אבחון טורט

ורדית14

New member
אבחון טורט

בני בן 6.6 כחצי שנה עם טיקים מוטוריים ולאחרונה התווספו טיקים קוליים. היינו אצל נוירולוג לפני שהתחילו הטיקים הקוליים והוא אבחן הפרעת טיקים כרונית. האינטואיציות האימהיות שלי לצערי הרב לא איכזבו וכנראה שבכל זאת מדובר בטורט. אני מחפשת נוירולוג/ נוירופסיכולוג המתמחה באבחון וטיפול בטורט. אשמח מאוד לכל עזרה. אמא מודאגת מאוד

דרומית5

New member
בשניידר יש מירפאה מצויינת

המתמחה בתסמונת. תקבלי שם הרבה הכוונה, הדרכה ומעקב.

mazy

New member
היכן אתם מתגוררים?

יש מרפאה רב תחומית מצויינת ומקצועית בבי"ח שערי צדק בירושלים.

כוכב7

New member
ורדית שלום...

בני בן 7 ולא מזמן היית היכן שאת נמצאת היום ....חשוב ללכת לאבחון ולתת שם אולי בשביל השרט הנפשי ומכאן ועד מתן תרופות המרחק גדול.. לכל כדור יש תופעות לוואי ואם אתם "מסתדרים"עם הטיקים ויודעים להעלם מהם הים יבואו ויחלפו ... הילדים שלנו בגילאים דומים כך שאני ממש חשה הזדהות חזקי ואמצי והכי חשוב חזקי את ילדך בכל הדברים בהם הוא טוב. ותשתדלו לא לראות את הטיקים

ורדית14

New member
כוב 7

קראתי בפורום חלק מן ההודעות שלך ואף אחד לא יכול היה לתאר את מצבי טוב יותר בתקופה האחרונה. ( בכי בלילות, רצון שיהיה לו טוב..., פחד מן העתיד). הכי מפחיד אותי זה מה יהיה הלאה. אין לי מושג למה לצפות. כל יום אני אומרת אם זה ישאר כך אני אתמודד אך מה יהיה בהמשך? אני חוששת מן היום בו יתיחסו אליו כחריג. הבן האהוב שלי שכל כך אוהב חברים. זה מעסיק אותי יומם וליל ומצליח לנטרל אותי מהחיים עד שלפעמים אני נשארת בלי אוויר ממש.....

מניעת יחס חריג כלפי טוראטניק

שלום ורדית, האמת, קיבלתי החלטה לכתוב פחות בפורום, אבל ההודעה שלך באמת נגעה לליבי... הדבר שהכי חשוב כדי שילדך לא ירגיש חריג, זה שאתם כהורים תיתנו לו יחס רגיל:
אל תנמיכו ממנו ציפיות בעקבות הטוראט, כיוון שילד טוראטניק הוא בסה"כ ילד רגיל עם כמה "תוספות", והנמכת ציפיות פועלת כנבואה המגשימה את עצמה
אל "תנעצו מבטים" (גם כשאתם חושבים שהוא לא שם לב, כי אנחנו שמים לב כשנועצים בנו מבט!)
אל תבכו על מר גורלכם (כיוון שהילד מרגיש את זה, תאמיני לי).
אל תלכו ל- 75865 פסיכולוגים ו/או פסיכיאטרים, כיוון שכל ההתעסקות הזו משגעת את הילד. הילד צריך להמשיך בשיגרת-חייו, ומידיי פעם, לראות רופא / פסיכולוג (במינימום הדרוש). לשם כך, נסו לבחור מראש את אנשי המקצוע המתאימים (כלומר: לפני שהילד פוגש אותם). כאן בפורום תוכלו לקבל חוות דעת ספציפיות והמלצות על מטפלים ורופאים למיניהם.
אל תהפכו את העיסוק בטוראט ל"מרכז החיים" שלכם, כיוון שזה עלול לגרום לילד לחשוב שזה הדבר הכי חשוב בחיים (וזה לא). האמיני לי, יש חיים מחוץ לטוראט, והם אפילו אחלה-חיים.
התמקדו בנקודות החזקות של הילד, ולא בנקודות החולשה (הנובעות מהטוראט). במה הוא טוב יותר מחבריו? באילו תחומים הוא מוכשר? חזקו אותו בכל תחום כזה, כדי שיידע להעריך את עצמו בזכות אותם דברים.
אם מתחילים להתלחשש עליו בביה"ס, הזמינו הרצאה של בת-שבע גרניט. שווה כל שקל. היא תסביר לילדים (בהתאם לגילם) שהכל בסדר אצל הילד, ובסיום ההרצאה הם לא יחשבו שהוא "חריג". כנ"ל לגבי הצוות החינוכי - גם בשבילם יש לה הרצאה מאלפת, בסופה המורים לא יירדו לחייו (אם בכלל).
אל תוותרו לילד בנושאים המהווים "קווים אדומים" (אלימות, נגיעות "אסורות", וכדומה). טוראטניק מסוגל לשלוט בעצמו, ולפעמים הוא אפילו מצפה שיציבו לו גבולות (זה עוזר לנו להציב גבולות לעצמנו). אם תפעלו לפי הנקודות שציינתי, הילד יראה בעצמו "ילד רגיל אבל עם טיקים", ולא "ילד מיוחד". זה ייתן לו חוסן, והוא יוכל להקרין זאת גם על סביבתו. הדבר חשוב מאוד להתפתחותו הנפשית התקינה. בהצלחה.

