אבחון בכף הרגל....?

adi4adi

New member
אבחון בכף הרגל....?

על מה מעיד עור יבש בכף הרגל? מופיע רק ברגל שמאל בעיקר בצד הפנימי, לאורך הקו של הבוהן והעקב. רגל ימין העור רך ושלם אינו יבש בכלל

avorly

New member
adi4adi, ברוכה הבאה בצל פורומינו

האם תוכלי להיות יותר ספציפית לגבי מיקום היובש בכף הרגל?

adi4adi

New member
כן...

כמו שאמרתי הוא קיים רק ברגל שמאל, סביב העקב אבל לא על האיזור שדורכים עליו למרות שאיזור זה גם קשה יותר. בקשת העור סדוק ובאיזור הבוהן העור קשה ויבש על הכרית שמתחת לבוהן ובחלק התחתון של הבוהן עד שמתחילה הכרית של ראש הבוהן. היובש נוטה לכיוון השפה של כף הרגל ז"א לא על האיזור שבא במגע עם הקרקע בדריכה. שאר האצבעות והכריות בסדר, אין עליהם עור יבש או קשה. מקווה שההסבר שלי היה מספיק ברור.... תודה!!

avorly

New member
עדי,

סביב העקב יכול להראות על יציבה לא נכונה, או על בעיות בגב תחתון, כמו שכבר אמרה שירי לפני. סדקים בעור בקשת מראה על יובש פנימי, הן מבחינה פיזית והן מבחינה ריגשית. שאלה- כמה כוסות נוזלים את שותה ליום? אפשר לפרט מה בדיוק? אם היובש בבוהן נוטה לכיוון שפת הרגל, אני הייתי חושבת דווקא לכיוון בעיות עמוד שידרה צווארי, או תחילת קו הכתפיים. מבחינה הוליסטית- הייתי בודקת את צ'אקרת הגרון.

מוסיפה מהשו

שלום לכולם אני מקבלת כל מה שאורלי כותבת אכן ניתן לחשוב על בעיות בחוליות צואריות . אל יש עוד גורם שאני למדתי מהמורב שלנו שאם יש יובש בבוהן וגולש כלפי חוץ אומר שיש בעיות אם איזו דמות גברית בחייך. תבדקי זאת יום נפלא לכולם

shiri240

New member
זה נכון מאוד לגבי צ'אקרת הגרון....

מחזקת את דברי אורלי לגבי צ'אקרת הגרון- יכול להיות שיש שם חסימה וכדאי לבדוק את העניין הזה ואם באמת יש חוסר איזון של הצא'קרה אז ניתו לאזן אותה.

shiri240

New member
עור יבש....

עור יבש, כפי שאני יודעת, מעיד על בעיות הורמונליות [תת פעילות הורמונלית] או בעיות שלד/שרירים/עצמות,אך צריך באמת להסתכל על המיקום של היובש בכף הרגל, כלומר באילו איברים שמשוקפים שם היובש נמצא,ולפי זה ניתן לדעת. כמובן יותר היה עוזר אם היינו רואים את זה בצילום או לפחות בציורי רגליים אם אין לך צילום. אם את אומרת בקשת הפנימית של כף הרגל, אז כנראה יש בעיות/כאבים בגב ואם זה בעיקר סביב העקב, אז זה יותר לכיוון של כאבי גב תחתון. לגבי עור יבש בבוהן, בכרית- ייתכן כאבי ראש, כי הבוהן זה איזור הראש, אך אם זה גם בחלק התחתון של הבוהן[בסיס הבוהן]-ייתכן שיש בעיה בתפקוד של בלוטת התריס, אך כמובן צריך לראות את המיקום של היובש כפי שכבר ציינתי, בשביל לדעת יותר במדוייק. ייתכן בעיות צוואר/עורף, אך כמובן אני מדגישה שכל מה שאמרתי פה זה לא מחייב שזה נכון וצריך לבדוק ולאמת את זה עם המטופל/ת. את אומרת שזה מופיע רק ברגל שמאל, אז ייתכן שבעיות אילו שציינתי נוטות להיות יותר בצד השמאלי של הגוף [אם זה באיזור הראש, צוואר או עורף וכו']. אני אשמח לשמוע גם דיעות של אחרים לגבי מה שאמרתי פה ואפשר לתקן אותי או להוסיף. שירי.

