אבחון ילד בן 5.5

מצב
הנושא נעול.
העניין הוא שהשעמום ממילא שם

לדעת מה מקור הבעיה ולטפל!
אם הקופצנות נובעת משעמום, אז העשרה וגריה יעזרו. גם אז יש לתמוך בצד הרגשי של הילד ולעזור לו חברתית. אולם, אם זה ADHD, צריך לטפל בו. כפי שציינה אגוזים 1, הטיפול הוא לאו דווקא ברטלין. יש להתאים את הטיפול לילד ולמשפחתו וזה יכול לכלול טיפול התנהגותי, ריפוי בעיסוק, שינוי דיאטה, טיפול פסיכולוגי, הוראה מתקנת ועוד ועוד. הרטלין הוא הנפוץ בטיפולים התרופתיים, אך איננו היחיד. את האבחון, שכולל בד"כ גם המלצות לטיפול במסגרת החינוכית, ניתן להציג לגננת/מורה ולקבל (בזכות, ולא כטובה אישית) יחס אחר ותמיכה בילד.
העניין הוא שהשעמום ממילא שם
ומחוץ למסגרת השעמום לא באים לידי ביטוי קשיים שמזכירים ADHD.

I am ADiDi

New member
קודם כל לדעת אם יש בעיה.

לגבי אבחון ADHD
חוץ מריטלין, למה באמת צריך אבחון פורמאלי של ADHD? או אם לנסח אחרת, מה ניתן לעשות עם האבחון שלא ניתן לעשות גם בלעדיו?
קודם כל לדעת אם יש בעיה.
המודעות לקיום הבעיה היא כבר חצי הדרך לפתרון. גם ללא ריטלין. כאשר מבינים מהי הבעיה של הילד קל יותר לשתף את המורה\גננת והן בד"כ שמחות לשתף פעולה ולעזור. כשילד לא מאובחן והוא סתם מוגדר ע"י הגננת \מורה כפרוע וחצוף אז גם היחס שלה אליו שלילי בד"כ. היחס לילד שיש לו קשיים מאובחנים הרבה יותר טוב וחיובי. מיכל

ויש מורות/גננות

קודם כל לדעת אם יש בעיה.
המודעות לקיום הבעיה היא כבר חצי הדרך לפתרון. גם ללא ריטלין. כאשר מבינים מהי הבעיה של הילד קל יותר לשתף את המורה\גננת והן בד"כ שמחות לשתף פעולה ולעזור. כשילד לא מאובחן והוא סתם מוגדר ע"י הגננת \מורה כפרוע וחצוף אז גם היחס שלה אליו שלילי בד"כ. היחס לילד שיש לו קשיים מאובחנים הרבה יותר טוב וחיובי. מיכל
ויש מורות/גננות
שדווקא בשל היותו של ילד מסויים מאובחן כבעל קשיים מסויימים הן מתייחסות אליו כאל בעייתי. למשל, המחנכת של אח שלי בא'-ג' בפירוש התייחסה אליו כאל ילד מפגר (בניגוד למורות המקצועיות שהתייחסו אליו כאחד התלמידים). גננת/מורה יכולה לתייג ילד כבעייתי בין אם הוא מאובחן ובין אם לא. היחס השלילי הוא בכל מקרה לא בגלל אבחון/העדר אבחון אלא בגלל אותה גננת/מורה. זו בחירה שלה אם להיות אטומה או אנושית.

maya2505

New member
נכון מאוד

ויש מורות/גננות
שדווקא בשל היותו של ילד מסויים מאובחן כבעל קשיים מסויימים הן מתייחסות אליו כאל בעייתי. למשל, המחנכת של אח שלי בא'-ג' בפירוש התייחסה אליו כאל ילד מפגר (בניגוד למורות המקצועיות שהתייחסו אליו כאחד התלמידים). גננת/מורה יכולה לתייג ילד כבעייתי בין אם הוא מאובחן ובין אם לא. היחס השלילי הוא בכל מקרה לא בגלל אבחון/העדר אבחון אלא בגלל אותה גננת/מורה. זו בחירה שלה אם להיות אטומה או אנושית.
נכון מאוד
ובשיחותי עם הגננת הבעתי רצוני כי יגישו לבני עזרה וביחד כגוף משותף הגננת ההורים והפסיכולוגית מתוך ידיעה מה נעשה לו בגן הקודם נסייע לו אך אני מרגישה כי הם ממהרים לקטלג את עם בעיית קשב וריכוז מבלי להתייחס למה שהוא עבר ולעובדה שאכן משעמם לו בריכוז בגן.

