אבחון לגיל 15

אבחון לגיל 15

שלום לכולם לפני כמה שבועות כתבתי פה על בתי בת 15 שאני חושבת שיש לה NVLD היום אנו לקראת אבחון ואולי לקראת מעבר לבית ספר אחר..... אני הבנתי שאבחנה של אספרגר תפתח לי אפשרויות רבות לעזור לה מבחינת טיפולים. מכוון שכרגע איםן לי משאבים כלכלכיים לטיפולים ארוכים, אבל גייסתי כסף לאבחון. האם מישהו מכיר מאבחן שמבין עניין ויכול לאבחן בעיית תקשורת אצל ילדה שממש ממש לא נראית ממבט ראשון כבעית תקשורת, מדברת לגמרי לענין ,אולי טיפה בשפה גבוהה אבל לא מוגזם, יוצרת קשר עין וכ' ובעצם רק אחרי תצפית ארוכה בהתנהגותה בחברה אפשר לראות שיש קשיים? וגם אז מדובר רק בניואנסים. רק כשהניואנסים הללו הם מאוד חשובים.... אני חשבתי שלא בטוח שניתן יהיה לראות את זה באבחון ואני אצטרך לספר על המקרים הרבים בהם מתנהגת "מוזר" ומאוד נפגעת כשמעירים לה על זה גם אם זה בעדינות - מבחינתה היא "שוב פישלה"... גם כשהיא רואה סרט למשל לרוב היא כן מבינה תקין את מה שקורא...היא רק לא מבינה מה קורה בחברה כשהיא - חלק.... היא טוענת שהיא בכלל לא מבינה מה קורה בין הילדים, למה ועל מה הם צוחקים על מה הפ מדברים והיא ממש לא מרגישה חלק מזה....וזה ככה כבר מגיל 4. האבחון יכול להיות בכל עיר אנו נסעה לכל מקום ששם יש מומחה אמיתי...

schlomitsmile

Member
מנהל
אם היא לא על הספקטרום מומחה אמיתי לא יאבחן אותה על הספקטרום, למרות שאני מבינה ומסכימה שגם NVLD צריך מענה כולל טיפולי, וזה באמת מתסכל שאין תמיכה בזה. בכל אופן, כיון שהיא בת, ובגלל שהסימנים פחות מובהקים, יכול גם להיות שהיא על הספקטרום, אלא שרק מומחה אמיתי יידע לזהות זאת. ממליצה לכם לפנות לבית אחד http://www.bait1.co.il/web/8888/nsf...16932&_UserReference=CA02BF0FBCF510E44F048369

dina199

New member
האיבחון זה לא רק כשהמאבחן רואה

מצב מסויים בנקודת זמן מסויימת בחדר שלו. באיבחון רציני המאבחן מבקש שתספרי לו הכל החל מהלידה , כל מה היה בינקות , בגן , בבתי ספר - לאורך כך החיים. וגם שתביאו לו את כל החומר הכתוב האפשרי: איבחונים קודמים (מכל סוג), סיכומי טיפולים , הערכות ומכתבים מבתי ספר - כל דבר שיכול לתת יותר פרטים עליה. אדם בספקטרום האוטיסטי יכול לדבר לגמרי לעניין , ולפעמים הוא מדבר לעניין בצורה הגיונית מדי (מבחינת סביבה נ"טית). מי בשספקטרום לא מחייב שיהיה לו IQ נמוך או קשיים קוגניטיביים. הרי הקשיים העיקריים הם תקשורתיים , וגם רגשיים. כל העניין של איבחון קיים כדי שתהיה בדיקה יסודית ולא 'מבט ראשון' ואז יגלו מה שלא מגלים במבט ראשון (אני לא מאבחנת באינטרנט , כל דבר שאמרתי יכול להיות תקף גם ל NVLD או לכל דבר אחר שהמאבחן יחליט). אם היא נפגעת מכל מני דברים שנראים 'זניחים' - זה עניין רגשי ובכלל לא זניח מבחינתה. כשרואים סרט זה משהו חיצוני ומתבצע עיבוד לוגי . חוסר הבנה של החברה בחיים - זה עניין תקשורתי ורגשי. ואם זה מגיל 4 אני מניחה שהיו המון מקרים שאמרו לך שאת 'אמא היסטרית'.. ואני תמי ממליצה למלא את השאלון של טוני אטווד באתר אפי אספגר ישראל. הוא ממקד דברים ונותן כיוון. את צודקת כשאת ניגשת לאיבחון , כי הקשיים בכלל לא 'מינוריים' ובהחלט מורגשים (גם אם רק 'אמא היסטרית' כמוך מרגישה) . בהצלחה

