אבחונים שגויים

תודה על המידע. עזרת לי מאוד!

dina199

New member
איו שום חובה שאבחנות יופיעו על אישורים.

צריך לבקש שיהיה כתוב 'המידע נמצא בתיק הרפואי'

מסכימה מאד -חברות ביטוח

כשביטחתי את המשפחה בביטוח בריאות, חברת ביטוח ביקשה ויטור סודיות לקופת חולים.
וגם עשתה החרגה של כמה סעיפים עבור בני על הספקטרום.
אף חברת ביטוח לא תבטח א"ס בביטוח סיעודי, כי מבחינתם מקרה סיעודי כבר קרה...
מדפברים על פתיחת תיק רפואי כלפי צה"ל.נכנסתי לכל הפרטים, אבל אבל בטוחה שתהיה השפעה גם כאן

dina199

New member
לצבא אסור לקבל מידע מקופות חולים

אין לי מושג מה קורה בין ביטוח לאומי לצבא , אבל הרי אין קיצבאות אוטומטיות בביטוח לאומי
. ביטוח לאומי לא יוזם בעצמו ועדות וגם שולל תקפות לאיבחונים כשהוא יכול. לכן אם לא פונים לביטוח לאומי אז לביטוח לאומי לא יהיה מה להעביר הלאה.

אני ממש לא חולה.

ועשיתי לא מעט דברים בחיי ( התחלתי תואר במתמטיקה -בגיל 15) ויש לי יכולת שנחשבות למפלאות.
בדומה לאוטיסטים אחרים. יש גם קשים זה נכון אבל אם היא אוטיסטית זה לא סוף העולם. אני לא סובל.
בטח לא בגלל שאני אוטיסט. הכי חשוב לקבל את הילדה אוטיסטית או לא. בקשר לצבא אני יכלתי להתגייס.
גם למודעין. והיום יש תוכניות מתאימות לאוטיסטים גם בשירות משמעותי. אז לא צריך לחשוב מה היה עוד
15שנה צריך לחשוב על טובת הילדה כיום. אני לא מכיר את ילדתך ולא יודע אם היא אוטיסטית אבל זה תקף
לכל ילד .

3מרגו

New member
הם טועים באותה מידה גם בכיוון ההפוך

אז מצבך הוא עדיף...מה היית אומרת אם הם שללו קשיי תקשורת ומיליון מומחים שונים כולם פה אחד עשו העתק הדבק?כמה וכמה שנים.ופתאום אחד כמו באגדה על מלך ערום שם לב לאמת.ואבחון רסמי אישר את האמת...

תודה לכולן

לפני הכל אני מתנצלת , מורידה את המרכאות ואת המילה . באמת לא שייך . זה עולם שלא מוכר לי , עברתי כאן על ההודעות בפורום , יש המון מושגים שזרים לי , וזה עולם שלם ואחר . אני מורידה בפניכן האמהות את הכובע ואני מלאת הערכה על ההתמודדות שלכן עם כל הקשיים , אני בטוחה שלא קל , קראתי כאן גם על אנשים שהתמוטטו נפשית עם קבלת האבחנה . הייתי שם . לרגע שכחתי שהבת שלי בסדר לגמרי , רק לאחר השיחה עם הפסיכ׳ חזרתי לחיים . כל אמא יודעת כשמשהו לא בסדר עם הילד שלה , אנחנו לא ממש צריכים את האבחונים תמיד , נשברתי כי ידעתי שהיא בסדר , ומה פתאום הן אמרו ככה , וכל החיים שלה עברו לי מול העיניים , כשמעל הכל התווית הזו ״ asd " !
הגענו לאבחון בגלל בעיות מוטוריות , היא לא גזרה ולא החזיקה טוב כלי כתיבה, והיינו גם אצל קלינאית בגלל קושי בביטוי לפעמים , היום כבר יש שיפור ענק . היא לומדת במסגרות רגילות ללא עזרה .
קבעתי אבחון פרטי נוסף , אני רוצה שזה יוסר מהתיק למרות שהרופא שלנו אמר לי שזה כלום , ורופא אחר אמר להתייחס אל זה כמו. ביקור עם חום , אני לא יכולה להיות רגועה שזה שם , אי אפשר לדעת מה יתפתח מזה .
תודה לכולכן

סליחה, אבל אני חושבת שזאת סתם היסטריה...

