אבחון, היכן?

ctiam

New member
אבחון, היכן?

שלום רב, השתחררתי כרגע מן הצבא. הייתי מעוניין לעבור אבחון כלשהו משום שאני חש כי יש לי הפרעת ריכוז/קשב קלה כלשהי. זאת למרות שיש לי בגרות מלאה. היכן מומלץ לי לעבור אבחון? תודה רבה!

zivadina

New member
אבחון למבוגר

הפרעת קשב ורכוז איננה קשורה ליכולת אינטלקטואלית או להצלחה בלימודים. אתה מוזמן לקרוא על הפרעת הקשב ולפנות לפסיכיאטר או נוירולוג שמתמחה באבחון הפרעת קשב במבוגרים. האבחון כולל מספר פגישות, תלוי במאבחן. במידה שיש לך ביטוח משלים, תוכל לפנות לרופא/ מכון שעובד עם הקופה שלך ולקבל מן הביטוח המשלים השתתפות בגובה "ייעוץ רופא מומחה". אתה מוזמן לכתוב לנו מאיזה אזור ומאיזו קופה אתה.

ספקטק

New member
אם כבר, מנצל"שת

בוקר טוב לכולם, אני בת 26, וחושדת שיש לי בעיה בתחום של קשב/ ריכוז. אני כן מצליחה להתרכז לאורך זמן בפעולות מסויימות שאני מבצעת לבד, אבל לדוגמא בהרצאות המחשבות שלי נודדות. קראתי קצת על הנושא של add, ולא כ"כ נראה לי שאני מתאימה לקריטריונים. אשמח להכוונה. תודה.

zivadina

New member
תגובה לספקטק

את מוזמנת לקרוא את הספרייה שלנו למבוגרים וערוך לעצמך מספר אבחונים כדי לראות אם את מתאימה לאפיוני הפרעת קשב או לא. ההגדרה של הפרעת קשב היא : חוסר יכולת להתרכז לאורך זמן במשימות משעממות, פאסיביות שחוזרות על עצמן. לאנשים עם הפרעת קשב אין בעייה להתרכז בסרט מעניין או במשימות שדורשות תנועתיות ועניין, כמו מחשב, למשל. בנוסף, בעיות ברכוז עלולות לנבוע מסיבות שונות, למשל: בעיות רגשיות שמטרידות אותך, שינה לא טובה בלילה, ועוד ועוד. את מוזמנת לחזור אלינו עם שאלות נוספות.

ctiam

New member
תודה לכולם על התגובות ו...

אני גר בת"א, קופת חולים כללית. אם אני לא טועה אז כחייל משוחרר יש לי ביטוח משלים חינם לשנה.

zivadina

New member
אבחון דרך קופ"ח כללית

אתה יכול לעבור אבחון אצל ד"ר אלון אשמן במכון "אניגמה" ברמת גן. במידה שאכן יש לך ביטוח משלים (תוודא בקופה), תוכל לקבל החזר גדול לפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה". במכון ידריכו אותך בנוהלים אלה. בנוסף, יש המלצה על הפסיכיאטר ד"ר אורי שוורצמן מתל אביב. לא ידוע לי אם הוא עובד עם ה"כללית" וכדאי לשאול אותו.

למעלה