אבחון נוסף?

ithe652

New member
אבחון נוסף?

אתמול אובחן בני (5.5) כמי שנמצא על הרצף.
עשינו את האבחון במקום מכובד וידוע. יחד עם זאת, אני מתלבטת האם ללכת לאבחון נוסף, שכן בעבר עלתה השאלה של בעיית תקשורת ונשללה (הן בגיל 3 ע"י פסיכיאטרית ילדים שצפתה בו והן בשנה שעברה ע"י פסיכולוגית מהמכון להתפתחות הילד שסברה כי החלק התקשורתי אינו נקי אך אין מקום לאבחנה חד משמעית של בעיית תקשורת).
אין ספק שלבני יש בעיות בתחום החברתי, בעיות שכמעט ולא באו על פתרונן עד כה, למרות שנמצא בגן טיפולי ולמרות מאמצים לשפר מיומנויות חברתיות (אם כי יש שיפור מתמיד ומראה היום נכונות מאוד גדולה ליצור קשרים חברתיים עם בני גילו ונהנה מהאינטראקציות), אך איני בטוחה שהקשיים הם על רקע בעיות בתקשורת. יש לו גם תסמינים של בעיית קשב וקושי בויסות חושי. ואני תוהה האם הקשיים אינם צומחים ממקור אחר.
מתלבטת מאוד מה לעשות.
אשמח לשמוע תגובות.

אני תמיד אומרת על אבחונים: כבדהו וחשדהו.

יש לי כבוד מאוד גדול למאבחנים, שהם מקצועיים יותר ממני.

מצד שני, אני גם לא מעריצה אותם וחושבת שכולנו בני אדם.

אני במקומך הייתי לוקחת זמן לחשוב על זה. תמיד את יכולה לנסות לקבוע כבר עכשיו עוד אבחון. התורים מאוד ארוכים, כך שזה לא יהיה במילא מחר, ואם תתחרטי, תוכלי תמיד לבטל. (כמובן, מספיק זמן מראש).

אני הייתי קוראת במקומך את המאפיינים של הפרעת התקשורת ואם את עדיין מרגישה שזה לא זה ופספסו את הילד שלך, וזה חשוב, כי הטיפול יכול להיות ממש לא שייך במקרה הטוב, או סתם בזבוז זמן במקרה הפחות טוב.

לעתים כל מה שילד צריך זה ריטלין, וזה משנה את חייו מהקצה אל הקצה, כולל בעיות תקשורת, שנראות כמו בעיות תקשורת, אך נובעות מהפרעת קשב וריכוז.
בגלל זה חשוב מאוד לעשות אבחנה מבדלת.

ואם את רואה שמה שאת קוראת על הפרעת התקשורת מתאים לבן שלך, אז את כנראה כן נמצאת במקום הנכון, והייתי מחכה עם ההחלטה על אבחון נוסף ודוחה אותה לעוד שנה ואפילו יותר, תוך כדי מעקב אחרי הילד.
ואם את רואה שזה לא מתאים לבן שלך, אז תלכי לאבחון נוסף.

אני מאוד מאמינה שאבחון נכון, מביא אותך לטיפול הנכון.

אמא בלו

New member
ייעוץ ומעקב

אבחון זה משהו אחד וטיפול ומעקב זה משהו אחר.
כדאי שיהיה ייעוץ ומעקב של נוירולוג או פסיכיאטר אחת לכמה חודשים או שנה.
אולי יהיה אפשר לתת טיפול תרופתי כלשהו שיעזור

בהצלחה

אבחון נוסף

אינני מאבחנת אך חשוב שתדעי כי פעמים רבות בעיות וויסות חושי וכן בעיות קשב וריכוז, בוודאי אם שני הדברים קיימים, מתבטאות בקשיים חברתיים ועלולות להיראות כמו בעיות תקשורת. אם את בספק שווה לקבל חוות דעת נוספת. אבחון נכון קריטי לטיפול נכון. אם לילד בעיות וויסות וקשב שיטופלו ככאלו יתכן מאוד ותראו שיפור בכל שאר התחומים. אם לילד בעית תקשורת הטיפולים בתחומים האחרים לא יספיקו. אף פעם לא מזיק לשמוע עוד חוות דעת של מומחה. באיבחון עצמו תעלי את השאלות שלך, תדגישי את הדברים הללו עליהם כתבת ותשמעי את תשובת המאבחן/נת.
המון בהצלחה,
עו"ס ד"ר רקפת לוין גונן, מנתחת התנהגותית

יש מקרים לכאן ולכאן

כלומר לפעמים הבעיות החברתיות נבעו מקשיי קשב וויסות חושי, לפעמים היון קשורים לבעיות תקשורת.
כדאי לשאול שאלות נוספות:
האם לבנך יש תחומי עיניין רגילים לגילו
האם הוא יוצר קשר עין, או שקשר העין שלו חלקי,
האם הוא בכל מגלה עיניין בפעילות משותפת או מעדיף לשחק לבד.
האם הוא מבין את הכללים של התנהגות חברתית: למשל של להחזיר כדור במשחק, לחכות לתורו?
האם את מוצאת אותו לעתים קרובות לבד, גם כאשר בסביבה יש ילדים שהוא חפץ בחברתם?
האם הוא יוצר קשר טוב עם מבוגרים? או עם תינוקות?
לפעמים גם צריך תקופה של טיפולים בתסמינים שונים כגון ויסות חושי והפרעת הקשב לפני שקובעים, ולפעמים כדאי ללכת למקום שמתמחה באבחוניים "בעייתיים" כגון דיצה צחור או בית אחד בתל-אביב

dina199

New member
המשפט הזה:

"כי החלק התקשורתי אינו נקי אך אין מקום לאבחנה חד משמעית של בעיית תקשורת" לא נראה לי.
זה נראה כמו התפתלות .הם צריכים לאבחן מה כן יש , ולא מה 'לא חד משמעי'.
לכן אם יש לכם חשדות , כדאי לעשות איבחון נוסף במקום לא תלוי (המכון הספציפי של התפתחות הילד נראה מאוד 'תלוי')

למעלה