אבטלה

sardukar

New member
אבטלה

אני חייל משוחרר אחרי תקופה מצחיקה למדיי. אני זכאי למרבה הפתעתי לחתום אבטלה (כן כן גם קב"ניסטים זכאים). מישהו פה יודע אולי כמה זה יוצא בחודש? פשוט אני כרגע עובד במשרה מאוד חלקית מה שמכניס לי איזה אלף שקל בחודש (אני סטודנט במקביל
) ואם זה יוצא יותר או אותו האלף אז אני אתפטר לחודש הזה.

Big Air

New member
קודם כל השכר החודשי לאבטלה הוא

107 שקל ליום- לא כולל שבת. אבל החודש הראשון יוצא פחות, בסביבות ה 2000. חוץ מזה, סטודנטים לא יכולים לחתום.

shimi100

New member
אתה ../images/Emo163.gif

עלק סטודנט (הרגת אותי
גבR גבR) חצי עולם לומד לבגרויות מה עשיית מעצמך סטודנט למשפטים? לאאאא אתה לא יכול לחתום בלישכה
למה
כי אתה עובד
אתה מקבל תלוש משכורת. מתוך מילון אבן שושן : מובטל-אדם שאינו עובד בשום משרה שהיא לרבות משרה חלקית, משמרות וחלקי משמרות !!! תתחיל לחשוב חיובי גבR גבR חבל על המחשבות שאתה מנסה ל"תחמן" את המערכת המשך ערב נעים

shimi100

New member
../images/Emo127.gif קח טיפ

תעזוב את העבודה תרויח יותר מה לעשות שבמדינה שלנו מי שלא עובד "מרוויח" יותר מאדם שעובד.. בהצלחה בבגרויות

sandradee

New member
השקפה שלי...

מישהו שהשתחרר מהצבא הוא בריא ויכול לעבוד בכל עבודה זה שהנוער מפונק היום והולך לחתום כי הוא סלקטיבי מדי או סתם כי הוא רוצה לקחת 70 יום חופש זה חוצפה אני לא מצאתי עבודה אחרי השחרור וגם לא מוצאת עבודה עכשיו אחרי הטיול לחו"ל ואני לא יעז ללכת לקחת כסף ולחתום אחרי זה אתם כולכם מאשימים את הדוסים שמקבלים כסף בחינם אתם לא שונים מהם ככה , בשנים האחרונות לצערנו הממשלה מעודדת דור של עצלנים שחיים על חשבון אלה שעובדים... לא אומרת לכם מה לעשות, אבל בהחלט אני מרגישה שאני יכולה להטיף לכם תתביישו לכם

PooKiPsiT

New member
זה לא בדיוק ככה..

המטרה של דמי אבטלה היא לא שמי שלא יכול מבחינה בריאותית לעבוד - יבוא לחתום. המטרה היא שבן אדם שלא מוצא עבודה ועדיין צריך לסגור את החודש איכשהו - יהיה לו איך לעשות את זה! (בשביל זה אנחנו, או ההורים שלנו משלמים לביטוח לאומי כל חודש מאז גיל 18). אז את לא מצאת עבודה אחרי השחרור וגם לא אחרי הטיול לחו"ל. נו אז ממה את חיה? חסכונות קודמים לא לכולם יש, ואם ההורים מממנים אותך זה לא שונה בהרבה מלקבל דמי אבטלה... בלי קשר לשרשור הספציפי הזה, אם בן אדם צריך לממן את עצמו והבחירה היא בין עבודה שתכניס לו 1000 ש"ח בחודש, או דמי אבטלה שיכניסו לו יותר מפי שתיים, דיי מובן מאליו שהוא ילך על הדמי אבטלה. וזה לאו דוקא יהיה עניין של פינוק. לי זה נראה הגיון פשוט. וגם ההשוואה לדוסים היא קצת מוגזמת. הם מקבלים כסף לאורך תקופה מאוד ארוכה מבלי לעבוד, בשביל חיילים משוחררים זאת הזדמנות חד פעמית, שגם אם מנצלים אותה היא לחודשיים וחצי בלבד. לא ביג דיל בכלל לדעתי.

sandradee

New member
זאת בדיוק הבעיה...

מצטערת להגיד לך... אבל את מקטינה ראש ואני מצטערת אם את מרגישה פה התנשאות זה לגיטימי להגיד מה שאמרת ... אבל מה שעצוב הוא שזה לגיטימי אחד שאין לו חסכונות או שההורים שלו לא ממנים אותו יהיה מוכן לעבוד בכל עבודה נכון? אז דווקא הוא לא חותם בלשכה מי שחותם בלשכה הם אנשים מפונקים שאומרים לא להרבה משרות תאמיני לי שאם משרד הרווחה ומשרד האוצר היו "מחלקים " כספים רק למי שבאמת צריך, המצב במדינה לא היה ככה תמיד יש עבודה הבעיה היא שהרוב מפונקים, וזה לגיטימי כל עוד אמא ואבא שלך ממנים אותך או לא יודעת איך ממנים אותך כשאתה מפונק על חשבון המדינה זאת חוצפה ממליצה לכולכם לקרוא את הספר בעיינים פקוחות של העיתונאי משה פרל תראו לאיפה הגענו עד היום

