אבחון ריפלוקס

dominogrose

New member
אבחון ריפלוקס

שלום,
אשמח לשמוע את דעתך בעניין כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.
הקטנה בת שבוע ויום, פולטת אחרי כל ארוחה כמעט. אבל ממש מעט (קצת נוזל מהפה)

הלכתי לרופאת ילדים כשהייתה בת 6 ימים ובשקילה חזרה למשקל לידה (2.900) לאחר שיצאה מביח 2.700
לפי התיאור שלי לפליטות היא החליטה להביא לה אינפמיל.

הבאתי לה במשך יום וחצי אינפמיל ובמקביל התייעצתי עם רופא נוסף שאמר שלפי דעתו אין צורך באינפמיל ואין לה שום בעיה. אז חזרתי לסימילאק רגיל.
בינתיים הפליטות הקטנות ממשיכות וביום האחרון פלטה פעמיים יותר מהרגיל וגם יצא לה מהאף.

מתוסכלת וכבר לא יודעת מה לעשות. האם פעלתי נכון שלזרתי לאוכל רגיל? האם זה לא מוקדם מידי לאבחן אצלה ריפלוקס?
אשמח לעזרה.
תודה.

פליטות

לילה טוב, מזל טוב וסליחה על העכוב במתן תשובה.
ראשית קצת סקירה- רפלוקס=פליטות= החזר קיבתי וישטי כלומר תוכן הקיבה עולה כלפי מעלה. זוהי איננה מחלה אלא תופעה שמלווה תינוקות רבים יש האומרים אפילו יותר מ-50 אחוז מהתינוקות הצעירים. הרפלוקס נמשך בחודשי החיים הראשונים ולרוב יעלם עוד לפני גיל שנה, כאשר לרוב המהלך המקובל הוא החמרה בפליטות עד לגיל 4-5 חודשים ואח"כ מתחיל השיפור. למעשה קיימים 2 מצבים לרפלוקס כזה שבנוסף לפליטות יש סימפטומים ושני- חוץ מפליטות אין כל סימפטומים נוספים. כאשר יש לנו פליטות עם תלונות נוספות הרי שברור שיש צורך בטיפול אך כאשר אין תלונות נוספות יש רבים הגורסים שאין צורך בטיפול אלא בשינוי התנהגותי קל. מבחינת הטיפול- הטיפול הראשוני כולל החזקה של התינוק למשך 15-20 דקות לאחר ארוחה, כמו כן עידוד לגרפס ובנוסף השכבה בזווית קלה כאשר מראשות הראש גבוה מאזור הרגליים (שיפוע קל ) , בהמשך אם עדיין קיימות פליטות ניתן להסמיך את הכלכלה או לתת כלכלה דוגמת אנפמיל שעוברת הסמכה בקיבה , קיימות אפשרויות אחרות כדוגמת מתן תוסף מזון שיוצר מעין שכבה המפחיתה את הפליטה, כמובן שניתן לשלב בין השיטות השונות.ולעיניינך - לפי התיאור בתך סובלת מרפלוקס זה שהיא חזרה למשקל הלידה אינו מפתיע כלל כי כפי שציינתי ישנם ילדים שפןלטים ללא תלונות/סמפטומים נוספים, האם יש צורך באנפמיל? קרוב לוודאי שכן לאור הגיל הצעיר של הופעת התלונות. בכל מיקרה הייתי במקביל מגביה את מראשות המיטה, מעודד לגרפס ומחזיק לאחר כל ארוחה.
אני אציין שוב - רפלוקס זו אינה מחלה זהו מצב שמלווה את התינוקות בחודשי חייהם הראשונים.
בריאות רבה, מזל טוב ושוב סליחה על העכוב במתן תשובה

dominogrose

New member
תודה לך על התשובה המפורטת

עזרת לי מאוד להבין את התופעה. ולהסתכל על זה בצורה יותר פשוטה.

למעלה