אבחון מבוגרים

irit25

New member
אבחון מבוגרים

שלום לכל משתתפי הפורום, הייתי רוצה לשאול היכן ניתן לבצע איבחון ADHD למבוגר באזור המרכז האם יש נוירולוגים שמבצעים את האיבחון לא דרך המכונים הפרטים? אני חברת קופ"ח מכבי ללא מגן או כל השאר והשאלה היא האם ניתן לבצע את האיבחון ללא צורך לשדוד בנק, או בהתאמה למציאות בה אנו חיים, למעול בכמה מליונים??
בקיצור נמרץ, אשמח לשמוע דיעות אישיות של משתתפי הפורום על נוירולוגים ממולצים בתחום. תודה מראש

shlomit s

New member
פסיכולוגית קלינית בהרצליה

אני לא מכירה נוירולוגים אבל אני מכירה את הגב´ אסתר גולדברג(תוכלי למצוא את פרטיה בספר של מכבי תחת פסיכולוגיים קליניים בהרצליה)היא מטפלת בבני ויש לה גם קבוצות הדרכה ותמיכה להורים לילדי ADD .היא אמרה לי שתוכל לעשות גם לי אבחון,אני אבל לא בטוחה האם זה תופס מבחינת הקלות באונ´ וכדומה,אני צריכה לבדוק את זה...

irit25

New member
פניתי

קודם כל תודה לשלומית אני פניתי לקופת חולים שם אמרו לי כי אין גורם שמבמצע אבחון למבוגרים

זהבה נ

New member
אכן שמעתי עליה רבות מהורים ושהיא

הצליחה עם ילדיהם, אבל במקרה הפרטי שלנו , כמו הרבה אנשי מקצוע גם היא לא הצליחה. למרות הידע הרחב ביותר שאכן יש לה והמקצועיות הרבה בתחום ה ADHD אצלנו זה לא הלך כל כך ולאחר תקופה של חצי שנה ראינו שאנו מגיעים לבד לקליניקה(הילד לא שיתף פעולה כלל)והפסקנו את הטיפול, לא היה ניתן לגייס את הילד לקבל סיוע. לא תמיד מספיק שההורים ירצו לטפל בילד, צריך הרבה רצון ומוטיבציה של הילד לשיתוף פעולה על מנת שיעזור לעצמו.

shlomit s

New member
אני רוצה להוסיף שאנחנו עדיין בתוך ה

תהליך הטיפולי אצל אסתר, היה שיפור בהתחלה ועכשיו יש נסיגה כנראה בגלל ועדת ההשמה, מה שבטוח שבעזרתה למדתי מה זה ADD ובעיקר קיבלתי את בני חזרה,אחרי שהרגשתי שכאילו איבדתי אותו,למדתי ואני עדיין לומדת כל הזמן לאהוב אותו ולקבל אותו. אני חושבת שזה הכי חשוב !!!

נסי את האופציה הבאה:

פני לרופא המשפחה שלך ובקשי הפניה לנוירולוג או לפסיכיאטר, הרופא ישאל לשם מה כמובן והסבירי לו שאת מעוניינת באבחון להפרעות קשב וריכוז, עם ההפניה פני לנוירולוג/פסיכיאטר וקבעי תור, קחי בחשבון שתצטרכי לשלם כ70 שקלים על הביקור הזה בניגוד לרופאים אחרים (המחיר מורכב ממס רבעון + עלות הביקור המיוחד) באופן עקרוני לקופת החולים אין "גורם ספציפי" לעריכת אבחונים הם נעשים דרך רופאים של הקופה אלא אם כן א מעוניינת כמובן לפנות למכון פרטי ולהביא חשבונית - אבל אז ההחזר מותנה בביטוח משלים כגון "מכבי מגן כסף" או "מכבי מגן זהב". בהצלחה.

למעלה