תודה רבה על התגובה

אני ראיתי קשיים מגיל 4 , בעיקר כאלה- היא משחקת לבד,למשל בבית שלה, ממציאה איזשהו רעיון למשחק, באה אם זה לקבוצת ילדים - בגן שעשועים על יד הבית ו"דוחפת" את הרעיון הזה.פשוט נכנסת לקבוצה ומתלחילה לשחק ככה.אבל הילדים היו באמצע משחק אחר ולא בדיוק התלהבו.. היא נורא נפגעת ועוזבת מייד, נעלבת, שונאת אותם... אני שנים חשבתי שזה רגשי ולא הבנתי למה ילדה שסה"כ מאוד אוהבים אותה ודואגים לה והסביבה שלה כל כך בטוחה ותומכת מפתחת כאלה בעיות רגשיות... היו אנשים בסביבתי שהכירו אותה טוב והגדירו אותה כי"מאוד מודעת לעצמה ורגשות של עצמה ולא מתייחסת כלל לרגשות של אחרים"... אבא שלה שהוא בעלי לשעבר קרא לזה"אגואיזם"... היו לה חברות בגן בגיל צעיר אך תמיד זאת הייתה תקשורת אחד על אחד ואף פעם זה לא הזחיק יותר מחודשיים-שלושה. היו קשיים לאכול אוכל חדש ולעום ברים חדשים, הרבה מעבר לרגיל, השנה-שנתיים האחרונות זה פחות מורגש במיוחד כי עברנו משבר כלכלי והרבה פעמים פשוט לא היה אוכל אחר בבית...אם זאת, אם פעם אם לא היה בדיוק בסיוק מה שהיא רוצה- היא יכלה להישאר רעבה ולסבול... הייתה נוקשות חשיבתית, אכן..לא לאכול קונפלקס אם נשארה לי חצי מנה במקום מנה שלמה...לאכול רק את הקורנפלקס הזה וזהו...היו נוקשויות שהתרככו קצת... יש גם סימנים סנסוריים- היא רגישה מאוד לריחות ולא סובלת שום ריח חזק, כמו כן, היא רגישה מאוד לרעש ומאוד סובלת בבית ספר או בקניון בגלל שכולם רועשים .... במקום הומה אדם היא מאוד סובלת וממהרת לחזור לחדר שלה, לשקט, מחשב וספרים וציורים.... ראיתי אותה עם חברות - בנות מהכיתה.... אם זה אחת על אחת- המשחק היה יכול להחזיק והיא הייתה מסתדרת במיוחוד אם זה סביב תחומי ענין שלה. גם שם היא הייתה פתאום משום המה נפגעת ממשהו לא ברור לאף אחד, ומפסיקה את משחק בלי שום סיבה נראית לעין...אבל פחות. כשיש קבוצה- היא לא מסוגלת להבין כל מה קורה. היא מבינה מצבים ברמה שאם צוחקים אליה ולועגים לה- היא תבין ולא תחשוב שצוחקים איתה . אבל מצבים מורכבים יותר- לא תמיד.... היינו במסעדה לא מזמן -היא הזמינה אחרונה , אחרי כולנו. היא אמרה למלצרית את כוווול השם של המנה כולל כל המרכיבים ותת מרכיבים.. היא לא הבינה שבעצם לא חייבים להגיד את כל מה שכתוב... מספיק להגיד "פסטה ברוטב פטריות" ולהראות אולי בתפריט... ולא צריך לומר " פסטה ברוטב פטריות ושמנת עם בזיליקום ואורגנו ובצל ירוק בתוספת זעתר ועלי בייבי ונגיעות שומשום ....וכ' . דברים כאלה כמו שתארתי קורים לה המון ביום- יום ואנשים מסביב לא מבינים.... היא מודעת שהיא לא מבינה דברים ועושה "פדיחות". היא מאוד מפחדת לעשות פדיחות ולכן מעדיפה להסתגר בבית.... ועד עכשיו רוב המטפלים טענו שזה רגשי..אני יודעת שיש מטען רגשי עצום. אבל המקור הוא לדעתי- קוגניטיבי- תקשורתי. היא באמת לא מבינה ....

dina199

New member
תמיד אפש לפטור את הכל ב'מטען רגשי'

אבל לפי מה שאת מספרת זה נראה בכלל לא מינורי ואפילו יותר מ NVLD . מאוד מזכיר את המצב של הבן שלי (הוא אספי שאובחן בגיל 14) ופחות את המצב של הבת (היא נשללה כאספרגר בגיל 15 , חשודה כ NVLD אבל אין לנו איבחון רשמי) האם היו לכם כל מני איבחונים או טיפולים קודמים ?