מרי פופ

New member
על מנת לנקוט במגוון שיטות אחרות

לגבי אבחון ADHD
חוץ מריטלין, למה באמת צריך אבחון פורמאלי של ADHD? או אם לנסח אחרת, מה ניתן לעשות עם האבחון שלא ניתן לעשות גם בלעדיו?
על מנת להיות מודעים למגבלות של הילד, על מנת שגננת לא תדרוש ממנו לעשות דברים שהוא לא מסוגל, אלא תלמד להתנהל איתו בדרך מתאימה לו.

maya2505

New member
אבל למה להתחיל עם קשב וריכוז

על מנת להיות מודעים למגבלות של הילד, על מנת שגננת לא תדרוש ממנו לעשות דברים שהוא לא מסוגל, אלא תלמד להתנהל איתו בדרך מתאימה לו.
אבל למה להתחיל עם קשב וריכוז
למה לא לבדוק את כל הבעיות מסביב ואחר כך לפנות לקשב וריכוז שהרי לעיתים רבות בעיות שאינן נובעות מקשב וריכוז מציגות סיפטומים דומים לסיפטומים של קשב וריכוז אז קודם לשלול את הדברים הללו ורק אז לבחון בעיית קשב וריכוז

זה כל כך מזכיר לי אותנו בשנה שעברה.

אבחון ילד בן 5.5
שלום רב, אני אמא ליד בן 5.5 . בני החל לדבר בגין 4 חודשים ומאז מתבטא בצורה מאוד מתקדמת לגילו. הוא יודע לשיר את מילות השירים לאחר שמיעה ראשונה. מבין באופן ברור תהליכים שהוא רואה בטלויזיה (לדוגמה מיטוזה, מערכת העצבים וכו') לפני שבוע הוא לימד את עצמו לספור עד 6 באנגלית. הוא מאוד רגיש לסביבה ולסובבים אותו ומבין מצבים רגשיים הבעיה היא שהסביבה מצפה ממנו להתנהג בהתאם וקשה לאנשים להבין שיש פער בין מה שהוא מבין ויודע לבין הבגרות הרגשית שלו. בגן קשה לו מאוד להשתלב הגננת מציינת שהוא מבצע פעילות מסיים אותה מהר והולך , היא גם מציינת שבשעת הריכוז הוא יושב כאילו עם קוצים בטוסיק ולעיתים אף קם מהריכוז מבדיקה שהגננת מבצעת אחר כך עולה כי למרות כל הקופצנות ולעיתים העזיבה הוא תמיד יודע את כל מה שלומד בריכוז אך בשל היותו שכזה קשה לו מאוד להשתלב בגן גם מבחינה חברתית. בעלי ואני החלטנו להתחיל לבחון את הבעיה, יצרנו קשר עם פסיכולוגית הגן, קבענו תור לנוירולוג ילדים . במקביל אנו גם רוצים לבדוק האם בננו מחונן הייתי רוצה לדעת היכן אוכל לבדוק את מנת המשכל של בני (אנחנו גרים בבאר שבע) תודה מראש
גם אצלנו הוא היה מפריע לגננת היא החליטה על דעת עצמה שהוא סובל מהפרעת קשב גררנו אותו לפסיכולוג (פרטי) הילד סבל ואנחנו סבלנו היום בכיתה א' הילד פורח לומד יפה מתקדם יפה עתיד לגשת לאיבחונים במהלך השנה חודשיים מתחילת השנה עם הרבה חופשים באמצע הילד שידע את האותיות וידע לקרוא קצת קורא בצורה שוטפת חשבון מתקדם יפה מאוד כרגע בהמתנה לאיבחון

אגוזים1

New member
למה (אם מותר לשאול) סבלתם?

גם אצלנו הוא היה מפריע לגננת היא החליטה על דעת עצמה שהוא סובל מהפרעת קשב גררנו אותו לפסיכולוג (פרטי) הילד סבל ואנחנו סבלנו היום בכיתה א' הילד פורח לומד יפה מתקדם יפה עתיד לגשת לאיבחונים במהלך השנה חודשיים מתחילת השנה עם הרבה חופשים באמצע הילד שידע את האותיות וידע לקרוא קצת קורא בצורה שוטפת חשבון מתקדם יפה מאוד כרגע בהמתנה לאיבחון
למה (אם מותר לשאול) סבלתם?
אם פגישה אצל פסיכולוג היא סבל, זה סימן לדעתי שהפסיכולוג גרוע ולא עצם הפגישה/אבחון... ואגב, זה שבסופו של דבר לילד אין קשיים, זה נפלא ונהדר
!!!

מצב
הנושא נעול.
למעלה