אבוד מאוד

אבוד מאוד

שלום רב,
הינני מאוד מתוסכל בעקבות כך שאינני מסוגל לגבש החלטה לגבי בחירת הכיוון המקצועי אשר בו אלך. כתבתי כאן בעבר בנוגע למצבי,אינני יודע אם יעזור לכתוב שוב עליו אך אנסה.

אני בן 28 כבר עוד מעט..וואו איך שזמן טס כשלא שמים לב!מאז הצבא אני מתלבט במה לעסוק,בצבא התעסקתי עם ניירת בעיקר,עובד כללי,מאז שיחרורי למדתי בפתוחה תקשורת ופרשתי בהתחלה בגלל חוסר מוטיבציה בעיקר ובגלל עצם העובדה שהרגשתי שזה לא בשבילי באותה תקופה,עדיין לא יודע אם אני בשל למרות שעבר יותר מדי זמן מאז. מאז עשיתי מספר אבחונים,במכון ידוע בארץ שבו נמצאתי בעל תשומת לב לפרטים,בעל אוזן לשפות,מנומס,חסר ביטחון.המקצועות שהותאמו לי היו מידענות ובלשנות.אבחון נוסף גרפולוגי הראה שמתאים לי גם מידענות ותחומים נוספים.אבחון בלשכת התעסוקה הראה שמתאים לי משהו יותר ברמה של קורס,הנה"ח או ניהול מחסן ממוחשב.

כאדם אני אוהב להביע עצמי בכתיבה,אוהב להתנסח,לתקן שגיאות כתיב(זו מחלה אצלי חח),אני מגדיר עצמי סקרן,אוהב בעיקר לצפות בתכניות דוקו שקשורות בעבר ובנושאים מגוונים,יש לי תשומת לב לפרטים הקטנים,אני חלש בתחום המספרי.אין לי בגרות במתמטיקה לצערי.לא עשיתי פסיכומטרי מעולם,האם מתאים לימודי תעודה או תואר,או לא לשלול אף אחד מהם על הסף בעתיד?ואם כן,מה מתאים על פי מה שכתבתי כאן.אשמח לתשובה,אני ממש מבולבל:(

gilgily

New member
אז אתה בן 28,מה קרה?

אתה נשמע מיואש וחבל כי אתה עוד צעיר ויכול ללמוד מה שאתה רוצה. יש יש הרבה אנשים בני 30 שרק מתחילים למצוא כיוון בחיים. אתה לא מקרה נדיר והכי חשוב שתיקח את עצמך בידיים ותחליט שזהו, מהיום אני משתנה ועושה משהו כדי לבנות את העתיד שלי.
קודם כל , אני לא מכירה אותך אבל לפי התיאור עדיף שתלך ללימודי תעודה. משם, אם זה מעניין אותך תמיד תוכל להשלים לתואר. אני חושבת שהסיבה שפרשת מהפתוחה היא לא מחוסר מוטיבציה ללימודים (כי אתה דווקא כן נשמע אחד שרוצה ללמוד ולהתפתח), היא בגלל שזה המוני מידי,לא אישי וגם אי אפשר לפתח קשרים חברתיים,אולי כן אבל קשה. הייתי ממליצה לך ללכת למכללת תילתן ,יש להם לימודי קופירייטינג ופרסום ולומדים שם תחום מאוד נרחב על כתיבה כך שזה יכול לעניין אותך. חוץ מזה שאתה תקבל תעודה מוכרת ,שזה חשוב.

super pippo07

New member
בטוח שאין עוד תחומים ?

אני מפחד שיכולת הכתיבה שלי לא מספיק טובה לתחום הזה.האמונה העצמית שלי לצערי נמוכה מאוד:(

gilgily

New member
תשובה

קודם כל,תאמין בעצמך כי בלי זה לא תצליח להמשיך הלאה.
יש מלא תחומים, פשוט רשמת שאתה אוהב כתיבה ויודע להתנסח אז הצעתי את התחום הזה. תכנס לקישור ותראה, יש שם עיצוב אתרים,עיצוב גרפי,תלת מימד,עריכה ועוד...בהצלחה :)

reakwind

New member
שלום שוב

אני שם לב שאתה כותב את ההודעה הזאת פעם בכמה זמן בכמה פורומים שונים במשך כמה שנים טובות. תופעה כזו שבה אדם שואל שוב ושוב את אותה השאלה (בהנחה שלא מדובר בטרולינג) יכולה לפעמים להעיד על מצב שבו אדם הסובל מOCD ומספק כרוני מוצא סוג של פורקן לחרדות שלו בטקס שבו הוא שואל שוב ושוב את אותה השאלה אך לעולם לא מרוצה מהתשובה שמקבל (באופן דומה לאדם שבודק שוב ושוב אם הדלת נעולה אך תמיד מקנן בו הספק שמא לא בדק טוב מספיק).
אם נשמע לך שהתיאור הזה מתאים למצב שלך הייתי ממליץ להתייעץ על כך עם פסיכיאטר לשם קבלת טיפול.

super pippo07

New member
פסיכיאטר??!

סך הכל שאלתי שאלה,לא ביקשתי את חוות דעתך הרפואית בנידון!!

reakwind

New member
סך הכל שאלת שאלה?

אם כן אז למה אותה שאלה שלך מופיעה שוב ושוב ושוב בפורומים שונים במשך שנים? מה יוצא לך מזה?

אולי אתה סובל מ- lack of structure

לכן יתכן וכדאי לך לעשות תואר. אני התחלתי ללמוד לתואר בגיל 29-30. התפלאתי למצוא שמחצית מהסטודנטים היו בגילאים מבוגרים יותר (חלקם אפילו הרבה יותר)
התואר יכניס אותך לתלם ויסדר לך מסגרת. אל תחשוב . לך על זה.
בהצלחה

מחוסר עמוד שידרה?

באמת????בכמה מבוגרים יותר??היכן למדת??
פשוט הרעב שלי ללימודים פעם יורד ועולה,זו הבעיה אצלי,הרצון הפנימי והאמונה,חוץ מזה אין לי ברירה כי אני אולי באמת אהיה חייב תואר-למרות שחלק בי לא רוצה אבל עמוק בפנים ארגיש פספוס עמוק אם לא אנסה.מבולבל בקיצור..פשוט כל האבחונים האלו רק בילבלו אותי לגמרי ואני ממש לא יודע במה אני טוב כל כך או מה אני רוצה ללמוד

אני חו

לא היתי אומר חסר עמוד שידרה אלא אולי אתה מוצף במחשבות /שאלות / רעיונות ויש עליך עומס ואתה כזה בדר"כ באופי שלך. לכן מבניות יכולה לסדר אותך.

יש מבוגרים גם בגיל 40- 50 וולדעתי יש גם יותר מזה.

למדתי בבר אילן כדרך אגב. תשמור את השאלות במסגרצת הלימודים עצמם. חבל על האנרגיה. אתה סתם מתפזר וכנראה שגם מתבזבז (אל תיכנע לדאגות/פחד).
בהצלחה

וואלה?

נגיד ומסגרת תוכל לסדר אותי,מבחינת תנאי הקבלה כרגע אין לי אותם,מה שגם אינני יודע מה ללמוד כרגע לצערי

למעלה