אז כנראה שפישלו המטפלים ואני יחד איתם...

היה טיפול במרכז "משעולים" למשך שנתיים, מאוד אינטנסיבי כולל הדרכת הורים מסודרת . אני כל הזמן שאלתי אותם האם הם רואים שיש קושי בהבנת סיטואציה חברתית. הם שללו את זה. בערך אחרי שנה של טיפול הם אמרו לי שכן- רואים משהו. רואים שקשה לה להבין ג'סטות,למשל, שלא תמיד היא מבינה נכון אינטונציה, וגם הבעות פנים לא תמיד...אבל הם שללו את הנושא של תקשורת. אמרו שלא ממש חשוב איך קוראים לזה העיקר שהיא בטיפול... הטיפול נתן לה הרבה מודעות עצמית וכן , לימד אותה קודים מסוימים. אחרי שנתיים היא אמרה שזה לא עוזר לה יותר והיא רוצה להפסיק. היא עדיין בודדה לגמרי בבית הספר והחברים שלה כולם באינטרנט ואף אחד מהם לא בארץ- היא מתכתבת איתם באנגלית....

dina199

New member
את לא פישלת שום דבר.

אם היא אכן בספקטרום , מאוד יכול להיות שיש טיפולים שלא מתאימים ואף אחד לא יודע מזה. לכן חשוב מאוד איבחון מקצועי מדוייק.

פישלתי כי אני בעצמי במקצוע

למרות שלא ממש בתחום. יצא לי להכיר ילדי אספרגר - מדהימים...אבל הם הראו מעט שונה מבתי מבחינת דיבור, תכנים, ההתרשמות הכללית.... אבל חשבתי על זה הרבה מאוד. באולי היא בכל זאת כן.

dina199

New member
עדיין

מי שלא בתחום לא יודע בדיוק מה לחפש. חוץ מזה אין שני א"סים זהים , כמו שאין שני נ"טים זהים. וכנראה נתקלת באספים בנים. כאמור בנות שונות מבנים , ורק עכשיו מגלים שאת הבנות צריך לאבחן בצורה אחרת.

אכן

נתקלתי רק בבנים והיה די ברור השוני שלהם אפילו בשיחה של אחד על אחד הם כולם היו מקסימים.מאוד נהניתי לעבוד איתם רק לא ממש הבנתי מה לעשות איתם במקצוע שלי כי הם היו יותר חכמים ממני בהרבה
אבל אכן ראיתי את הקושי . ואכן הבת שלי נראית ונשמעת אחרת. אם לא מכירים טוב. לא משעתי שום דבר על השוני של בנות. בכל מקרה אני מודה לך על המידכע וכרגע זה לא כל כך משנה. נחכה לתוצאות האבחון.

יש לי בן עם ספרגר

ולא רואים את הקושי בשיחה אחד על אחד. אפילו לא תמיד באינטראקציה עם ילדים, כי חלק מהזמן היא תקינה. רק באבחון מסודר ראו את זה.

dina199

New member
כי תקשורת אחד על אחד

ובעיקר עם מבוגר היא הדבר הכי נוח לאספי . ולהרבה א"סים 'לפעמים' יש מצבים 'תקינים'. לכן אני אומרת שאם מתארים משהו ויש הרבה 'לפעמים' זו סיבה ללכת לאיבחון. כי כשהאדם נ"ט אין 'לפעמים' , יש 'תמיד' ז"א אף אחד בכלל לא משקיע משחבה לבדוק משהו , כי אין שום צורך.

dina199

New member
אני בטוחה שגם הבת שלך מקסימה

וכן אספים חכמים , לכן המבוגרים (כולל מאבחנים) 'מתבלבלים' כי הבוגרים מאוד מעריכים חכמה קוגנטיבית. והרבה א"סים הרבה פעמים גבוהים בכמה שנים מבחינה קוגניטיבת משכבת הגיל הכרונולוגי שלהם. ואז יש מצב שהמבוגרים אומרים ' הילד כל כך חכם , למה הוא לא יכול זה וזה ...? '. כי מה שאצל ילד א"ס נמוך מהגיל הכרונווגי , זה הגיל הרגשי ובהתאם לזה התקשורת. ולגבי השוני של בנות זה משהו די חדש.. זה בדיוק כמו שגילו שאת הבדיקות של תרופות עשו רק על גברים , והתברר שתרופות משפיעות אחרת על נשים כי מבנה פיזיולוגי הוא אחר. למשל שולחים לאיבחונים בעיקר את הילדים המפריעים - אז בנות ובנים שמפריעם יישלחו לבדיקות. גם ישלחו לבידרת בנים שקטים כי זה 'בנורמה'. (וזה יקרה רק אחרי הילדים המפריעים) אבל אם יש ילדה שקטה, מופנמת ולא מפריעה - רב הסיכוים שהיא לא תשלח לאיבחון.

