אבחון לבן שנה ועשרה ?

אבחון לבן שנה ועשרה ?

ממעקב פגות .. וחשד לרגישות יתר התגלגלנו במכון לפסיכולגית . שערכה איבחון עלפני 3 פגישות - לפעוט בן שנה ועשרה. הכולל פאזלים ומשימות שונות - בכולן עמד .. אך לדבריה יש לו דפוס של תבניות בדיבור . מידי פעם חוזר על מילים מספר פעמיים .. שאלותי הן : האם מקובל כלל לערוך איבחון פסיכולוגי לכזה גיל ? מה היה אם כלל לא היה מדבר כמעט - ישנם בני גילו שבקושי מדברים ..יש לציין שהוא דיי חריג באוצר המילים וביכולות שלו מיוזמתו למד אותיות ולקרוא כבר מגיל שנה ואוצר מילים ענקי ( כמעט מדבר חופשי ) ויכולת לספור וצורות גאומטריות וכו´ .. האם יתכן שבגלל היכולת החריגה הזו פשוט מפנים אותנו מגורם לגורם כי לא יודעים איך " לאכול אותו ?"..

גרא.

New member
בגיל שנה ועשרה,עושים לילד אבחון

התפתחותי,לאו דווקא פסיכולוגי,שאין לו ערך מעשי כלשהוא.בגיל זה,שהוא גיל העצמאות,ילד "נורמאלי",מדבר בין 20-2 מילים..ואם בנך כמעט מדבר חופשי, מבחינתי,מדבר במשפטים בני 2,3 או ארבע מילים,שיש בהן פועל..אוצר המילים שלו גבוה לפחות בשנה מגילו,וזה מעיד על השקעה רבה ונכונה שלכם בפיתוח היכולת המילולית שלו..אם כי,באמת שאין לו צורך בגיל כלכך צעיר להכיר צורות גיאומטריות..בשביל מה?? העובדה שהוא חוזר בדבור מדי פעם על אותם מילים,אינה בעייה,אלא תופעה מוכרת אצל ילדים רבים הנוהגים לחזור שוב ושוב על מילים שהם מכירים..היכולת לדבר,להשתמש באוצר מילים גבוה מעל הגיל,כולל ידע רב,עשוייה להצביע על ילד עם פוטנציאל שכלי גבוה במיוחד, אם ורק אם ההשקעה בפיתוח השפה תמשך,והפער שבין גילו הכרונולוגי,לגילו השפתי,פער שעומד כיום על כשנה + ימשך,ואף יתחזק...לבסוף,אני אישית ערכתי לא מעט איבחונים התפתחותיים לילדים בגיל של בנך,ואף לצעירים ממנו מגיל שנה וחצי..מרבית הילדים כפי שציינתי בגיל זה מדברים מעט מילים,אבל מסוגלים להבין ולבצע הוראות שונות,כולן בתחומי המוטוריקה העדינה,הגסה, והשפה..המשיכי לגדל את בנך כמקודם,דברי אליו מה שיותר,שחקי עימו תוך כדי דבור,והמשיכי להנות ממנו,כל עוד הוא מאפשר לך את זה...

תודה ו..

תודה על תשובתך .. הרגעת אותי מעט . לגבי צורות גאומטריות וקריאה בגילו - אני יודעת שזה לא נשמע הגיוני אבל כל הלמידה הזו באה מיוזמתו עוד ועוד... אין גבול לדרישה שלו . ואכן במכון להתפתחות האשימו אותנו כהורים שדירבנו .אותו ללמוד ולא האמינו שזה הגיוני שזה בא ממנו .

למעלה