אבחנה מבדלת

אבחנה מבדלת

בני בן 9 אובחן עם אוטיזם לפני כשנה וכן ADHD. האוטיזם די מפתיע, כי הוא ילד שמשתלב טוב יחסית בחברה, תמיד היו לו חברים... לפני האבחון בגיל 8, שללו אוטיזם בגיל 4 ו-6. הפרעת הקשב שלו מחמירה בחודשים האחרונים ואני חושבת להתחיל עם ריטלין. אני תוהה אם הריטלין יעזור למקד אותו, לארגן אותו ואולי אפילו יסייע ברמה כזו שנגלה שהאבחון שלו היה שגוי.האם יש כאן הורים לילדים שהוגדרו על הרצף והדבר התגלה כשגוי לאחר טיפול בהפרעת הקשב??

אני לא נמצאת בהכחשה... פשוט רוב הסביבה שלי עדיין טוענת שהאיבחון שגוי ואני מתייגת אותו סתם.

רוב האנשים לא מבינים אוטיזם בתפקוד גבוה

ועדיין סבורים שמדובר רק בכאלה שלא מדברים או בקושי....למעשה ,, על פי האבחונים האחרונים, כמחצית האוטיסטים הם דווקא ב"תפקוד גבוה", כאלה שיכולים להיות בקשר עם אנשים מסביב...
היום גם יודעים שכמחצית האוטיסטים סובלים במקביל גם מהפרעת קשב, דבר שבעבר סברו ששולל אחד את השני.
אני מציע שפשוט תעברי על התסמינים כפי שהם בDSM האחרון ותנסי לענות בכנות..אם את מתבלטת כדאי לפנות לאבחון נוסף במקום שמתמחה בתפקודים גבוהיים כגון "בית אחד.

צריך לזכור גם שהקריטריונים לאוטיזם השתנו

כך למשל הוציאו מהרשימה את הנושא של התפתחות שפתית, והכניסו את הנושא של ויסות חושי ורגשי...
כך שלא מעט אנשים שמקודם לא היו נכללים בקטגוריה בגלל יכולת שפתית תקינה ואפילו גבוהה, יכולים היום להכלל בקטגוריה.

הרבה פעמים יש גם וגם

אין לי ספקות שיש לו ADHD: ריטלין עוזר לו מאד להתמקד ולהתרכז בכאן ועכשיו, לעמוד בדרישות של בית ספר.
ואין לי ספקות שהוא אוטיסט בתפקוד גבוהה - יש לו פשוט חשיבה אחרת, הבנה אחרת של העולם, תחושה אחרת. לא יודעת איך להסביר את זה במילים...

סליחה, דיברתי על הבן *שלי*!!!

לא רק לבנים שלי אין קשב וריכוז, גם לי...
קראתי עכשיו את ההודעה שלי וראיתי שהיא מאד חריפה, ויהירה, ומתימרת, כי פיספסתי את המשפט הראשון: גם בן שלי עם PDD ו-ADHD

זה בסדר, גם לי יש משניהם....

ואני מבין מה שאת אומרת כי זה קורה לי ולהמון אחרים. רצות על זה אפילו בדיחות באינטרנט....
לי תמיד הייתה יכולת לענות את התשובה הנכונה לשאלה הלא הנכונה את התשובה הלא נכונה לשאלה הנכונה או למצוא משהו שהמורה לא חשב עליו....
כשזה מצליח מקבלים על זה נובל...אבל עד שזה מצליח.....

למעלה