ללא נושא

למעו האמת היא ממש מתאימה להגדרה היא מאוד חכמה ומבחינה קוגניטיבית אין לה בעיות ויחד עם זאת היא אומרת על עצמה- אני מרגישה כמו בת חמש... היא מדברת בשפה מעט גבוה אבל לא באופן מוגזם היא גם מבינה שלא מתאים לדבר בשפה גבוה מדי בחברה ומצבים של "חוסר נימוס" קורים לה לעתים ולא כל הזמן בסה"כ היא מבינה את כללי הנימוס הגלובליים אבל היא מתבלבלת בניואנסים... לפני חודש המורה צעקה בשיעור על ילדה מסוימת והבת שלי אמרה לה "את ממש מגזימה"... המורה סילקה אותה מהשיעור. הייתה עוד פעם אחת שהיא "התחצפה" למורה והילדים חיזקו אותה מאוד וקראו לה "מלכה" כי זה יצא מצחיק...אבל היא בכלל לא הבינה מה בעצם קרה ולמה המורה כועסת... למען האמת, גם לי קשה לקרוא מפה חברתית, אבל לא ברמה כזאת. פשוט אם אני עם הרבה אנשים אז קשה לי לזכור מה לא כדאי להגיד על יד מי ומה יכול לפגוע במי וכו'. זה מעייף אותי מאוד כי צריך לבחון כל מילה ואני אדם אימפולסיבי ... יחד עם זאת, מאז ומתמיד היו לי הרבה חברות וחברים. נכון העדפתי אחד על אחד אבל גם בקבוצה הסתדרתי לא רע, עם קצת "פדיחות" פה ושם. היום אני מעדיפה גם בקבוצה ליצור תקשורת אחד על אחד כי זה יותר קל. אך יש לי הרבה חברות ואני יוזמת בקלות תקשורת ויוצרת בקלות חברויות חדשות. כשההיכרות מתפתחת אז אני פשוט מודיעה לאנשים שאני אף פעם לא מבינה רמזים ועם עושים לי סימנים למשל לאחורי הגב של מישהו- רוב הסיכויים שאני לא אקלוט או שאני אקלוט מאוחר. אז אני מבקשת מהם לדבר אליי ישר אם הם רוצים ממני משהו וזה הכל... וזה משהו שרואים רק אחרי היכרות מאוד עמוקה...בן הזוג שלי למשל בהתחלה אמר שאני מגזימה ואין לי שום בעיה...אבל אחרי כמה שנים ביחד הוא הודה כי הוא כן רואה את זה...

שירהכ

New member
נשמע תקשורתי לגמרי

אבל אם זה בספקטרום או מתחת לסף ההגדרה רק מאבחן מקצועי יכול לאמר.

nofaritrit

New member
תראי , אני מציעה לך

ללכת לשני מומחים או שלושה, בטוח אחד מהם יאמר שהיא בספקטרום. סליחה שזה נשמע לא מקצועי אבל האבחנה הזאת לא ממש ברורה גם בין אנשי המקצוע עצמם. אם זאת האבחנה שאת רוצה לילדה ויש דברים שמריחים כמו ספקטרום סביר להניח שתקבלי אותה.מקסימום אפשר למתוח קצת את הגבולות בשביל לעזור לה. אם כל השלושה יאמרו שהיא לא בספקטרום אז כנראה שאין שום דבר שמריח לכיוון הזה. מלבד זאת , מאבחנים בהחלט מסתמכים גם על מה שההורים מספרים ולא רק מה שרואים בחדר.

חשבתי גם בכיוון הזה

אני גם חשבתי ללכת לכמה כי אני מכירה את ההדגרות של DSM ואני יודעת שכמה דברים וודאי נופלים שם בפידידי תפקוד גבוה או משהו מסגנון אני כן רוצה להוצאי אבחנה . כדי לדעת סופית ויותר מזה- כדי לקבל עזרה. גם היא רוצה. היא ממש רוצה לדעת מה זה ולמה היא לא מסתדרת איפה שכולם מסתדרים...

dina199

New member
בנות זה לא בנים.

וקורה שיש בת בספקטרום והמומחים לא יודעים לאבחן. לכן בהחלט מומלץ ללכת לכמה מומחים (אם יש אפשרות)

למעלה