אבחון כתב היד

• פותח הנושא GK84
  • פורסם בתאריך

GK84

New member
אבחון כתב היד

שלום לחברי הפורום!

אשמח לשמוע את חוות דעתכם על כתב ידי ומה שעולה ממנו.

תודה מראש

doron nitkin

New member
שלום לך .

מכתב ידך ניתן ללמוד על בחור נבון , מסודר , חרוץ וחברותי . ניכר שאתה גם יודע להציב לעצמך מטרות ויעדים ואיך להגיע אלהם .
כשאתה מסמן לעצמך יעד אתה יודע בדיוק איך להגיע לשם , אתה משתמש במכלול יכולותיך בכשרון רב עד להגעתך למחוז חפצך , אפשר לומר
שעד שאתה כובש את מטרתך אתה שופע חיוניות ואנרגיה מתפרצת .
הבעיתיות מתחילה דווקא כאשר אתה מגיע למחוז חפצך לאותו מקום שחלמת עליו והשקעת את כל מרצך להגיע לשם , אז למרבה האירוניה אתה מקבל
רגליים קרות , חששות , חרדות , וכל חדוות ואנרגית ההגעה למחוז היעד נעלמת ומופיעה חרדה שמשתקת אותך לחלוטין .
הפחד לאבד את מה שהשגת בעמל רב גורם לך לשיתוק , במקום להנות מפרות עמלך אתה נכנס לפחדים מה יקרה אם האבד הכל ?
למרבה הצער מחשבותייך אכן מתורגמות למציאות היות ואתה הופך מבחור שופע קסם , אנרגטי ונלהב לבחור כבוי , חרד ומפוחד שכל דבר מקפיץ אותו .
לעניות דעתי גם האנשים סביבך לא מבינים פתאום את המהפך הדרמטי שחל בך , איך מבחור אנרגטי , שופע קסם , כישורים ויכולות אותו הכירו אתה הופך להיות
בחור חרדתי , מפוחד , זועף שכל הזמן עומד על המשמר ומחכה לנפילה הגדולה שתגיע .
גם במישור הזוגי אתה מתנהל באותו אופן .
נסה רגע לעצור ולהתבונן אחורנית על עצמך .
האם חברתך לשעבר קיבלה לאחר הסכמתה לזוגיות עימך את אותו בחור שהכירה ? או לאחר שאמרה כן הפכת בין רגע ממחזר נלהב המוכן לכבוש למענה את העולם
לבחור חרד המפחד לאבד אותה , וכך מסמל של מחזר נלהב ואנרגטי הפכת עבורה כהרף עיין לדמות אחרת שלא בטוח שהייתה מסכימה להיכנס עימו למערכת זוגית
מכתחילה .
נסה לשמור על אותה רמת התלהבות ואנרגיה גם לאחר הגעתך ליעד , הרי קיבלת והגעת למחוז חפצך אז למה לא להנאות מהצלחתך .

האיבחון שנעשה הוא חלקי בלבד ולא משקף את מכלול אישיותך , יש לקחת בחשבון שזהו איבחון ראשוני וחלקי בלבד ולא מהווה תחליף לאיבחון גרפולוגי מלא !

כל טוב ובהצלחה .

GK84

New member
הערות על הניתוח

תודה רבה דורון. החלק הראשון לגבי הפן המקצועי מדויק. אני באמת מתחיל להרגיש ריקנות וחוסר אנרגיה כשאני סוף-סוף מגיע ליעד ואני באמת צריך ללמוד איך להישאר באותה רמת התלהבות לאורך זמן.
לגבי התחום הזוגי, דווקא אני מרגיש שכשיש בחורה שאני מעוניין בה ואני משדר לה זאת ומשתדל להיות מחזר טוב, היא מרגישה שהחיזור הזה חונק אותה והיא מנתקת מגע.
התיאור שלך מדויק במקרה שהבחורה מעוניינת בי ואני פחות מעוניין בה ולמרות שאני משתדל להיות ג'נטלמני, בליבי אני מרגיש חוסר אנרגיה וחוסר מסוגלות להמשיך הלאה בקשר.
מה אני יכול לעשות שעם בחורות שאני כן מעוניין בהם, אצליח לפתח מערכת יחסים רצינית.

