אבחון לשון..

Q T g i r l

New member
אבחון לשון..

שלום, לקחתי לפני כמה ימים אנטיביוטיקה וקיבלתי תופעות לוואי חמורות מהתרופה. כמובן שהפסקתי אותה אחרי 2 מנות כשהתחיל לי התגובה. לאחר מכן היה לי כמה ימים של חיפוי ירוק! נורא נלחצי אבל זה התנקה לאט לאט ועכשיו יש לי לשון בלי חיפוי כלל (אבל לחה). בד"כ החיפוי אצלי הוא לבן או צהוב כי יש לי בעיות של דלקת תריסריון. האם יש מקום לדאגה כאשר עכשיו אין בכלל חיפוי? תודה על התשובה

יעל ND

New member
הדאגה

מתחילה כבר מרגע זה שלקחת 2 מנות של אנטיביוטיקה והפסקת. כשיש תופעות לוואי יש להחליף אנטיביוטיקה בדחיפות, אך לא להפסיק אותה כליי. אם כבר הוחלט על לקיחת אנטיביוטיקה, ועוד על רקע דלקת בתריסריון, כנראה יש סיבה יותר מרצינית לכך - וחשוב ביותר להביא את הטיפול לתומו. מה שעשית, בעצם, זה חיזקת את החיידקים שלך והחמרת את הבעיה שבגללה הוחלט על אנטיביוטיקה. מה שצריך לעשות כעת, זה לחזור לרופא המטפל, לדווח על הנעשה, לעבור בדיקה מחדש - ולפעול לפי המצב. ותדאגי גם שלא ישכח לרשום בתיק הרפואי שלך, שהתגלית רגישה לאנטיביוטיקה מסוג זה שלקחת. ואל תשכחי לקחת פרוביוטיקה במינונים גבוהים ולזמן ממוןשך מיד אחרי שתסיימי עם האנטיביוטיקה! ולגבי הלשון - צריך לראות את זה.

Q T g i r l

New member
תגובה

תודה על התשובה... לא הייתה לי ברירה להפסיק לגמרי את האנטיביוטיקה. זה לא רגישות לפניצילין זאת תגובה אלרגית שהשפיעה על המערכת עצבים שלי. אם הייתי לוקחת תרופה אחרת מיד- הייתי עלולה להיות עם נזק תמידי. אני יודעת שייתכן וגרמתי לו להתחזק אבל לא הייתה לי ברירה...

יעל ND

New member
תשובה

"תגובה אלרגית" - על זה בדיוק אני מדברת שחייב להיות רשום אצלך בתיק הרפואי. שנתת תגובה אלרגית לתרופה שלקחת. סביר להניח שתתני תגובה דומה לכל קבוצת התרופות אליה שייכת תרופה זו וחשוב מאד שזה יהיה רשום, כי אם יתנו לך אי-פעם שוב תרופה מאותה קבוצה - זה יתן תגובה קשה עוד יותר! ברור, שאם היתה תגובה אלרגית, הפסקת מיד את הנטילה. אבל חשוב גם: 1. לדווח על כך לרופא שהמליץ על אותה התרופה 2. לקחת אנטיביוטיקה אחרת להמשך טיפול בבעיה.

למעלה