אבחון לטרשת

eriprhsk

New member
אבחון לטרשת

שלום, אני כותבת כאן בשם חברה שלי. לפני מספר שבועות הרופא אבחן אצלה טרשת נפוצה לפי סימנים קליינים (התקף חוזר פעם שלישית ב-5 שנים של דלקת בעצב הראייה שהתבטא בטשטוש בראייה). ושלח אותה לבדיקת MRI ועוד על מיני בדיקות (לא התחילה עדין טיפול תרופתי). בנתיים התחיל לה נמלול ביד וצליעה ברגל אחת. השבוע חזרו הבדיקות והתגלה שה-MRI תקין. (יש לציין ששלחו אותה גם לנוירו-אופטומולוגית מומחה ולטענתה, בניגוד לטענת שני נוירוגלים אחרים שבדקו את חברתי, אין לה דלקת בעצם הראייה ומה שרואים היום זה שארים מהדלקת הקודמת). השאלה שלי (ושלה, בעצם) היא האם זה יכול להיות שיש לה טרשת למרות שבדיקת ה-MRI היא תקינה? האם יכולה להיות אבחנה "קלינית" בלבד של טרשת, ללא ממצאים פיזולוגיים? תודה, קרן.

קירבי1

New member
אני מקוה בשביל חברתך שזה לא זה

אני בדומה לחברה שלך סובלת כבר מעל שנתיים מכל מיני תסמינים של נמלול חולשה רעד בשרירים ועוד . עשיתי MRI ראש צואר וגב עליון ולא נמצא שום עדות לטרשת . אני ממשיכה לסבול כל יום מהתסמינים והרופאים ממשיכים לומר לי שזה לא טרשת . אני מנסה להיות אופטימית ולקבל את דבריהם אבל יש לי ספק . כנראה שיש מקרים שלא נראים ב-MRI כך אני מאמינה אבל אני לא רופאה זו רק צורת המחשבה שלי. האם חברתך עשתה גם ניקור מותני?

eriprhsk

New member
תודה על התגובה

תודה לך על התגובה המהירה - היא די מבולבלת ולא יודעת בדיוק מה לחשוב ולמה לקוות... אני מצטערת לשמוע על המצב שלך. האם הרופאים נותנים אפשרויות אחרות לתסמינים הללו? מטפלים בך באותם תרופות כמו לטרשת? עשו לה ניקור מותני ומשהו שנקרא בדיקת פוטנציאלים (לא בטוחה מה זה בדיוק), היא לא אמרה לי לגביי הבדיקות האלה והיא הייתה די מבולבלת בגלל ה-MRI אז לא יצא לי לדבר איתה על שאר הבדיקות.הרופא שלח אותה לעשות בדיקה נוספת ספציפית יותר של MRI (או משהו כזה..). שוב תודה, ורק בריאות קרן.

קירבי1

New member
אני עשיתי את כל הבדיקות האפשריות

חוץ מניקור מותני. ולרופאים אין מושג מה יש לי . אני אשמח אם תיהיה איתי בקשר לגבי חברתך אני רוצה לשמוע עוד פרטים מפני שאולי זה קצת יבהיר לי מה יש לי או שזה יתן לי כיוון כלשהו. את יכולה גם לי לשלוח לי הודעה אישית (אני מקוה שאת יודעת איך עושים את זה) הרבה בריאות

תגובה

קיים סיכוי שמדובר בטרשת נפוצה , האם בוצעה בדיקת MRI חוט שדרה? לא אוכל לדייק יותר ללא בדיקתה

eriprhsk

New member
תודה על תשובתך

היא טרם עשתה MRI של חוט השדרה (יש לה תור) והרופאים שמטפלים בה בכל זאת מאמינים שיש לה טרשת. התוצאות של בדיקת הפוטנציאלים המעוררים לא היתה לגמרי תקינה. דרך אגב, היא שאלה האם ב-MRI בחוט השדרה מחפשים את אותם הסימנים שחיפשו ב-MRI הראשון שעשו לה (למוח?)? ומצטערת על ההטעיה - מסתבר שהבנתי לא נכון ולא עשו לה ניקור מותני. סוף שבוע נעים, קרן.

למעלה