אבחון PPD

limonim5

New member
אבחון PPD

שלום, הבן שלנו בן 3 לפני כשנה התחלנו תהליך במכון להתפתחות הילד של מכבי בהוד השרון הרופא חשב מיד על אוטיזם אבל הפסיכולוגית והצוות לא היה שותף לדעתו התחלנו ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת הן התחלפו מספר פעמים במהלך השנה ואת המרפאה בעיסוק האחרונה הוא ממש לא אהב אז הפסקנו איתה שבוע שעבר היתה לנו פגישה ובה קיבלנו אבחנה שיש לו PPD NOS . לא ממש הבנו מה זה אומר, אבל מאז שהיינו בפגישה התחלנו לשים לב לכל הדברים שהם אמרו ולנו זה לא נשמע הגיוני הוא אומר מספר מועט של מילים, ולא ממש יודע כיצד להתנהג עם ילדים בני גילו אך מצד שני הוא כן מחפש קשר עם אחרים, מגיב לדעתנו בצורה הנכונה לסיטואציות וכדו' ברור לנו שהוא זקוק לעזרה וסיוע ואנחנו כמובן רוצים להעניק לו כל מה שהוא צריך אבל אנחנו גם לא רוצים שיישלח לגן תקשורתי רחוק מהבית אם אין הכרח וגם מפחדים שהשמה במסגרת כזו רק תפגע בו הן מבחינת היכולת להשלים את הפער מול בני גילו והן מבחינת הממסד קרי, גן רגיל בהמשך, בי"ס רגיל וכו' נשמח מאד עם תוכלו קצת לשתף אותנו בתובנות שיש לכם בנושא. תודה

TikvaBonneh

New member
תובנות

הילד שלכם בתפקוד מאוד גבוה. אני לא יודעת היכן אתם גרים.אם אין גן תקשורת קרוב לבית שלכם אתם יכולים לשלב את הילד שילוב יחידני בגן השכונתי. גם אם יש גן קרוב עדיין אתם יכולים לבחור בשילוב. זו אופרציה מאוד רצינית מבחינה כלכלית ולוגיסטית, אבל זו כבר החלטה שלכם. מבחינת ההמשך, אם אכן נעשתה כאן טעות, אני מכירה מקרה של ילד שאובחן כPDDNOS, היה שנתיים בגן תקשורת מגיל שלוש עד חמש, בגיל חמש עשה איבחון חוזר, יצא שהוא לא בספקטרום, עבר לגן רגיל והיום לומד בכיתה א רגילה ואין לו שום פערים. כך שאין ממה לחשוש, גם אם נעשתה טעות, לא יכול להגרם נזק. אוטיזם הוא לא מדבק. בסך הכל הילד יקבל הקלות והתאמות שהוא לא באמת צריך. לעומת זאת, אם האבחנה נכונה והילד לא יקבל את הטיפול המתאים, אתם מפסידים את חלון ההזדמנויות בין גיל 3-6 שבו אפשר מאוד לקדם את הילד, וממש חבל. ובטיפול המתאים הכוונה לגן תקשורת או שילוב יחידני, לא לפארארפואי 2-3 פעמים בשבוע. זה טיפה בים לעומת מה שהילד צריך.

מרב געש

New member
אני חושבת שמה שראיתם השנה זה דוגמא נהדרת

לאיך דברים לא התקדמו כשלא טופלו כמו שצריך. אולי חלק מזה זה שהמטפלים התחלפו אבל אולי גם אם היה רצף עדיין פעם בשבוע קלינאית תקשורת ופעם בשבוע ריפוי ועיסוק בהרבה מדי מקרים לא מספיקים כדי לעזור לילדים עם בעיות התפתחותיות - לכן הקימו את הגנים הטיפוליים. שם הילדים אמורים לקבל גם טיפולים פרטניים וגם צוות גני שמיומן בלעזור להם להתפתח בתחום הקשיים שלהם. גן טיפול הואי לא זה שיגרום לפער, יכול להיות שילד שמגיב נפלא לטיפול צריך באיזה שהוא שלב לעבור למסגרת עם ילדים תקשורתיים על מנת שיוכל להתנסות ולתרגל את מיומנויות התקשורת - גם לזה יש היום פתרון מוסדי - השילוב. אבל בגיל של הבן שלכם לא קיים שילוב ממוסד רק פתרון חלקי של תמיכה בשילוב בגן רגיל ללא טיפולים נלווים - מה שקוראים אצלנו "תקציב השרה" כי אחרי הפגנות של הורים על כך שאין שילוב בגילאי 3-4 יולי תמיר בשעתו הקצתה תקציב מסויים לסייעות שילוב לגילאים האלו. אפשר גם לשלב בגיל הזה בגן פרטי, אבל זה אומר צוות שילוב פרטי וייקר. ואם בהתפתחות הילד אין אנשי תקשורת רציפים או טובים גם טיפולים פרטניים פרטיים אחהצ. אבל בהחלט אפשר.

