אבולוציה - הגדרה

אבולוציה - הגדרה

ובכן - יש פה הרבה מלל על אבולוציה - אם נכונה היא אם לאו. בואו ננסה להסכים על הגדרת האבולוציה (ולא על נכונותה). אני מציע את ההגדרה הבאה בנקודות: 0. נוצרו חיים 1. החיים משכפלים עצמם. 2. תהליך השכפול אינו מושלם וכולל שגיאות. 3. השגיאות השורדות הן אלו הנותנות יתרון יחסי לחיים. הערות - יתכן שניתו לאחד את 0. ו-1. ל"נוצרו חיים משתכפלים". הכוונה בשיכפול הוא שבעל החיים מתרבה ע"י יצירת עותקים של עצמו. "יתרון יחסי" מכוון ליתרון מיידי בסביבה המיידית של בעל החיים (בניגוד ליתרון עתידי או ליתרון בסביבה אחרת) אבקש הערות רק להגדרה ולא לנכונות. אם נסכים נוכל להתווכח על הסעיפים השונים.

neko

New member
כמעט...

רק רציתי להזכיר שאבולוציה לא כוללת את יצירת החיים, אלא רק את התפתחותם, ולכן שלב 0 אינו חלק מהתאוריה (אם כי הוא הכרחי ליישומה).

Governor

New member
צודק. המעבר מדומם ל`חי` קרוי

abiogenesis וקימות לפחות שתי השערות בנושא. abiogenesis אינו אבולוציה proper, אלא אולי `אבולוציה` מולקולרית. 0284392000

Governor

New member
ידידי, אין מקום לפתיחת דיון מתחרה

בענין `אבולוציה`, כל עוד נמשך הדיון בסוגיות אבולוציה נבחרות, באשכול `על מזל של נחשים`. זה סתם יגרום לפצול שימת-הלב לה ראוי הדיון שם... 0284392000

רעי הטוב - זו כוונתי:

הרי "פגוש בדב שכול" די מזיין שם את המוח. לדעתי כל התפיסה שלו את האבולוציה היא שגויה ולכן צריך להסכים לפחות על ההגדרה.

פגוש טוחן את האבולוציה שלך לעפר

האבולוציה הופרכה על ידי מאות אם לא אלפיי מאמרים תחיה עם זה שהאבולציה מלאה בחורים "פרופ' אוגוסט וויסמן (בספרו הכוח הכל יכול של הברירה הטבעית): "למרות שלעולם לא נוכל לקבוע ע"י הסתכלות, התבוננות או ניסיון מעבדתי את תהליך יצירת מין חדש ע"י ברירה טבעית במלחמת הקיום, נאלצים אנו לקבל את ההשקפה של ברירה טבעית. מפני שהיא ורק היא נותנת לנו את ההסבר היחידי להימצאותו של עולם החי הרב גוני, מבלי שנצטרך להניח שנוצרו ע"י כוח עליון שרצה וברא אותם בכוונה תחילה"... "אפילו אני שהנני חסיד התיאוריה של הברירה הטבעית יכול רק להגיד: אין לנו הוכחה שלהבדלים ההתחלתיים, של השינויים הגדולים שנתהוו אח"כ במינים יש ערך סלקטיבי, אבל אנו מוכרחים להניח זאת כי אחרת נופלת כל התיאוריה של דרווין על הברירה הטבעית"

Governor

New member
רמז (אבל זה יוריד לך נקודות):

וויסמן נפטר ב- 1914. אני חוזר על שאלתי: מתי אמר זאת וויסמן? 0284392000

למעלה