אבחון דידקטי

evaeva

New member
אבחון דידקטי

שלום רב,

שאלה שאשמח לקבל תשובה חד משמעית - הבן שלי עבר איבחון דידקטי ושם רשום לו תוספת זמן במבחנים וכן השלמה בע"פ , הבן שלי בכיתה ג', מורה אחד הסכים לעשות נסיון והילד קיבל ציון מעולה
שאר המורים לא מוכנים לבצע השלמה בע"פ היות ולא קיבלו הוראה מהיועצת.
היועצת אומרת שהפיקוח על בתי הספר לא מאפשר לה היות והמבחנים לכולם אמורים להיות אחידים - אני רוצה להבין משהו אחת ולתמיד האם רק מגיל חטיבה חובה על בתי הספר להתייחס לאבחון הדידקטי? עד בעצם האבחון הדידקטי "אינו שווה" להקלות בגיל צעיר יותר,????
האם אנו אמורים לסבול ולהדרדר בציונים עקב זה? הילד יודע ושולט בחומר אך בכתב קשה לו ועד שעונה על שאלה - שתיים נגמר הזמן למרות שיודע לענות על כל השאלות!!!
אשמח לקבל תשובה חד משמעית
תודה מראש וסליחה אם אני טיפה נסערת...
אווה

תשובתה של היועצת מוזרה

למעט מבחני המיצ״ב האמורים להיות אחידים, חוזר מנכ״ל מבהיר שתלמידים לקויי למידה זכאים להתאמות.
אבל ההחלטה היא בידי המועצה הפדגוגית של בית הספר , נדמה לי שהיא צריכה לכלול את המנהל היועצת והמחנכת
רוב בתי הספר משתפים פעולה עם המלצות האבחונים
מנסיוני, בחטיבת הביניים והתיכון הנוהלים יותר מסודרים על פי הכללים לבחינות הבגרות.
אני מצרפת קישור לחוברת להורים של משרד החינוך, תוכלי להציג אותה בבית הספר.
http://cms.education.gov.il/NR/rdon...-8EA5-EA23B0E2A165/48876/sulamot_chavalim.pdf

אם לא תצליחי, את יכולה פנות לאתר של משרד החינוך (או״ח) יש להם פורום הורים
וניתן גם להגיש ערעור לאגף לקויות למידה בראשות דר׳ יהודית אל-דור, שמאד קשובה לצרכי הילדים ולפניות ההורים
ציפי קוברינסקי

היועצת בהחלט לא צודקת. אם פנייה אליה לא

עזרה, פנו ישירות למנהלת ודרשו ליישם את המלצות האבחון.
מבחנים לא "אמורים להיות אחידים" - מטרת ההתאמות היא להתאים את דרך ההבחנות לקושי של הילד. כך שאם יש לילד קושי בהבעה בכתב וקצב איטי (מסיבות כלשהן), ומטרת הבחינה היא לבדוק את הידע ואת מידת השליטה בחומר הלימוד, הרי שההתאמה של השלמה בעל-פה אמורה לסייע לו להביא לידי ביטוי את הידע שלו, תוך שהוא "עוקף" את הקושי.
עצם זה שיישום ההתאמות הביא לשיפור כל כך משמעותי בהישגים אומר שהילד אכן זקוק להתאמות האלו.
חד משמעית - פנייה למנהלת. אם גם זה לא יעזור, פני גבוה יותר לגף ללקויות למידה במשרד החינוך ולהנהלת המחוז.

evaeva

New member
עדכון

תודה על התגובות
היועצת אמרה שזו גם תגובת המנהלת ושאלה אם אני רוצה לשמוע את המנהלת אומרת לי את זה , אמרתי לה שאני אבדוק הלאה ובאמת תכננתי להרים טלפון למשרד החינוך אך הם הפתיעו אותי ואמרו לי שהמנהלת שולחת מכתב לוועדה הפדגוגית עם הסבר בתקווה שיאשרו , אני כולי תקווה ואם לא יאשרו אז מה לערער על החלטת המועצה הפדגוגית?
כרגע מחזיקה אצבעות... מדובר על ילד נבון שקולט ויודע בדיוק מה אומרים הכל נכנס לו לראש הוא אפילו שיעורים אומר לי מס' עמודים ולא רושם וכל יום שאני אוספת אותו מהצהרון הוא משפיל ראש ואומר לי אמא לא הצלחתי להעתיק / העתקתי רק כמה שורות .... אין לי שום רעיונות איך לשפר לו את קצב הכתיבה (בדקתי גמישות/ בדיקת מיקוד ראיה) וכלום ..... הקטע המוזר שבצהרון הוא כן מעתיק מתוך מחברת של ילד אחר את כל החומר הכתוב !

אווה

תבקשי בעצמך להיפגש עם המנהלת כדי לשמוע

ממנה מה בדיוק ההליך. באותה פגישה תתארי לה את הקשיים של הילד וכיצד הסיוע הזה מאפשר לו להביא לידי ביטוי את הידע שלו, מקדם את הבטחון העצמי שלו וכך מעלה את המוטיבציה ללמידה. בקיצור, תנצלי את הפגישה כדי להפוך את הילד משם ברשימה למקרה חי בעיני המנהלת.
אגב, מטרת האבחון היא לתת הסברים לקשיים של הילד. האם באבחון לא הסבירו מדוע הילד מתקשה בהעתקה מהלוח ובהבעה בכתב? האם לא ניתנו המלצות טיפול ספציפיות ומפורטות בהתאם לקשיים? אם כך הדבר, הרי שהאבחון חטא למטרתו.
כדאי ומומלץ לבקש פגישה נוספת עם המאבחנת בדיוק כדי לענות לכם על השאלות האלו - ממה נובעים הקשיים ומה עושים עכשיו, מעבר להתאמות בבחינות.

אבחון דידקטי והתאמות בבחינות

שלום לך,

היועצת צודקת מבחינה זו שלמשרד החינוך אין כל מדיניות לגבי התאמות בגיל יסודי וכל בית ספר מתנהל לפי שיקול דעתו. למרות זאת לא צריך לוותר וכדאי לפנות למנהלת ולהפעיל לחץ.
בימים אלה אנו מגישים עתירה נגד משרד החינוך בעניין זה ממש, אם תרצי להתטרף את מוזמנת לפנות.

למעלה