אביב גפן או שב"ק ס?

Velocity

New member
אביב גפן או שב"ק ס?

אני וחבר שלי ישבנו יום אחד והוא אמר לי שאין מה להתלהב מאביב גפן כל כך, אז אמרתי לו שאביב יותר טוב מהשב"ק שלו ( הוא שרוף שב"ק). אמרתי לו ששב"ק עושים מוזיקה לא מוזיקלית בכלל ושבאופן כללי הם נחותים מאביב מבחינת הלחנים והמילים. הוא אמר שזה ויכוח בנאלי מכיוון שהם לא אותו סגנון ואין מה להשוות. אני טענתי שזה לא הנושא אלא מי אמן יותר איכותי, והוא אמר שאביב כולה כותב שירי דיכאון לעומת שב"ק שהמתיאו סגנון שטרם נראה בארץ. מה אתם חושבים: האם הנושא נתון לויכוח? אם כן, מי לדעתכם אמן טוב יותר ? מצטער על האורך של ההודעה והנוסח המבלבל משהו שלה. נ.ב בכוונה רשמתי זאת בפורום זה רשמתי גם בפורום אביב גפן- ואני רוצה לראות למי יש טיעונים משכנעים יותר.

baby babylon

New member
לדעתי, שבק ס

כי אני שונא שירי דיכאון ובלי שום דבר קשור לזה שאביב גפן הוא סתם מגעיל לדעתי, לדעתי רק על האימרה "אנחנו דור מזוין" אני לא ישמע

The Macker Girl

New member
אז ככה...

אני לא חושבת שלשאלה שלך יש, מה שנקרא, "תשובה נכונה", ואני לא חושבת שלשאלה כזו צריכים להיות "טיעונים משכנעים". הקשר שבין שב"ק ס' לאביב גפן, זהה בערך לקשר בין זהבה בן לריטה. כלומר - הוא אפסי. וחבר שלך צודק; אביב גפן ושב"ק ס' זה לא אותו סגנון, אין בכלל מה להשוות, וזה בדיוק "הנושא". מי אמן יותר איכותי? זה לשיפוטך האישי. לא אתה, לא חבר שלך, לא אנחנו, לא האנשים בפורום של אביב גפן ולא אף מבקר מוזיקה יכולים להחליט מי אמן יותר איכותי, מכיוון שהמוזיקה שנעשית היא שונה, ובכלל - מוזיקה היא נושא סובייקטיבי. זה לא כמו להשוות בין אביב גפן לברי סחרוף, או בין מוקי לסאבלימינל (למרות שגם כאן זה עניין של דעה, רק שמדובר בבערך אותו סגנון). אני לא חושבת שחבר שלך או מישהו מהפורומים שהעלת בהם את השאלה הזאת צריך "לשכנע" אותך במשהו. אתה חושב שאביב גפן טוב יותר משב"ק ס'? בכיף, אני אומרת. חבר שלך חושב ששב"ק ס' שמים את אביב גפן בכיס הקטן? למה לא. הכיף במוזיקה זה שכל אחד מתחבר למה שמתאים לו. לא צריך לשמוע מה שכולם שומעים, לא צריך להסכים עם הדעות של כולם ולא צריך טיעונים שיצדיקו את המוזיקה שאתה שומע. תראה, אני בקרוב חוגגת 18, ואני שומעת אביב גפן מגיל 9. אני חושבת שהוא יוצר מופלא, גם מבחינת המילים, גם מבחינת הלחנים, וגם בתור פרפורמר. את שב"ק ס' התחלתי לשמוע בערך רק שנתיים-שלוש אח"כ, אבל ההתמכרות היא לא פחות קלה. אז יש לי את כל הדיסקים של אביב, אבל יש לי גם את כל הדיסקים של שב"ק. אני הולכת להמון הופעות של אביב, אבל גם ליותר מדי הופעות של מוקי (ואני אומרת מוקי, כי הופעות של שב"ק זה בעייתי כרגע). להגיד לך שאחד יותר טוב מהשני? ממש לא. נכון ששב"ק המציאו סגנון חדש, אבל גם מהמחאה של אביב אי אפשר להתעלם. אז לגבי שניהם "אפשר לאהוב, אפשר לשנוא, אבל אי אפשר להתעלם", לא ככה? ולהגיד לך את מי אני מעדיפה? אי אפשר. זה עניין של תקופות; כשבא לי שמח - אז שב"ק ס', כשבא לי עצוב - אז אביב גפן. מה שאני מנסה להגיד זה שלשאלה שלך "האם הנושא נתון לוויכוח?" יש תשובה אחת ברורה - כן. כי לשאלה "מי עדיף - שב"ק ס' או אביב גפן?" יש עשרות תשובות וכולן נכונות. אנשים כמוני יגידו לך שזו שאלה מכשילה, אנשים ששונאים את אביב גפן ואוהבים את שב"ק ס' יגידו "בוודאי ששב"ק", ואנשים שלא יכולים לשמוע את שב"ק ס' אבל מגדירים את עצמם כילדי אור הירח גאים יגידו "בטח שאביב". אז מי אמן יותר טוב? לגביך, רק אתה יכול לדעת.

מורן 1986

New member
שבק'ס

ולמה ? קודם כל השירים שלהם הרבה יותר נוגעים אליי והרבה יותר יפים מהשירים של ביב גפן הם גם עושים מה שבראש שלהם לעומת אביב שעושה את מה שהוא עושה רק כדי לסחוף אחריו קהל (לדוגמא השירות בהל - בהתחלה הוא לא שירת - חלק לא אהבו את זה א בל חלק גדול התלהב מאוד מעהניין שהוא "עושה מה שבראש שלו ולא מציית לכללים" אחרי כמה שנים שאנשים הבינו שזה לא מה שנכון והתחילו להפסיק להתלהב מזה הוא פתאום הולך ומשרת בצבא.... עושה מילואים .... מי צריך אותו בכלל???? מה הוא חושב שהוא עושה טובה למישהו ?) יש עוד הרבה טיעונים אבל אין זמן כל כך לרשום אותם כי יש לי מחר מבחן גדול בג"ג אז אני מקווה שזה מספיק מורן

למעלה