אביב הגיע - פסח בא

טסונמי1

New member
לפחות הצליחו להישתלט על האש ברוח

שהייתה- 1200 דונם של טבע הפכו לאפר ואפר-כמה חבל

רוּפֵן

New member
ועוד איזה טבע...

יש שם מקומות מקסימים..., למי שמכיר.. מקווה ש'בקעת התורמוסים' לא הלכה 'קאפוט'..

מייקלה1

New member
שאלת, מה עושים בגינה ביום כזה?

אז היום אספתי את טון הלימונים שנפלו מהעץ ועשיתי קטיף חלקי והתוצרת היא ים צינצנות של לימונים כבושים וריבות.

רוּפֵן

New member
...קושרים את כל מה שיכול לזוז...

מורידים לרצפה את כל מה שתלוי - עציצים, פעמוני רוח (אפשר גם לקשור) משכיבים / הופכים כסאות, שולחנות, שמשייות.. צמחים שבירים, לקשור, לכסות להגן..
מקווה שזה יסתיים היום...

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif..תמונה מקסימה ומעוררת תיאבון...

סיימתי כעת, להרחיב את מספר ה'ואריאציות' של הזיתים ל9 סוגים..! 9 צנצנות לתפארת מפארות את מדפי המטבח ומבטיחות - "עתיד חמוץ/מלוח/חריף/מתובל/יבש/ וגם ..ביין אדום ומשובח". מה עשית עם הלימונים ? חיתוך לרבעים ומלח גס באמצע ?! אפשר פירוט ?! כדאי להוסיף 'חריף' ?!

מייקלה1

New member
השנה לא הכנו זיתים ../images/Emo10.gif

לגבי הלימונים יש שתי שיטות- צנצנת אחת עם לימונים קטנים , חיתוך ל-4 לא עד הסוך ומילוי של רבע כפית מלח גס בכל לימון. דוחסים לצנצנת וסוגרים לשלשה ימים. אז פותחים ןממלאים במיץ לימון עד לכיסוי של הלימונים שבצינצנת ומסימים בחצי כוס שמן [רצוי זית]. בצנצנות האחרות יש לימונים פרוסים [עובי 1 ס"מ] . כל פרוסה נטבלת במלח מעורב בפפריקות-חריפה ומתוקה. מניחים בצנצנת וכמו בשיטה הקודמת , סוגרים ל-3 ימים ואח"כ ממלאים במיץ לימון ובשמן. התערובת היא- לכל 2 ק"ג לימונים - כוס מלח דק+ פפריקות לפי הטעם. טעים!

Riki10

New member
הלימונים נראים מבטיחים, כל הכבוד!

מאד אוהבת לימונים כבושים....

רוּפֵן

New member
המערב מתבהר...

היה גם איזה מטח גשם דליל ומבולבל.., הרוחות באות ממזרח ('שאראק'), והעננים עם הגשם, ממערב.. אפילו הקשת שהופיעה לכמה שנייות, "הסתבכה" ונעלמה מהר.. מה שבטוח, שהולכת להיות שקיעה מדהימה...

כל הצמחים שלי מרוטים, חצי לילה נדדה

שנתי בגלל הרוחות וכאבי הלב על הצמחים, יצאתי והכנסתי הביתה מה שאפשר. בדקתי עכשיו נזקים , רוחות אכזריות, יש לנו נדנדה ענקית וכבדה מברזל, קשרנו בחבלים, אך היא התהפכה, מזל שקשרנו, אחרת הייתה מטיילת. כל עלי הורדים שלי נמרטו,אוי, הבורית שלי , חצי ממנה איננו,כל העלים מצמחי הפקעות נשברו, כל הלקטי הזרעים של נרקיס גלילי שקיבלתי מעופר נשברו, (האם אפשר לחבוש?), עלי הפרזיות ממש מקופלים.. עציצים גדולים התהפכו. אין מסתור. צופפתי את כולם , יש כאלה שאי אפשר להזיז אותם. את עצי ההדרים ואת הגויאבה והנים עטפתי בנילונים אך הרוח לעגה לי וקרעה את המעטפת. היום עדיין צפויות הרוחות להמשיך להשתולל? על סמך תחזיתו של אסף רק ביום ד' רוחות, מזל שהתכוננתי לפי עצתו, אחרת לא היה נשאר דבר. יום טוב לכולם.

למעלה