שוב פעם תודה רבה

doron nitkin

New member
זאת בדיוק הכוונה .

נסה להיות מחזר עדין ורומנטי ולא לההפך למטרידן חונק ואובססיבי , כאן בדיוק טמונה בעייתך כפי שציינתי .
נסה לעצור ולחשוב מדוע אתה פתאום הופך להיות מחזר חונק במקום אותו מחזר רומנטיקן , משום שאתה מראש מפחד שהקשר עם אותה בחורה בה אתה מעונין
יתנתק ואז אתה עושה את כל המהלכים השגויים מרוב פחד שהיא תגיד לך לא ותעלם .
נסה להנות יותר מהחיזור מבלי להיות חונק יתר על המידה , תן לה לראות מי אתה באמת מבלי לפחד מראש מה עלול לקרות , הפחד שלך שייש סיכוי שהיא תסרב
גורם לנבואתך להגשים עצמה די בקלות .

בהצלחה .

GK84

New member
המשך אבחון

בהמשך לאבחון הקודם. אשמח להתייחסותכם לגבי ניתוח כתב בהקשר להתאמה מקצועית-בחירת מקצוע.

תודה מראש

מנסה את כישורי .

אתה בחור כישרוני וחרוץ שגדל בבית עם חינוך שמרן שנתן את השפעתו עליך .
חשיבתך מאוד רציונאלית ומחושבת הכל מוקפד ואין דברים למזל או ליד המקרה .
אני חושבת שהכי מתאים לך לעסוק במקצוע ההנדסה בגלל שהכל מחושב אצלך בנוסחאות .
מורה הכי פחות מתאים היות ואתה מרובע באופיך ועלול להצטייר לתלמידך בתור מורה קשוח .
בתקווה שעזרתי לך בהחלטה .

GK84

New member
תגובה לרונה

תודה רבה רונה. את צודקת בדברייך אך דווקא לגבי הוראה אני מרגיש שאני אוהב את המקצוע וללמד. אולי פחות לטפל בבעיות משמעת אך יש לי סבלנות לתלמידים ויכולת לפשט מושגים קשים.
את חושב שמרובעות היא תכונה לא מתאימה למורה?
בכל אופן תודה רבה

doron nitkin

New member
שבוע טוב .

יפה כתבה לך רונה ורצוני להוסיף עוד כמה משפטים לדבריה .
היות ואנחנו מודיעים כבר לכך שאתה נוטה לאבד אנרגיה במקומות עבודה לאחר שהתחלת שם בוא ננסה לשנות הפעם את המשוואה .
לעניות דעתי אתה צריך לחפש תחום עבודה שלא יאפשר לך לאבד ענין או במילים אחרות יתן לך עניין תמידי ובנוסף יתן לך תחושת בטחון ומסגרת .
תחום המחקר יכול להתאים עבורך ,יש את אלמנט החשיבה המתמדת והרציונאליות שאתה אוהב , אין קפיאה על השמרים , ויש לך את המעטפת האקדמאית .
תחום שונה אבל שנע על אותה משבצת התאמה הוא רב קהילתי או רב חינוכי , גם כאן אתה עוסק בתחום שלא נעול אלא משתנה כל הזמן כל אדם הוא עולם בפני עצמו כך שהסיכוי שתאבד עניין
הוא אפסי ביותר בנוסף יש כאן גם אלמנט של הרגשת משפחתיות ושייכות שמאוד חשובים עבורך .
שתי האופציות הנוספות שהעליית מהנדס , ומורה מתמתיקה מתאימות אבל כאן כבר קיים החשש מאלמנט השחיקה שלך , המקצועות הנ"ל מתאימים אבל אין בהם
אתגר ושינוי תמידי מה שיוביל אותך לאחר פרק זמן מסוים למחוזות השיגרה ולמחשבות על פרישה .

בהצלחה .

GK84

New member
המון תודה

המון תודה זה קולע מאוד למה שאני מרגיש בליבי. עזרתם לי מאוד לברר את הנקודות האלה. מעריך מאוד את עזרתכם.

למעלה