אבחון דידקטי במת"י

ריטה ב

New member
אבחון דידקטי במת"י

היום הייתי במפגש הורים-מטפלים במת"י. נודע לי שאפשר לבצע אבחון דידקטי במת"י באמצעות הפנייה מבית הספר. אבל יש מגבלה אחת - בית ספר רשאי להפנות לאבחון דידקטי במת"י רק 2 תלמידים בשנה. מישהו יודע על כך? מישהו עשה אבחון דידקטי במת"י? האבחון במת"י הוא בחינם. אבחון דידקטי במכון שבהסדר עם כללית מושלם עולה כמעט 1000 ש"ח! אינני מבינה, למה יועצת בית הספר לא סיפרה לי על האפשרות הזאת (שאלתי אם אפשר לבצע אבחון איפה שהוא עם ההפניה הבית-סיפרית). אני הולכת לברר זאת.

zivadina

New member
אנחנו עברנו את זה

הבן שלי קיבל תור כזה מטעם בית הספר. גם שם היועצת אמרה שיש לה הקצבה של שני אבחונים בשנה. חשבתי שהבחירה בבן שלי הייתה קשורה במצב כלכלי. בכל אופן, הוא עבר אבחון ארוך מאוד מאוד עם בוחן של משרד החינוך.

ריטה ב

New member
שוחחתי היום עם היועצת

היא תתן לנו הפנייה לאבחון דידקטי במת"י. מה שכן - היא ממליצה לעשות אבחון מקיף - פסיכודידקטי, מכיוון שהיא חוששת שלבני יש גם בעיות רגשיות. קלינאיות התקשורת במת"י המליצו לי בחום על המאבחנת שלהם (לדעתם האבחונים שלה טובים יותר מ"ניצן"). מה גם - הבן שלי דו-שפתי, והמאבחנת הזאת - גם היא דוברת רוסית, שיכול לסייע מאוד בהבנת חלק מבעיותיו. האם אפשרי לבצע אבחון דידקטי במת"י ואח"כ להשלים אבחון פסיכולוגי במקום אחר?

zivadina

New member
אני חושבת שזהו אבחון פסיכודדיקטי

הבן שלי נבחן שם 8 שעות.

אימומה

New member
אפשר להשלים אבחון פסיכולוגי

אחרי דידקטי. אין בעיה לעשות את הדידקטי ע"י מאבחן דידקטי ואת האבחון הפסיכולוגי ע"י פסיכולוג. מומלץ רק להביא את תוצאות האבחון הדידקטי לפסיכולוג כדי שיוכל לעשות גם את האינטגרציה בין השניים.

למעלה