אבחנה

קירבי1

New member
אבחנה

אני מבקשת לדעת אחת ולתמיד האם יכול להיות מצב של טרשת נפוצה בלי פלאקים בMRI (לא בראש לא בעורף ולא בגב). אני חווה הפרעות קשות בתחושות בדומה לאנשים בפורום ממש אותם הדברים(עיקצוצים,זרמים ,התכווציות שרירים ועוד ) ובכל זאת הרופאים טוענים שזה לא טרשת מפני שלא רואים כלום בMRI. יכול להיות התקף שנמשך למעלה מ10 חודשים כאשר יש גם התפשטות של התסמינים התחיל ברגלים כיום גם קיים בידיים ועיקצוצים בכל הגוף בזמן חיכוך עם הבגדים ולא רואים כלום בMRI? התקף של טרשת תמיד משאיר סימנים? האם היה לך פציינט כמוני שחווה דברים משונים ולא ראו כלום ב-mri ואחרי זמן מה התברר שזה טרשת?עוד דבר קטן למה אם יודעים לאבחן את המחלה ב-MRI יש אנשים שלוקח הרבה זמן עד שהם מאובחנים? תודה מראש

תגובה

מאד נדיר למצוא מישהו שסובל מטרשת נפוצה ואין הדבר ניכר ב- MRI. יחד עם זאת רצוי להתיעץ עם הנוירולוג ביחס לאופי תלונותיך ועל המידה שהם יכולים להתאים לטרשת נפוצה. מעבר לכך אם יש צורך ניתן להעזר גם בבדיקות פוטנציאלים מעוררים או בדיקת נוזל השידרה ובמידה שהם תקינים הרי אין מדובר בטרשת נפוצה.

קירבי1

New member
תודה על תשובתך המהירה

תודה על תגובתך המהירה לא ציפיתי לתגובה ביום שבת אך כמובן ששמחתי לקבל אחת. אני די יוצאת מדעתי לא רואים כלום לא ב-MRI שעשיתי וכבר עשיתי 5 מהראש עד עצם הזנב בתחילת הסימפטומים ואחרי 8 חודשים מתחילתם ולא ראו כלום. גם פוטנצייאלים מעוררים עשיתי ארבעה חודשים מתחילת הסיפור ולא ראו כלום,כל הבדיקות שעשיתי כולל בדיקות דם EMG ועוד יצאו תקינות. הבדיקה היחידה שעוד לא עשיתי זה ניקור מותני אני אעשה אם אין ברירה הנוירולוג שאני הולכת אליו לא ממליץ בטענה שלא בטוח שיראו משהו גם אופי המחלה שלי הוא יותר של התפשטות מאשר התקפי. זה התחיל בכאב בעצם האגן מצד שמאל נתנו לי CELLCOX ומיד זה עבר אך חזר לאחר סיום לקיחת הכדורים בנוסף החלו לי זרמים חזקים מאוד ברגל שמאל מהשוק מטה אחרי זמן מה הצטרפה גם רגל ימין לחגיגה הזרמים התחלפו בנימולים +עיקצוצים בעיקר בכף הרגל.בידיים התחלתי להרגיש כאילו יש לי חול בין האצבעות בגלל שזה היה חורף חשבתי שזה נובע מהקור או יובש. ברגליים זה היה קבוע מה גם שהליכה הגבירה מאוד את העיקצוצים. בידיים בהתחלה זה היה בא והולך היום ביד ימין זה קבוע כל פעם שאני נוגעת בחפצים יש לי עיקצוצים. ביד שמאל לעיתים.באיזה שהוא שלב התחלתי להרגיש בכל אזור בגוף עיקצוצים בעיקר בחיכוך עם בגד ואז שערות הגוף גם סומרות.זהו פחות או יותר זה לא נשמע כמו טרשת? לי זה בהחלט נשמע כך. יש עוד מחלות עצביות שיוצרות תחושות מוזרות בגוף? אני מתנצלת על אורך ההודעה אני רוצה תשובות זה משגע שלא יודעים מה יש לי ואני חיה במן אי וודאות, מקוה שתבין.ושוב תודה

תגובה

קרוב לוודאי שאין לך טרשת. לפי מה שהבנתי גם לא זוהתה כל בעיה נוירולוגית עד כה, כך שקשה לדבר על מחלות אחרות. בכל אופן ללא בדיקה אין ביכולתי להתחייב במסגרת הזו.

למעלה