אבחון מבוגרים

mory001

New member
אבחון מבוגרים

שלום לכולם. אני בת 39, אמא לבן 14 מאובחן כ ADHD, וקטנה בת 8 בדרך לאבחון. עפ"י כל הסימנים, אני היא זו ש"הורישה" להם את ה ADHD. האם יש טעם לאבחון בגיל כזה, ואם כן, מה הוא האבחון הרצוי? תודה.

רוטם ג

New member
יש טעם

כן, יש טעם לאבחון וטיפול בכל גיל. למעשה הרבה מבוגרים גילו שיש להם את זה בעקבות אבחון וטיפול של ילדיהם.להרבה מבוגרים טיפול (אפילו שמתחיל בגיל מאוחר) עוזר בהרבה דברים בחיים. "עדיף מאוחר מאשר אף פעם" "better late than never "

05 מיכל

New member
שלום וברוכה הבאה!

השאלה היא אם זה מפריע לך בחיי היומיום, או מונע ממך לממש משהו שהיית רוצה (כמו לימודים) או אולי חשוב לך כדי להשלים עם עצמך. אם כן - יש טעם בהחלט. יש גם אפשרות לקבל טיפול. אני בת ארבעים ושש, ונעזרת רבות ברטלין. אבל אם לא - אז חבל על הזמן ועל הכסף. את מוזמנת לבקר בפורום תמיכה למבוגרים ADHD.

orne15

New member
אני אובחנתי

ואני עוד כמעט בת 38. בהזדמנות הראשונה ביקשתי לעבור אבחון מקיף, למה? כי חשוב לי היה לדעת!!! חשובה לי הייתה החותמת על הנייר, מה עושים עם זה פחות חשוב לי. כל שנות ילדותי ובגרותי "ביליתי" עם המשפטים "עצלנית", "פוטנציאל בילתי ממומש" ועוד הברקות שכאלה. היום אני יודעת שזה לא כך, אלא בעצם פיספוס. אני לא שופטת ומאשימה, גדלתי בתקופה אחרת, פחות מודעת ועצם הידיעה סוגר מעגל אחד ונותן הזדמנות למעגל אחר. שבוע טוב

קראתי על אדם שאובחן בגיל 80.

הוא נשר מבית הספר בילדותו. התחתן צעיר והיה לאב צעיר. כשהגיע המשבר הכלכלי הגדול של שנות ה20 בארה''ב הוא הבין שהוא לא רוצה להמשיך להיות בור וחזר לבית הספר, אחר כך הלך למכללה ולבית ספר לרפואה והגיע לתואר רופא מומחה (לא זוכר למה) למרות לקויות למידה וריכוז לא מאובחנות ולא מטופלות, למרות הצורך לתפקד כאיש משפחה ולמרות התקופה הקשה של כולם. האיש אובחן והתחיל לקחת תרופות רק אחרי שיצא לפנציה והוא טען שהן הביאו לשיפור ניכר באיכות חיו.

השאלה למה האבחון ?

האבחון זה דבר נפלא כי הוא עושה סדר. הוא נותן לך הסבר למה לא הצלחת. השאלה כאן למה ? האבחון זה עניין יקר. אם מטרתו להפחית תיסכול, אשמה, כאב, תחושת פספוס, אז תמיד כדאי- מתוך ציפייה לעשייה בעניין. לעשות איבחון כדי שישקב בארון המסמכים, זה אולי יכול אף לתסכל יותר. שכעט אני יודעת שיש בעיה, יש כלים לסיוע, ובכל זאת אני לא עושה עם עצמי כלום. במקרה השני חבל על הזמן, הכסף והמתח מהתשובות. אני מקווה שמטרתך היא האופציה הראשונה שהעלתי ואז יישר כוח. גיל

למעלה