אביב הגיע - פסח בא

h o y a

New member
אביב הגיע - פסח בא

או שרק הצמחים התבלבלו על פריחת השקדיות (לפחות בירושלים) דובר כבר מזמן היום גיליתי כי עץ הרימון שבגינתי הנץ, מקווה שיצליח לשרוד את ימי החורף שיגיעו אלינו (מאוד מקווה) בהמשך

bel011

New member
הנזקים של ה"חורף" הזה ניכרים בגינה

יש לי פקעות שנראות ממש לא טוב (מתעלפות מגל חום שני)ולא בטוח מה יצא מהן ומנגד צמחי חום שלא נכנסו לתרדמת חורף....בקיצור בלגן

רוּפֵן

New member
בוקר אור - איזה אור ?! חושך...ורוח.

מאתמול, לא פסקו הרוחות, ועוצמתן התגברה בלילה.. גם כעת, 6 בבוקר - חושך ורוחות בעוצמה גבוהה במיוחד.. החושך כנראה מהאובך שעומד ליפול עלינו אתמול בצהריים, יצאתי לגינה להשקות ולגרוף מהדשא עלים שהגיעו מרחוק.. הרוחות עושות שמות בגינה..

bel011

New member
נכון...ממש מגעיל...אי אפשר לצאת

לא נעים בחוץ והרוח מעיפה ומכסחת הכל

רוּפֵן

New member
עוד קצת "דיווחי רוח"....../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif

בגינה האחורית - תחושה של מדבר ויובש.. וכן "כסאות מוזיקליים", כשהפעם, לקול 'מנגינת הרוח', הכסאות מחליפים מקום, ללא הרף.... בחצר הקדמית.. כל עלי השלכת וכל העלים שהרוח מורידה מהעצים (ויש הרבה..!) נאספים לפתח ביתנו.. אתמול בצהריים ניקיתי את כל הסימטה, וכעת, הכל אצלנו בחצר, עם "תוספות". עברתי כעת, במושבה. לא יכולתי לעצור, אז לא צילמתי.. "גינון מודרני ותעשייתי" - בערוגות מסודרות, שתלו לפני כשנה, עצי 'פיקוס בנימינה'. המגנן רצה להרשים, והלעיט את העצים ב 20.20.20 ואכן, העצים צמחו 'לתפארת ירוקה'. גובהם כבר מגיע ל3 וחצי מטר ואף יותר... אין מה לומר.. ה 20.20.20 "עושה את העבודה" יפה מאוד.. עד שבאה הרוח והעצים נחשפו במערומיהם, תרתי משמע.. תפארת גדולה ושורשים זערוריים (אם יש הרבה מזון כימיקלי, למה להתאמץ ולהוריד שורשים לעומק..?!!?) ו..רוח חזקה.. ומה קרה ?! עצים שוכבים עקורים ושורשיהם הדלילים, מחוץ לאדמה.., כמו שורשים של 'חסה'..

רוּפֵן

New member
רוח רוח רוח רוח, למה לא תשכב לנוח..

"..יצאתי בבוקר לגינה.." - ממש לא ! לא יכולתי לראות מה קורה שם.. להשקות..?! אין סיכוי.. קר מדי ל'מקלחת'.., היה לי מספיק אתמול ! אז מה עושים בגינה, ביום כזה ? מצלמים....
האקליפטוס הענק שמעלינו מנופף לשלום לכיוון מערב.. מזל שהוא גמיש.. אחרת, היה נשבר מזמן.. 'משרעת טילטול' מפחידה...

רוּפֵן

New member
ושינגטוניה עם 'תסרוקת פאנק'..../images/Emo151.gif

והענפים החשופים, שמימין, ענפי בוגונביליה ששילשום היו עם עלים ופרחים....

רוּפֵן

New member
'עץ הלואיזה' שלי, אתמול הוא עוד היה

ירוק כולו, מלא בעלים ריחניים.. והמון ! וכעת...

רוּפֵן

New member
"בוגונביליה לתפארת".....

אתמול הייתה ירוקה כולה ועם כמה תפרחות אדומות... הכל - עלים פרחים.. - "הועבר".. מעבר לבית (2 קומות !) אל השביל והחצר הקדמיים

רוּפֵן

New member
'נלה' נסה על נפשה, כל עוד רוחה בה..

משקייות ניילון שרודפות אחריה.. אתמול ניקיתי את כל השביל.. בחיי ! יש לי 'בלה' שתלויה על השער ומלאה בעלים.. מייד תראו את השביל.., כאילו שלא עשיתי כלום.

רוּפֵן

New member
לעג לרש....

איך שהרוח 'דואגת' לי.. מסדרת את העלים בערימות מסודרות לאורך השביל ("אוירודינמיקה"
).. אני ניגש להביא מגרפה..

רוּפֵן

New member
ו...אופס.. איפה הערימות..?!

..אה.., הנה הן, עברו לצד שני.. "סידור חדש"...

רוּפֵן

New member
זוכרים? 'ברושים הלימוניים של השכן'

ש"בשעה טובה, החלו 'להאדים'..."
ה"אדמת" נעה , לאט אך בטוח, מתחילת השביל לכיוון שלי.., היא כבר בעץ השמיני ! (יש לי סבלנות..
) מה זה קשור לרוח ?! אה.. פשוט.. הענפים של הברושים, הופכים, במהלך ה'אדמת', לשבירים, והרוח... טוב, זה בתמונה הבאה...

רוּפֵן

New member
כמו 'נייר זכוכית' או 'מלטשת'...

הרוח מנערת את הברושים החולים ושוחקת את הענפים השבירים לאבק... כך זה נראה... כן, כל ה'אדום' הזה, זה אבקה טחונה של ענפי הברושים החולים / מתים. וזהו, בינתיים.

waverider

New member
גם לי יש שכן עם ברושים מתים

הבעיה שאצלי הוא משאיר אותם - הוא טוען שכך לא צריך להשקות לפחות. הבעיה שזה מגעיל ברמות. הלוואי וישברו מהרוח- כבר חשבתי לקנות לו שתילים בעצמי, אולי אעשה ייחורים בשבילו. נראה לי הרדופים - גם אותם אחרי השנה הראשונה לא צריך להשקות. המלצות נוספות יתקבלו בשמחה

רוּפֵן

New member
חשוב להקפיד על דבר אחד חשוב...

שה"עלים" והענפונים שנופלים מהם, לא יגיעו לאדמת הגינה שלך. הם 'מדכאי נביטה' מובהקים !

למעלה