אבחון גיל 3

אבחון גיל 3../images/Emo23.gif

נגה היי זו טיראנה אמא של רון מרחב מאוזבקיסטאן שתי שאלות לי אליך: 1. רון עדיין כותב בכתב מראה מה ניתן לעשות ? דרך אגב רכשנו החוברות "נעים לכתוב מספרים" ו"מוכנות לכתיבה" ואנו מתרגלים אך לא על בסיס קבוע. 2. אחיו של רון בן השלוש מאוד קופצני, לא מקשיב להוראות ומרוכז רק בזמן הצפייה בטלויזיה או בעת הרכבת פאזל ( בערך כ 10 דקות). גם מבחינה מילולית מתקשה להתבטא - כנראה בגלל בליל השפות אליהן נחשף השנה האם יש צורך להביא לאבחון ? נגיע בסוף יולי לארץ. טיראנה

טיראנה שלום ...

שמחה שאת שומרת איתנו על קשר מרחוק ... לגבי כתב מראה ... האם רק אותיות מסוימות ? ולמה האימון רק לפעמים ? (אגב האם הוא משתמש ב"עברית" או ב"אנגלית" ... יכול להיות שהבלבול נובע משימוש מעורב בשתי השפות ?) לגבי הבן ... נראה לי שענית לבד ... בהצלחה

../images/Emo41.gifכתב מראה-טיראנה

נגה היי כתב המראה הוא כמעט לגבי כל האותיות וגם מספרים מסוימים כגון 4 5 7 רון כותב באנגלית אני לא מנסה כרגע ללמד אותו קריאה וכתיבה בעברית רק בשנה הבאה - בהמלצת משרד החוץ על מנת לא להעמיס עליו יותר מדי ולמנוע את הבלבול בין השפות ולכן כל השנה הזו היתה רק בסימן אנגלית למעט השפה המדוברת בבית - עברית ורק עברית כולל הקראת סיפורים בעברית. רון אמנם מדבר אנגלית ממש טובה ומהבחינה הזו הוא עשה צעד ממש ענקי אבל הכתיבה מאוד מאוד קשה לו באנגלית כמו שהיתה קשה לו בעברית בתקופת גן טרום חובה בארץ לגבי העובדה שאני לא יושבת עם רון מדי יום הבעיה היא בגלל עומס העבודה כי אני מגיעה הביתה עייפה ורצוצה בשעה 18:00 ולפעמים אף מאוחר ולכן לא תמיד יושבת ומתרגלת איתו.

../images/Emo41.gif כתב מראה

נגה היי אנו מגיעים שבוע הבא ונבוא למרפאה בכל מקרה רון עובד על החוברות מוכנות לכתיבה ומספרים בכתיבת המספרים יש שיפור, אך עדיין 4 הפוך המשולש בצד ימין, וכך גם 9 - העיגול בצד ימין ו 5 הספרות 3 10 1 7בסדר. כתיבת האותיות באנגלית מאוד קשה לו הרבה יותר מהמספרים ולכן מתאפיינת גם בחוסר מוטיבציה לשבת ולתרגל. ציור הילד עדיין נראה קצת ילדותי וברמה בסיסית ידיים+ רגליים - בצורת קווים. הראש לא תמיד פרופורציוני לגוף וכשאני שואלת מה לדעתו צריך להוסיף עוד בפנים או בגוף (כגון בגדים)הוא מתעצבן ומפסיק לשתף פעולה. מה ניתן לעשות ?

למעלה