אבחון צליאק לתינוק

אבחון צליאק לתינוק

שלום, אני חולת צליאק ויש לי בן בגיל 10 חוד'. היות ויש אחוזי תורשה מסוימים של מחלת הצליאק, יועצת גנטית הדריכה אותי שלא לחשוף את הילד לגלוטן עד גיל שנה, ורק לאחר מכן לעשות לו בדיקת נוגדנים. מה שלא ברור לי, כיצד יוכלו לאתר נוגדנים לגלוטן בבדיקה סרולוגית אם הילד לא נחשף למזון המכיל גלוטן? האם אני צריכה לתת לו לאכול מזונות המכילים גלוטן? כמו כן, האם בדיקה שנערכת בגיל שנה היא אמינה? רופאת ילדים אמרה לי שעדיף לעשות את הבדיקה רק בגיל שנתיים. אשמח לשמוע מבעלי ניסיון מה לעשות. תודה שירלי

נטלי22

New member
אכן ההמלצה היא לחשוף לגלוטן

לא לפני גיל שנה. ניתן לעשות בדיקת נוגדנים לאחר חשיפה של כמה שבועות טובים לפחות לגלוטן, וגם אז - במידה והתשובה שלילית יש לחזור עליה לאחר גיל שנתיים גם אם אין סימפטומים חיצוניים לצליאק (או לשקול ביצוע ביופסיה עוד לפני כן, אם יש תגובות חריפות). אני עדיין מתלבטת אם לעשות לבת הקטנה שלנו בדיקה כבר בעוד מס' חודשים, או אולי להמתין כבר עד גיל שנתיים וזהו. אבל אצלנו אין סימפטומים חיצוניים ונראה לי שהיא ממשיכה לעלות במשקל ובגובה בצורה תקינה גם מאז החשיפה לגלוטן.

כמי2

New member
כדאי

לך להתייעץ עם רופא גסטרואונטורולוג מומחה העוסק באבחון ילדים ולא רופא ילדים רגיל. רופאים כאלה נמצאים בבתי חולים לילדים והמרפאות מצויינות. בני אובחן בגיל שנה וחצי על ידי ביופסיה. לא ידוע לי למה דווקא בגיל שנתיים ומה הקריטיות של גיל שנתיים שדווקא אז חוזרים על הבדיקות אבל מנסיוני בהחלט ניתן לאבחן גם לפני כן אם תרצו בכך.לדעתי ככל שהאבחון מוקדם יותר כך קל יותר להתמודד עם החלק הרגשי והחברתי של הילד. כלומר הילד מתרגל לאכול אוכל מסויים ללא גלוטן וקל לו יותר להתמודד כי הוא לא רגיל כבר למשהו אחר. מקווה שעזרתי.

למעלה