ממש הגזמה!!!
האיבחון נעשה בגיל צעיר. אם המצב היום בסדר גמור, כמו שאת אומרת. האבחון לא אומר כלום לאף אחד! ואף אחד לא יתיחס אליו.
אם לא יעלו קשיים בהמשך, אף אחד לא יחפש אבחון שהיה פעם בהתפתחות הילד.
הרבה יותר גרוע המצב שהתפתחות הילד לא נותנת את האבחון למי שצריך לקבל אותו, ובגלל זה הילד לא מקבל עזרה וטיפול מתאימים, כמו שקרה לנו. שקיבלנו את האבחנה מאוד מאוחר, בגלל העיכוב שלהם.

3מרגו

New member

ואם זה רק התפתחות הילד.
עדיין אפשר למצוא בורות בכל מקום.לדוגמא,במקרה של הפרעות אכילה בצורה קיצונית מחפשים מאבק בין ההורים ולא מאפיין ברור.

אני לא מסכימה אתך... ואסביר

כשהייתי צעירה, הרופא שלי גר בדרך לבית הספר.
כל פעם שאחרתי, בקשתי מרופא המשפחה הנחמד שייתן לי פתק על זה שאיחרתי וירשום כאב ראש.

כמה שנים אחר כך הייתי צריכה להביא אישור בריאות למקום עבודה, ובאישור קופת חולים ציינו את כאבי הראש. הסברתי להם שזה שום דבר ועברו כמה שנים טובות מאז ואני כבר מבוגרת וכו'. כלום לא עזר. הם טענו שזו חובתם.
למזלי, במקום העבודה לא עשו מזה עניין וזה לא הפריע לי בעבודה אבל זה היה יכול להיות גם אחרת.

עם קצת פחות חוסר מזל, זה יכול לפגוע בילדה, כשכל פעם יציינו שבגיל מסוים אובחנה כאוטיסטית ויסתכלו עליה בזכוכית מגדלת.
אני חושבת שעדיף לבטל אבחון כזה בכלל אם ההורים חושבים שהוא שגוי.

תחשבי שפעם עברת משבר נפשי

בגלל ארוע כלשהו בחיים , והגעת לרופא וביקשת כדורים לדכאון , חרדה או כל דבר נפשי אחר , ונרשם לך בתיק , וכעבור כמה שנים את מבקשת להתקבל למקום עבודה והם מבקשים גישה לתיק רפואי וקוראים את זה , זה יכול לפגוע בך , ואת אף אחד לא מעניין שאת כבר אחרי המשבר ובלי כדורים . בשורה התחתונה , ברגע שאני הולכת סתם לרופא עור או א.א.ג. והוא נכנס לתיק ולא יודע שזה לא נכון , אוטומטית מסתכלים עליך אחרת ! זה טבע האדם . " אה , היא אוטיסטית " כתוב כאן , אז ידברו אליה אחרת או כל תגובה מטופשת . למזלנו יש לנו רופא משפחה מקסים , אבל הוא יכול לפרוש מחר מחרתיים , מי מבטיח לי שהרופא אחריו יהיה בסדר ? שלא יציין את זה בכל אישור שנבקש ?
האבחנה נמצאת בתיק הרפואי , לא רק בהתפתחות הילד. קבעתי פגישה נוספת לאבחון אצל הפסיכיא' ואבקש אבחון חוזר בהתפתחות הילד. קראתי שקשה מאוד למחוק אבחנות מהתיק , צריך להגיש בקשה לנציב תלונות בקופת חולים ולהגיש אישורים ולקוות לטוב. תודה לכולן

dina199

New member
למקום עבודה אסור לבקש גישה

לתיק רפואי או תיק צבאי של אדם.

יש הבדל עצום...

בין אבחון שנעשה בגיל צעיר. לבין מה שקורה במהלך החיים.
בכל מקרה, אך אחד לא יתייחס לאיבחון בגיל הילדות, אם אין לכך שום השלכות בשטח.
לגבי רופא א.א.ג - כמו שציינו כבר אפשר לבקש לא להעביר לו את המידע.
אבל בכל מקרה אצל הילדים שלי זה חשוב. למשל הבן הגדול הא"ס שלי. לפני האבחון בדק אותו רופא עיניים ואיבד את הסבלנות ואמר לו, מה יש לך? ואמר לנו לקחת אותו לבית חולים, כי הוא לא משתף פעולה והוא לא מבין את זה וילד לא יכול להתנהג ככה. עכשיו אני שמחה שהרופא כותב את זה על ההפניות, כי כל הרופאים והאחיות הרבה יותר סבלניים אליו, כולם רגועים יותר. ההתיחסות אלינו ואליו הרבה יותר נעימה ופחות לחוצה.

למעלה