sardukar

New member
אוי נו תגידי אז

מי יקבע למי מגיע ולמי לא? אני לומד 3 עברים בשבוע ואת כל החלק הראשון של יום שישי. אני לא יכול למצוא עבודה נורמאלית (יעני שכר בסיס ונסיעות) שתתאים לזמנים האלו. מצאתי עבודה במקדונלדס. אני! מיכאל המציל! עובד במקדונלדס!!! כאילו כמה גרוע זה יכול להיות. אני עושה איזה אלף מסכנים בחודש!!! אני לא לוקח כלום מההורים שלי מכיוון שאני יודע שההורים שלי לא מסוגלים לממן אותי ושזה יבוא על חשבון אחותי הקטנה בת העשר. אני מעדיף שהמדינה תיתן לי כסף מאשר שלה תהיה ילדות בלי משהו אפילו אם זה משהו קטן.

shimi100

New member
../images/Emo45.gif על הכבוד לך ../images/Emo45.gif

ואתה לא לוקח כסף מהמדינה שלא מגיע לך!!!! הכסף הזה שלך ומגיע לך אותו !!!

shimi100

New member
תעשי לי טובה תפסקי לדבר שטויות

מספיק טחנתי צבא ועבדתי תקופה אחרי צבא אז יאללה בא לי לחתום לא נאה לך? אל תחתמי !!!! המדינה הזאת מספיק "מנצלת" אותנו!!! נותנים בכל מקום מינימום 3500 אז למי יש בכלל חשק לעבוד בכזאת משכורת אהה...? עושים "טובה" נותנים לנו עבודה מעודפת אחרי שאנחנו קורעים את התחת באיזה עבודה "שחורה" בשכר רעב ותנאים כמו של פועלים תאילאנדים אז כן אין לי חשק לעבוד במשכורת כזאת !!! ובא לי ללכת לים אחרי שאני חותם בלישכה ועם כואב לך משהו קחי אופטלגין. למה לא לקבל 7000 שקל שמגיעים לי כמובן בלי לעבוד באיזה עבודה שחורה? ותעשי לי טובה לפני שאת משווה אותנו לדוסים קחי נשימה עמוקה לפני שאת מתקתקת על המקלדת ותחשבי קצת על מה שאת רושמת כי ממש לא בא לי אפילו להתייחס להשוואה הזאת "עבודה נעימה"

sardukar

New member
אני שונא יפי נפש מחסדים

יופי לך אני גאה בך שאת כזאת יפת נפש. בטח זה טוב כשיש אמא ואבא שמסוגלים לעזור לך. לי ההורים שלי לא מסוגלים לעזור כי מה לעשות אין לנו מצב מדהים מבחינה כלכלית. אני חושב שזה שיש חוק המאפשר לי לקבל משהו בלי מרמה מהווה לגיטימציה מלאה לכך שאני אקבל אותו. אני חושב שאני לא עשיר ואני צריך את הכסף הזה לא לאיזה לוקסוס כמו טיול. מעניין שקיבלת בסבבה את המענק שחרור (אחרת מאיפה עוד יש כסף לטיול? אולי מההורים) בין כה וכה אני בספק שאת לא מצליחה למצוא עבודה. אני גר בחור באמצע שום מקום ואין לי כלי רכב משלי ואם זאת מצאתי עבודה אז נראה לי שאת לא מחפשת מס]פיק טוב כי את מתפנקת בבית. אני לא אתפלא אם ההורים מימנו לך ת'טיול. עשאת תהיי במצב שאת מפרנסת את עצמך את תביני כמה כל אגורה חשובה.

la colorada

New member
השקפה מטומטמת.....

ומה עם הסכום הזעום שקיבלנו בצבא , אז מכאן שאני בכלל לא מתביישת לחתום אבטלה.......

sardukar

New member
אני סטודנט!!! לפחות רשמית

יש לי כרטיס של אוניברסיטת חיפה

shimi100

New member
המדינה האינפנטילת שלנו

שדוסים "לומדים" בכולל מקבלים בערך 700 שקל לחודש לבחור רווק ובחור נשוי מקבל... תחזיקו חזק כן כן 3000 שקל התחלתי ועל כל ילד נוסף 200 שקל בערך כמה ילדים יש לו? " השמיים הם הגבול " ואתה כן כן אתה הסטודנט שרוצה ללמוד יהדות או משפטים באונברסיטה או מכללה משלם ומשלם כמו גדול "ביטוח לאומי" למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה למה

sandradee

New member
אני לא יגיב יותר מדי...

עם אנשים כמוך חבל להגיב אוכלי חינם קוראים לאנשים מהסוג שלך? לך לספרייה או לחנות ספרים ותדאג לקרוא את בעיינים פקוחות של משה פרל תראה לאן הגענו בגלל אנשים כמוך

sardukar

New member
את יודעת מסקרן אותי

מאיפה יש לך כסף לילדה המובטלת אחרי הטיול לצאת למועדונים? מאיפה יש לך כסף לבגדים? תתביישי לך. את בטח מעמק יזרעאל. אני מכיר טוב את הסוג הזה של המפונקים

למעלה