כוכב7

New member
לצוללת ולורדית שלום...

הי לכן ורדית, כן אני מזדהה איתך ואת איתי אני כבר רוב הזמן במקום אחר . ולצוללת צהובה ומקסימה ....חיזקת אותי מפני שאני עושה בדיוק את מה שהמלצת - ניפגשתי עם פסיכולוגית משניידר וזה בעצם מ שהיא המליצה לנו + המרת טיקים מסויימים לאחרים אם הם מפריעים לו וזה עולה ממנו ... תמשיכי להיות כאן בשבילינו גם אם לפעמים יש אנשים שאומרים דברים שאינם נעימים לנו צריך להמשיך ולעשות את אשר הלב אומר כוכב 7

ורדית14

New member
תודה לכל המגיבים והתומכים

תודה רבה על התמיכה וקצת פיזור הערפל. בכל מקרה כל הזמן יש לי תחושה שבני הוא ילד נורמטיבי לכל דבר מקובל ואהוב. בני משפחתי טוענים שאני פסימית וכמו שהטיקים הגיעו כך הם יחלפו... הייתי רוצה לדעת האם גם אתם חשתם כך? מדוע כל כך חשוב לתת לסיפטומים שהוא חווה שם?

סמדר 21

New member
ורדית

צוללת הסבירה את הנקודות החשובות אני חושבת שיש הרבה לקחת ממה שהיא כותבת. לגבי התגובות של בני המשפחה אני רוצה לספר לך שתגובות כאלו שמעתי הרבה מאוד ולא רק מבני משפחה, וכמוני וכמוך עוד הרבה שמעו הרבה ביקורות במיוחד שיש לילד גם בעיות התנהגות אז קמים כל " החכמים" שאומרים שלילד יש בעיה של גבולות או פינוק יתר והאשמה נופלת על ההורים או שאם לילד יש חרדות אז אנחנו ההורים משדרים לו את החרדות ובמיוחד אם מדובר בילדים שמתנהגים כך רק בבית ולא במקומות אחרים, שגם זה קורה הרבה מאוד ואז מוסיפים ואומרים " אצלנו הוא ממש נהדר ממש לא הרגשנו אותו, מה אתם רוצים ממנו?" ואת יודעת מה הכי מעצבן שגם אנשי מקצוע כמו מורים, ורופאי ילדים או פסיכולוגים של השירות הפסיכולוגי שלא מבינים בטורא(כמובן שלא כולם} גם מהם שומעים תגובות דומות. לכן חשוב ללכת למרפאה רב תחומית כמו שניידר למשל ששם לדעתי תוכלי לקבל תשובות יותר מקצועיות. והדבר שהכי חשוב תלכי עם הרגשות שלך כי את האמא ולך יש את הרגש הנכון ולא להיות מושפעים ממה שמשפחה אומרת או חברים וכד'... בהצלחה !!!

כוכב7

New member
זהו שזה ממש לא חשוב...

השם לא משנה מה שמשנה זה - שאם זה טוראט אז הקבלה וההתעלמות זה הטיפול - ומה שחשוב הוא שכולם כולל המשפחה חברים קרובים בית ספר ידעו שלא מתייחסים ולא מסתכלים כי הם מרגישים... ובסופו של דבר ( לאט לאט) לומדים לחיות עם זה ולא לראות את הטיקים וזה פשוט נמצא שם - לא מנהל לנו את החיים כמו נקודת חן באמצע הפנים שבהתחלה רואים ובסוף כבר לא זוכרים באיזו לחי היא .... בהצלחה דרך אגב אם יש משהו במשפחה חברים שלא מסוגל להתעלם למרות ההסבר שלכם - אני הייתי מתרחקת ממנו- לי ברוך השם זה לא קרה. כוכב 7

מסכימה עם "צוללת" ורדית וכוכב../images/Emo41.gif

ובאשר לשאלותיך - מה שהכי חשוב הוא לזהות את הצרכים של הילד בכל התחומים (רגשי, לימודי והתנהגותי) ולתת להם מענה. לכן, מה שאחרים חושבים ממש לא חשוב כמו מה שהילד מרגיש. אבל, כפי שהודגש על ידי "צוללת", ממש חשוב שזה לא יהפוך להיות מרכז החיים שלכם. מנסיוננו - זה רק עניין של זמן עד שתסתגלו למצב החדש ותלמדו לקבל אותו ולחיות עם זה בשלום. בינתים - אנחנו כאן בשביל לעזור, לתמוך ולענות על שאלות. אז, חגשמח והרבה בריאות

למעלה