אבחון צליאק

shulybuly

New member
אבחון צליאק

אני חולת צליאק ובתי בת שנתיים. סובלת כבר שנתיים מנשירת שיער אבל כל בדיקות הדם לצליאק שליליות. במעקב על בדיקות הדם שלה, הFEIRON עלה ל110, אבל הפריטין בירידה מתמשכת לאורך שנה כבר .ירד מ26 ל18 ועכשיו 12. הילדה שמחה ומתפתחת ואוכלת יפה. לא מתלוננת על כאבים ויציאות מסודרות (לפעמים עצירות). בדנה אמרו לי שאפשר לנסות לעשות ביופסיה אבל זה מאוד לא ודאי ואמרו לי להחליט - מה דעתך? אנחנו דואגים לה מאוד אבל לא יודעים מה להחליט בשל מורכבות הפרוצדורה והחשש שהיא תהיה שלילית ונאלץ לבצע אותה שוב בעוד מספר חודשים.
 

shulybuly

New member
הבהרה

אני פשוט לא יודעת אם אתה הרופא שראהאותנו בדנה ואני מנסה לירות לכל הכיוונים אז סליחה מראש אם כבר שאלתי אותך את השאלה . חג שמח.
 
צליאק

נשירת שיער משמעותית יכולה להיות ביטוי יחיד לצליאק .בדיקות דם שליליות שוללות ב98% סיכוי לצליאק - אך לא 100% . אם הבעיה של נשירת השיער מטרידה ולאור הסיפור המשפחתי - הדרך היחידה לשלול צליאק בודאות הינה ביופסית מעי. אם תהיה תקינה , נמשיך לעקוב אחר הסרולוגיה בבדיקות דם בלבד.בברכה.
 
למעלה