אבחונים

אור לי 2

New member
אבחונים

שלום בני בן שבע וחצי והאבחון האחרון נעשה בגן. הוא מאובחן כלקוי למידה . הוצאנו אותו מהחינוך המיוחד את כל המסלול הגני הוא עבר בגנים שפתיים ולקוייי למידה. בכיתה א' שילבנו אותו עם סייעת בכיתה רגילה בביהס רגיל והיום הוא בכיתה ב' . יש לו לקות שנובעת לדעתי מבעית קשב וריכוז לאחרונה שינתי קצת את דעתי לגבי מתן טיפולים פסיכיאטריים. מאחר ובני הוא ילד רגוע לא חשבתי מעולם על מתן ריטלין או קונצרטה , אך הפסיכולוג של ביהס אמר לי בגלל הריחוף שלו והניתוקים בזמן שהמורה מדברת ריטלין בהחלט יכול לעזור לו ללמידה . לשאלתי היתי מעוניית לעשות לו אבחון שיכלול הכל (לקוותלמידה קשב וריכוז בעיות רגשיות וכו') היכן ניתן לעשות זאת ? זה לא שלא פניתי לגורמים שרובם נראו לי שרלטנים ואו רודפי בצע ומרוב שיש מודעות נפתחו המון מכונים שמוכנים לקבל אותך בזרועות פתוחות וזה משאיר אותי עם חששות לקבל תוצאות אבחוון לא אמיתיות. בני מאוד סבל בכל האבחונים שעשו לו החל מהתפתחות הילד ועד הגן שלני כיתה א'. הוא מאוד לחוץ ונרגש וזה יוצר אצלו בלקאוט או התעסקות בטפל. אשמח לקבל אינפורמציה . תודה אורלי

zivadina

New member
אבחון הפרעת קשב ורכוז

שלום אורלי. אבחון הפרעת קשב ורכוז נעשה אצל נוירולוג או פסיכיאטר. את יכולה לבחור אצל איזה מהם לעשות את האבחון. אם את רוצה לקחת את הילד לאבחון מקצועי של הפרעת קשב ורכוז, כדאי לך לברר בקופה שלך מי יכול לאבחן אותו. אם בקופה אין רופא שמוסמך לאבחן את ההפרעה, תבקשי בקופה שלך את רשימת המכונים שהיא עובדת אתם, ואז תלכי לשם. המכון יוציא לך קבלה, ואת תקבלי מן הביטוח המשלים (אם יש לך...) החזר כפי שנהוג לגבי "ייעוץ רופא מומחה", שזהו החזר גדול, בדרך כלל. הערה חשובה: ריטלין ונגזרותיו (קונסרטה, ריטלין SR, ריטלין LA) אינם תרופות פסיכיאטריות במובן של השפעה על המצב הרגשי. אלו תרופות שאמורות לווסת את פעילות המוח כדי שיהיה אפשר להתרכז.

למעלה