אבחון AS

goor737

New member
אבחון AS

שלום אני בחור בן 34 מזה 10 שנים יש לי נוקשות מסוימת במפרקי הירכיים וב 4 השנים האחרונות כאבי גב תחתון, כאבי צוואר וכאבי מפרק ירך לעתים חזקים. לפני 5 שנים הייתי אצל ראומטולוג שאמר שאולי זה סוג של בכטרב אבל שעדיין הצילומים אינם תומכים בזה ולא רואים סגירה של הסקרואיליאק. הראומטולוג עשה לי קשת של בדיקות דם כולל HLA B27 שיצאו תקינות וכל בדיקות הדם הראומטיות יצאו תקינות. הוא אמר לי שבשלב זה הוא לא קובע אבחנה אבל נהיה במעקב. לפני שנתיים עשיתי מיפוי עצמות תקין, צילום גב, MRI גב תחתון, MRI מפרקי הירכיים ולא היה שום ממצא משמעותי. בחודשים האחרונים יש החמרה במצבי. ברצוני לדעת - במידה ואכן היה לי סוג של בכטרב שלא נראה בבדיקות הדם, האם זה הגיוני שאחרי 8 שנים לא ראו כלום בצילומים של לפני שנתיים? האם יש הגיון לחזור שוב עכשו על כל הבדיקות? או אם אחרי 8 שנים לא ראו משהו מובהק אז זה אומר שכבר לא יתגלה שזה בכטרב? תודה

אבחון AS

נדמה לי שכבר עניתי בעבר על השאלה הזאת- אכן העובדה שצילומי הרנטגן תקינים אחרי שנים של מחלה בהחלט לא תומך בAS- יחד עם זאת, אם תלונותיך משמעותיות, יש כן מקום לחזור על צילום האגן - אין לשלול התפתחות חדשה

למעלה