אבחנת/שלילת צליאק

adudu

New member
אבחנת/שלילת צליאק

לאחר שעל דעת עצמי התחלתי בדיאטה ללא גלוטן ואני מתמידה בה כמעט שנה, החלטתי לעשות ביופסיה. רופאת הגסטרו קבעה לי תור לעוד ארבעה ימים ואמרה לי לאכול בארבעת הימים האלה הרבה קמח. האם לדעתכם באמת 4 ימים יספיקו?

4 ימים? כנראה שלא

למה החלטת לעשות ביופסיה עכשיו? ולפי מה החלטת אז להפסיק עם גלוטן?

adudu

New member
לאלפקה

החלטתי לעשות עכשיו ביופסיה, כי אמא שלי שמעה שלשום ברדיו כמה חשוב לעשות את הביופסיה וחשבה שאולי לא היה נכון להתחיל את הדיאטה על דעת עצמנו. התחלתי את הדיאטה כי סבלתי מכאבי בטן איומים, אנמיה, תת משקל (גם כיום), בעיה בספיגת ויטמינים, תת תזונה ובטן נפוחה.

ולא עשית שום בדיקות

שבעקבותיהן החלטת להתחיל? לפחות בדיקת דם לצליאק? יש הרבה מחלות ומצבים שיכולים לגרום לתסמינים שתיארת, אי אפשר להחליט על דעת עצמך שזו מחלה X ולהתחיל טיפול.

adudu

New member
עשיתי, המון בדיקות

קבעו שיש לי מעי רגיז. מאז הדיאטה פסקו כאבי הבטן, העצירויות, אין לי כבר אנמיה והויטמין B12 ששנים היה אחרי טיפול תרופתי 300, עלה ל-588. הבדיקות דם לצליאק יצאו שליליות..

נשמע מוזר, אבל מצד שני

אם זה עובד - אז זה עובד. ובכל מקרה, לעניות דעתי, 4 ימים של אכילה אחרי שנה ללא גלוטן לא יראו תוצאות בביופסיה (אם אכן יש לך צליאק). הביופסיה באה לראות את מצב המעי, ואחרי שנה הוא אמור להיות במצב טוב מאוד. 4 ימים אולי יגרמו לך לא מעט אי נוחות (על כל המשתמע מכך), אבל אני בספק אם זה יספיק כדי לגרום נזק למעי במידה כזו שתיראה בביופסיה. לא יודעת עד כמה באמת חשוב לעשות ביופסיה - אני אישית התחלתי את הדיאטה על סמך בדיקת הדם בלבד שהייתה חיובית בצורה חד משמעית, ויש עוד נוספים כמוני. אלא אם כן יש מקרה קיצוני של פגיעה במעי שמצריך התערבות כירורגית או מעקב, הטיפול בצליאק יהיה דומה בין אם נעשתה ביופסיה ובין אם לא - והוא דיאטה נטולת גלוטן.

אבל במקרה שלי למשל

בדיקת הדם הייתה שלילית-גבולית, והרופא שאל אותי כמה שאלות ואמר משהו מאוד חכם - אם צריך לבחור אם להאמין למעבדה או לגוף, אין ספק שעדיף להאמין לגוף, שתמיד הוא אמין בניגוד למעבדה שלפעמים מזייפת. בינתיים מאז שהורדתי את הגלוטן נעלמו כל תופעות הלוואי שסבלתי מהן שנים, אם כי צצו תופעות לוואי אחרות שדיאטנית אמורה לעזור לי להתמודד איתן, והן אמורות להיעלם גם. במקרה הזה אני גם חושבת שזו טעות ישר ללכת לביופסיה לפני בדיקות דם, גם כי הביופסיה היא חוויה לא נעימה ואם בדיקות הדם יהיו חד משמעיות אז חבל על הסבל גם של הבדיקה וגם של צריכת הגלוטן לפניה. רופא המשפחה לשי אמר לי בזמנו שהוא לא מבין למה אני כל כך מתעקשת על תוצאות הבדיקה, כי הגוף שלי כבר הבהיר לי שזה צליאק. רק בגלל הרופא הזה עוד לא עברתי קופה, התכנון הוא להישאר עד שהוא יוצא לפנסיה, אבל בימים האחרונים אני שוקלת את זה שוב...

adudu

New member
אז לא עשית ביופסיה?

אצלי בדיקות הדם יצאו תקינות ולכן אמרו לי שאין לי צליאק. מאז פסח שעבר גיליתי שעושה לי רע לאכול קמח. כל היום הזה אכלתי מוצרים מקומחים ולהפתעתי - עדיין אני מרגישה בסדר.. זה מוזר, בייחוד שבד"כ הדבר הכי קטן כבר גורר אצלי תופעות.. אני כבר ממש מבולבלת..

לא עשיתי ביופסיה נוספת

בזמנו עשיתי ביופסיה בצבא והיא יצאה תקינה, אבל בהתחשב בכך שבוצעה אחרי מעל שנה של הימנעות מגלוטן... העדפתי להקשיב לגוף שלי, גם אחרי שהבדיקות האחרונות יצאו שליליות. אולי הגוף שלך "התנקה" ולכן כרגע את מרגישה יותר טוב, גם זו תופעה שיצא לי להכיר.

Max Igo

New member
אני אמנם עדיין..

מחכה לתשובה של הביופסיה שלי, אבל רק רציתי להוסיף שזה בכלל לא נורא כמו שמתארים את זה. סך הכל 2 דקות של איי נעימות, אבל 2 הדקות האלה שוות כדי לקבל תוצאה חד משמעית.

נצל"ש שאלה על בדיקה גנטית לצליאק

שלום, בסדנת תינוקות שאני עושה (עיסוי, התפתחות וכ"ו) משתתפת אמא עם צליאק שכל משפחתה כזו והיא סיפרה לי על בדיקה גנטית שאפשר לעשות ונותנת תשובה במקום אבחונים. אתם מכירים את הנושא? זה מהימן?

ישנה בדיקה גנטית

אבל היא רק יכולה לשלול צליאק, ולא לאשר. למי שאין את הגנים המתאימים, בוודאות אין צליאק. ולמי שיש אותם - ייתכן שיש, וייתכן שאין...

למעלה