אבידות ומציאות

erezna

New member
מעבר לאירלנד

שלום, שמי ארז וסיימתי תואר ראשון בהנדסת חשמל ויש לי דרכון פולני. אני מאוד רוצה לעבור, לעבוד ולחיות באירלנד ויש לי כמה שאלות לכל מי שיכול לעזור לי. - איך מתייחסים לישראלים המנסים למצוא שם עבודה? מבחינת חברות ההשמה? - כמה יעלה לי לחיות שם בערך לחודש כולל הכל עד אשר אני אמצע עבודה? - היכן בהתחלה כדאי לי לגור? - האם יש שם קהילה יהודית/ישראלית? כל עזרה תתקבל בברכה ארז

Tzurit Or

New member
מעבר לנורבגיה

האם כדאי לעבור לנורבגיה ? איך המקום? האנשים? כרגע גרים בארה"ב וחושבים לעבור עקב הצעת עבודה, התלבטות קשה. ממה ששמעתי המקום אפרורי עם אנשים קפואים?.... תודה

תשובה חלקית

מהנסיון שלנו לא משנה לאנשים אם אתה ישראלי או לא - הם לא מכירים הרבה ישראלים ומה שמשנה להם זה אם מותר להם להעסיק אותך בזכות הדרכון האירופאי או לא. מצד שני,יש שנאת פולנים שהולכת וגדלה. הם לא תמיד מעזים לדבר על זה, אבל כבר שמענו "הפולנים האלה שלוקחים לנו מקומות עבודה" גם מאנשים שהעמידו פנים נאורים... אני מאמינה שעם דרכון פולני דווקא זה שאתה ישראלי יעזור לך... לא עברנו דרך חברות השמה, אין לי מושג איך זה עובד בכלל מגורים ועלות מחיה משתנים בענק ממקום למקום. אירלנד היא מדינה גדולה. אין דין המערב הפרוע כדין החוף המזרחי. אבל ממש אין. אופי אחר, מחירים אחרים, קצב אחר. היכן כדאי לגור? במרחק סביר מהעבודה או במקום על עורק תחבורה ראשי. התחבורה הציבורית באירלנד (למעט אזור דבלין) עלובה עד לא קיימת ואם אין לך אוטו (ותתחיל לבקש טסט כבר עכשיו - יש אזורים שתחכה לטסט שנה וחצי) תסתבך עם נסיעות דרך חצי ארץ או, לחלופין, רק פעם ביום. קהילה יהודית, למיטב ידיעתי, יש בדבלין, קורק וקצת בלימריק. אצלנו במערב אין בכלל. ישראלים יש עוד פחות. אבל את זה תשאל אחרים - אנחנו הגענו לאירלנד בעקבות עבודה קיימת, ידענו מראש לאן נגיע, ומעולם לא חיפשנו ישראלים או יהודים באופן מיוחד. למה זה טוב, בעצם? כשמגיעים למקום חדש לא עדיף לרצות להכיר אנשים חדשים במקום להתקע בקהילה סגורה שדומה לך? יונתן, יש לך מה להוסיף?

jonbaum

New member
אין לי הרבה מה להוסיף

רק שצריך לקחת בחשבון שאירלנד מדינה יקרה, אפילו שיש הבדלים ביוקר המחיה בין איזור לאיזור. דבלין כמובן הכי יקרה, אבל בה יש את הסיכויים הטובים ביותר למצוא תעסוקה, ואני בטוח שיש ביקוש למהנדסי חשמל. רוב המשפחה של אשתי גרים בדרום מזרח אירלנד באיזור WEXFORD, ושם הכל הרבה יותר זול, וכך גם במערב. לא יודע איך המחירים ביחס לארץ כי עזבתי כבר בשנת 1994 ואני מאוד מנותק, אבל אני כל יודע שההכנסה הממוצעת כאן היא פי שתים וחצי מהמשכורת הממוצעת בארץ.

CillDara

New member
שלום ארז

כמות הפולנים שנחתה על אירלנד היא אדירה - לבד ממש לא תהיה. היותך ישראלי לא ממש תהיה רלוונטית - תכתוב ב-CV : שאתה עם אזרחות פולנית כדי שברור יהיה שאתה רשאי לעבוד באירלנד ללר אישור עבודה. הכי הרבה מקומות תעסוקה תמצא בדבלין וסביבותיה. באשר לכמה כסף להביא עד שתסתדר: לא פחות מאלף יורו לחודש, וייתכן שלא תמצא עבודה תוך חודש... לדעתי תבוא עם משהו כמו 3000 יורו ליתר ביטחון. האתר הכי טוב למציאת מגורים: www.daft.ie נעה

למעלה