אבטחת העתיד

SMADAR55

New member
אז על אותו עיקרון, גם הדודים /ות עלולים להיקלע בעתיד לקשיים

כלכליים ולהשתמש בכספים אלו.
בעיה זו יכולה להיפתר רק באמצעות עו"ד שבוודאי מקבל באופן שוטף עמלה על העסקתו
כאפוטרופורס או שכר.

nerovod

New member
אבטחת העתיד

אני סבא לילד אוטיסט בתיפקוד בינוני שלומד בכיתת PDD בבי"ס רגיל. הוא גדל ולא יוכל תמיד להמשיך לחיות עם הוריו ומשפחתו. אני מבקש באמצעיי הכספיים המוגבלים להבטיח את עתידו, לפחות הכלכלי, במידת האפשר. נא ייעצו איך לשמר עבורו כספים שלי שישרתו רק אותו למשל כמו בבית לחיים או כדומה. אני רוצה לעשות זאת כך שתהיה לזה גושפנקא חוקית ללא אפשרות של שינוי מצד מי מהמשפחה. המשפחה עומדת לצידי ומסכימה אך אני לא רוצה שרצוני זה יגרור חיכוכים משפחתיים. אני חושב שלהוריו אסור לנהל כספים אלה ואם אטיל זאת על דודיו או דודותיו זה עלול להביא כאמור לחיכוכים מיותרים. עם זאת אינני רוצה למסור זאת לידי עו"ד זר אשר עלול לא להיות קשוב לצרכיו המיוחדים של נכדי.
אני מניח שמישהו נתקל בסיטואציה כזאת ואני סקרן איזה פתרון מצאתם לכך.
תודה ומחכה לתגובותייכם

SMADAR55

New member
לא כל כך ברור לי מדוע אתה סבור שלהוריו אסור לנהל כספים אלו.

אני מניחה שהוריו הם אלו שרוצים את הטוב ביותר עבורו ומבינים את צרכיו יותר מכל אחד אחר. הם אלו שיטיבו לשפוט באיזו מסגרת חוץ בייתית הנכד יוכל להשתלב.
ניהול הכספים ע"י הדודים עלול להיות בעייתי וליצור חיכוכים, במיוחד אם יש לך נכדים נוספים . למרות שבמשפחה מכירים בלקות של הילד , יכולה להיות קינאה או מרמור שהנכדים האחרים זקוקים לסיוע כספי ואינם מקבלים אותו.
לגבי אופטרופוס עורך דין- לי אישית יש רתיעה מכך. גם לא בטוח שידאג בצורה הטובה ביותר לנכד וגם הוא יגזור נתח כספי עבורו .
אם ההורים לא באים בחשבון כאופציה, אולי תתקשר למרכז המשפחה של אלו"ט להתייעצות עם עם אחת מהעובדות הסוציאליות שלהן (ייעוץ טלפוני), אלו"ט נותנת ייעוץ משפטי להורים בתחומים מסויימים (בעיקר בבעיות מול בטוח לאומי ומול משרד החינוך). אולי יש להם אפשרות לייעץ גם בתחום זה לגבי אפשרויות.
יש גם את ארגון "הורים בקשר" או "קשר" - הורים לילדים עם מוגבלויות. אולי ניתן להתייעץ איתם , אולי גם להם יש ייעוץ משפטי.

למעלה