adi4adi

New member
הנה צילום

קודם כל תודה לשתיכן על התגובות צירפתי צילום, האיכות לא טובה ולא רואים כל כך את מה שאני רוצה להראות אבל סימנתי את האיזורים בהם היובש קיים. אורלי- אני שותה הרבה, לפחות ליטר וחצי ביום ואני שותה רק מים, כך שיובש בגוף אין לי אבל ללא ספק את צודקת לגבי יובש רגשי (אפילו חמור....) שירי- לגבי כל הכאבים שהזכרת, אין לי כאבים באיזורים האלה,לפחות לא משהו שיגרתי. אני עוסקת בספורט ולפעמים מופיע כאב פה כאב שם אבל לא משהו כרוני או קבוע. לגבי מה שכתבת על בעיות הורמונליות, אני נוטה להסכים איתך כי אני מרגישה בהתנהגות של הגוף שלי שמשהו לא בסדר אבל בדיקות שעשיתי אצל אנדוקרינולוג ורופאת נשים הראו שהכל תקין כולל בלוטת התריס. כמה שזה נשמע מוזר, הייתי שמחה אם היו מגלים שאיזו שהי בלוטה הורמונלית לא עובדת טוב כי אז היו מטפלים לי בה. עכשיו אני "תקועה" עם הרגשה שלי בלבד מול הבדיקות שיצאו תקינות. מבחינת הגוף שלי הכל די תקין ואני חושבת שהיובש הזה מעיד יותר על מצב נפשי. אם אתן או מישהו אחר יודע יותר על התחום הרגשי והנפשי אני אשמח לשמוע. שוב תודה

adi4adi

New member
ועוד שאלונת....

מה הכוונה בצ'אקרת הגרון (אני לא מבינה גדולה בצ'אקרות), במה היא מתבטאת? בטח זה קשור בביטוי (תחושה שלי), אני לא מתקשרת כל כך טוב עם אנשים, מדברת מעט והקול שלי חלש האם זה זה? ואם לא, אשמח לקבל הסבר

shiri240

New member
צ'אקרת הגרון...

שלום לך! צ'אקרת הגרון זו צ'אקרה שקשורה בביטוי דברים, הבעת עמדות בחברה וגם תחושות שאת מרגישה. זה נכון מה שאמרת לגבי התקשרות עם אנשים, קול חלש, חוסר ביטחון לגבי: "מה אגיד?","האם זה נכון להגיד?". אם הצ'אקרה לא מאוזנת, אז יש חסימה בדברים האילו שציינתי למעלה ותראי שזה גם מה שכתבתי בפירוט של החלק הנפשי/רגשי בהודעה הקודמת [לגבי עור יבש על בלוטת התריס]. את יכולה לפנות לרפלקסולוג/ית שיבדקו אצלך את עניין הצ'אקרות- אם הן מאוזנות או לא,ואם לא שיעשו לך איזון של הצ'אקרות.לדעתי איזון צ'אקרות מאוד חשוב כחלק מהטיפול הרפלקסולוגי.מקווה שעזרתי ואשמח לשמוע תגובות מאחרים. שירי.

shiri240

New member
אני שמחה לשמוע שאין לך בעיות...

שציינתי. מבחינה נפשית/רגשית: עור יבש באיזור בלוטת התריס ובאיזור הצוואר/עורף - מבחינה נפשית ייתכן קושי בלהביע דברים שאת רוצה להגיד, דברים שאת רוצה להגיד תקועים בפנים ולא יוצאים החוצה. ייתכן הרגשת כבדות [איזור הצוואר/עורף]-הרגשת כובד/עומס על הכתפיים. עור יבש באיזור המעי הגס/מערכת העיכול- מבחינה נפשית, יש תקיעות בחיים [עור יבש על איזור "המים" -זו חסימה-"המים" לא זורמים, כלומר אין דינמיקה של זרימה- דברים שאת רוצה להוציא לפועל לא יוצאים]. עור יבש באיזור תחתית העקב- עודף "אדמה", כלומר התעסקות יתר בצרכים כמו ביטחון, בית, משפחה, עבודה, ילדים, יציבות וכו': את נוטלת על עצמך הרבה דברים שקשורים למשפחה ולכן אולי יש גם הרגשת כבדות/עומס על הכתפיים, כפי שציינתי למעלה. אשמח לשמוע תגובות ממך על הדברים הנ"ל ולשמוע גם מאחרים. שירי.

shiri240

New member
מוסיפה עוד משהו.....

לגבי הקטע הנפשי/רגשי: עור יבש ברגל שמאל באיזור כרית הלב- מבחינה נפשית/רגשית ייתכן אכזבה או פרידה ממישהו יקר וקרוב אלייך. שירי.

adi4adi

New member
עכשיו אחרי ההסבר המפורט שלך

אני מוצאת הרבה יותר קשרים למצב הנפשי, כי כמו שאמרתי המצב הגופני שלי תקין. כל שאר הדברים במובן הנפשי נכונים לגבי, ממש כל מה שכתבת. זה יפה לראות איך באמת הכל משתקף בכפות הרגליים. אני אברר לאן אני יכולה לגשת לאיזון הצ'אקרות, לא ידעתי שאפשר לעשות את זה בטיפול ואם זה באמת מאזן אותן אז זה מה שאני צריכה המון המון תודה לך

shiri240

New member
כן,אפשר לעשות איזון צ'אקרות...

