שלך שומעים שהפעילות קושרה לתנועה הם ישר נרתעים" למה את מתכוונת? לזה שהקומונרים נוכחים בפעילות? מה הופך לדוגמה את הטיול פתיחת שנה שלנו בצפון לפעילות שנתפסת כפעילות תנועתית? ואם היא לא כזו אז איפה היו החברה מהשכבה שלך? עוד דוגמה שאולי תבהיר את הנקודה היא פעילות ימי חמישי שאנחנו עושים כל שבוע. פעילות המועדון היא בדיוק הפתרון לכל מי שלא מגיע לתנועה. ובכל זאת דווקא החברה מהשכבה שלך קובעים באותה שעה לשחק כדורגל ולא להגיע למועדון. מה שאני מנסה להגיד זה שהמצב שאת מתארת מיצג את חניכי יב' בלבד ולא את שאר חניכי המחנה. השאר מגיעים לפעיליות באחוזים גבוהים מאי פעם כך שכל הזמן מועדון הנוער מלא באנשים שונים. ובכלל, נראה לי שמה שמרתיע את היב' זה לא אם הפעילות תנועתית או לא אלא דברים אחרים שאפשר לדבר עליהם בהזדמנות. חוץ מזה, אם את או אחרים מרגישים שאכן אין מספיק פעילות, אני מזמין אותכם לקחת חלק בוועדות אשר יוצרות את הפעילות הזו או לחילופין לבוא ולהציע לרכזים רעיונות לפעילות. קחו לדוגמה את אורי נהרי, שהתחיל בחופש הגדול מסורת של קבלות שבת ומאז כבר יותר מחצי שנה מגיעים כל יום שישי בין 20-40 בני נוער למועדון למפגש חברתי חשוב. ושוב תודה על ההערות וקדימה...להצטרף ולשנות!!

למעלה