Navva

New member
קודם כל לעכל את המצב החדש

היתי אומרת לכם קחו קצת זמן לעצמכם ההורים לעכל את המצב. אך מאחר ועכשיו "עונת ועדות ההשמה" לזכאות לחינוך מיוחד לשנה הבאה. אני ממליצה לגשת בימים הקרובים למחלקת החינוך בעיריה ולבקש ועדת השמה + הטפסים שצריך למלא. ובינתיים להמשיך בטיפוליםהרגילים. הבן שלי היה שנתיים בגנים מיוחדים. היום הוא בן 10 תלמיד בכיתה רגילה + סיוע ונחשב לבין התלמידים הטובים בכיתה. עכשיו זה הזמן לתת את "הדחיפה" שגן כזה יכול לתת. צריך להיות עם היד על הדופק. מנסיניינו המעבר לחינוך רגיל, בגן חובה טוב בני היה שהפעילות בו מכוונת הכנה לכיתה א'. כמו כן ילד שעובר גן מיוחד לרגיל זכאי לגננת שילוב (שי"ח) שעבדה איתו באופן פרטני על השלמת פערים. החשוב לתת לן עכשיו מה שחסר לו, ולתת לילד קרקע בסיס לעתיד, ולא לבנות יסודות ללא קרקע מתחתם. לגבי ההבחנה של PDD-NOS, המשמעות הוא שהוא לא עונה על כל הקריטריונים של PDD, אבל הקושי התקשורתי מהותי קיים. ד"א זו ההבחנה של בני.
ואת מוזמנת להמשיך ולהשתתף כאן בפורום.

schlomitsmile

Member
מנהל
pdd nos עונה על הקריטריונים של PDD , אבל לא מתאים לאף תת-קבוצה של ה PDD . לא אוטיזם קלאסי, לא אספרגר וכו'.

mgs69

New member
הבן שלי פורח בגן תקשורת

יש לי שני בנים על הרץף, הגדול אוטוטו בן 5 פי די די נוס. לפני שאובחן באופן רשמי היה בגן טיפולי וסבל מאוד מאחר והמסגרת לא תאמה את צרכיו. נלחמתי בשיניים ובציפורניים על מנת שבשנה החדשה יהיה בגן תקשורת ואכן... בספטמבר האחרון, תחילת שנת הלימודים נכנס לגן תקשורת ומאז הוא פורח. מילד שדיבר מילים, חצאי מילים בודדות, יש לי ילד שמדבר משפטים בני ארבע מילים! מיחד עם התפרצויות זעם מחרידות הפך להיות ילד שמח מאוד! ממלחמות יומיומיות בבוקר ללכת לגן... הילד במרבית המקרים מטפס להסעה, מתיישב על הבוסטר, מחייך ומנופף לשלום ואמר..."ביי, אמא!" אני ממליצה בחום על גן תקשורת! והילד שלי מאוד מחפש חברת ילדים אחרים ומתחילת השנה הוא משולב בגן רגיל באופן הדרגתי ביותר. אנו בשלב של פעם בשבוע ארבע שעות וכל פעם מוסיפים עוד 20 דק'. פשוט נפלא! רשמתי אותו בשנה הבאה לאותו גן!!! את הטיפולים האינטנסיביים שמקבל בגן התקשורת לא יכול היה לקבל באף מקום. פשוט מעולה! בהצלחה.

למעלה