ורפלקסולוגים יודעים לעשות את זה. בד"כ עושים את זה בסוף הטיפול הרפלקסולוגי וזה באמת עובד! מאוד מומלץ, לא רק לך אלא לכל מטופל/ת שהולכים לטיפול רפלקסולוגי. ברוב גדול מהמקרים, המטופל/ת לא צריכים לבקש מהמטפל/ת שיעשו להם איזון צ'אקרות,[הרי לא כולם מבינים בזה],כי רוב המטפלים/מטפלות עושים את בדיקת הצ'אקרות בסוף הטיפול. שירי.

0 אור 0

New member
יש גם טיפול מיוחד של איזון הצ'קרות

לא כסוף טיפול מסויים, אלא טיפול שלם שמוקדש לאיזון הצ'קרות. כפי ששירי ציינה, המטפל עצמו חש בצורך לאיזון ומשלב את הטיפול הזה בתוך סדרת הטיפולים. אולי חשוב לך לדעת שטיפול רק לעתים נדירות ינתן כאחד מהטיפולים הראשונים. המטפל ירצה להכין את הגוף ולטפל בבעיות הבולטות יותר לפני שייגש לאיזון.

shiri240

New member
נכון מאוד! ../images/Emo24.gif

לגבי טיפול נפרד של איזון צ'אקרות- זו גם אפשרות שהמטפל/ת יעשו טיפול שלם שמוקדש לאיזון צ'אקרות, אבל קודם יעדיפו לטפל בבעיות הבולטות והרציניות יותר ורק אחרי מספר טיפולים יבדקו את הצ'אקרות ויעשו איזון לפי הצורך.

avorly

New member
איזון צ'אקרות

עדיף לאזן בכל טיפול רק שתי צ'אקרות זוגיות/נגדיות/משלימות (כל אחד והמילה שאליה הוא רגיל ...
), כי אחרת יתכן מצב של עומס ריאקציות אצל המטופל/ת. ככה אני בכל אופן נוהגת. אני מאזנת את הצ'אקרות שלפי מצב הרגל צריכות הכי הרבה את ההתייחסות והאיזון, וכמובן מכינה את המטופל/ת לריאקציות הצפויות. לעיתים אפילו דואגת שיהיה יותר מטיפול אחד רווח בין איזון זוג אחד לזוג אחר; הכל תלוי בתגובת המטופל/ת לטיפול.

0 אור 0

New member
גישה מעניינת

לא חשבתי על זה, אולי אנסה בהמשך - אשמח לדעת איך את מצוותת את הצ'אקרות, ואיך את משלבת אותם בשאר הטיפול. ההתמודדות שלי עם הנושא של הריאקציות היא באמת בכך שאני עושה איזון צ'אקרות רק לאחר כמה טיפולים (כאשר טיפולים ראשונים אצלי תמיד מתמקדים במערכות ההרחקה), בדרך כלל אפילו לאחר איזון כבד-טחול - אם כי כפי שאמרת זה יותר תלוי במטופל מאשר בכללי אצבע כלשהם.

csh018

New member
באופן כללי עור קשה למעשה מספר לנו

על שינויים ביציבה, אנו מוצאים עור עבה, קשה ומת בעקב, ליד הבוהן מס' 1, ובמקומות נוספים. עור קשה מעיד על מחסום הקיים כבר זמן רב, הגורמים לשרירים להיות מקוצרים או מכווצים באופן קבוע. העור הקשה חוזר ומופיע למרות כל ניסיונות ההורדה מפני שהבעיה לא טופלה. עור קשה בעקב- זו תקיעת יתד ע"ח עולמות אחרים. ואז ההליכה היא כאילו עם חצי ברקס - מעיד על "תקיעות", חוסר זרימה, עם עכבות בחיים. אזור הקשת גבוהה עם העור הקשה זה אומר שיש הדחקה את מאד מוחצנת, מאד כאן ועכשיו, אבל מדחיקה את הזיכרונות שלך כל מערכת היחסים ביני לבין סביבתי - אני מראש באה עם מגן לעולם. אתם לעולם לא באמת יודעים מה עובר עלי פנימה, אבל גם לעולם לא מגיבים אלי פנימה. בנוסף את לא אומרת מה שאת רוצה ( אצבע 5 ) ואת מצפה שאחרים ידעו מה את רוצה כיצד???? את מצפה מהשני שיקלוט את המחשבות שלך מבלי שתדברי. הבוהן עם חסימה במיפרק - או שאת "מעופפת", או עם אידיאלים נשגבים, בלתי מושגים, אצילות, גאוותנות - אך לא מחוברת למציאות העור הקשה בצד מתחת לבוהן את עושה טעות וחוזרת על כך..........

למעלה